Huis & Tuin Uitgelicht

Shoplog Kwantum en Xenos

Shoplog Xenos Kwantum

Een paar weken geleden liep ik voor het eerst sinds jaren de Kwantum binnen. Ik had geen heel hoge verwachtingen van deze winkel, maar hij zit tussen mijn fysio en de supermarkt in en ik was nieuwsgierig. Wat denk je… Ik nam spullen mee naar huis waar ik heel blij mee ben! Diezelfde week ging ik ook naar de Xenos. Als echte intellectueel die ik ben had ik goed opgelet met reclame foldertjes lezen en wist ik dat er leuke spulletjes waren die wel welkom waren hier in huis.

Van Xenos ben ik steeds meer onder de indruk! Naast de rommeltjes en prutteltjes die er altijd al geweest zijn, lijkt er nu ook een veel betere, mooiere en luxere lijn of afdeling te zijn. Ik weet niet of ze langzaam hun merk aan het veranderen of upgraden zijn, of dat ik dit soort dingen de laatste tijd gewoon pas opmerk. Maar vooral qua klein meubelspul wilde ik VEEL mee naar huis nemen.
Wat ik uiteindelijk meenam van de Kwantum en Xenos bij elkaar laat ik zien in deze shoplog!

Kwantum shoplog

Kwantum dekbedovertrekTe beginnen met dit dekbed. Ik ben gek op mooi beddengoed en altijd op zoek naar een nieuw dekbedovertrek. Helaas is dat vaak ook vrij prijzig en/of net niet helemaal wat ik wil, dus ik kneep in mijn handjes toen ik dit overtrek in de schappen van Kwantum zag liggen voor onder de 20 euro. De donkerblauwe kleur en het patroon vind ik echt prachtig!

Kwantum beddengoedAan de ene kant zijn de lijnen van het patroon net wat dikker dan aan de andere kant, zoals je hier misschien kan zien. Zelf hou ik er van om die zwaardere kant aan de bovenkant te hebben. Wel voel je een beetje dat de kwaliteit van dit overtrek niet het allerbeste is. Het valt te vergelijken met een goedkope overtrek van bijvoorbeeld Ikea.

Kwantum hoeslakenWaar ik ook erg blij mee ben is dit hoeslaken! We hadden al een tijdje een nieuwe nodig want de hoeslakens die we al hadden zijn een beetje aan vervanging toe. (Nee maar echt waar!) Dit hoeslaken is een van de beste die we hebben denk ik en er zit een strak elastiek omheen, waardoor hij altijd goed om de matras blijft zitten. Ik betaalde 9 euro voor deze comfortabele handigheid.

Kwantum DecoratieDoor naar deze quote. Shane en ik hebben maar weinig met alle ‘Home’ en ‘Love’ decoratie, maar deze is juist wel grappig. Zeker omdat we net hadden gepraat over het rommelkamertje, om die in een kantoor achtig plekje te veranderen. Voor zo een plek is deze perfect! Alleen denk ik dat het nog wel even honderd jaar gaat duren voordat het echt zo ver is, dus tot die tijd hangt deze ergens anders.

Kwantum quoteHij is trouwens van doorzichtig glas. Niet wit; dat was de muur op de vorige foto. Wel even zoeken naar eentje zonder krassen! Ik heb geen idee meer wat dit dingetje kostte, maar ik denk zo rond de 4 euro of misschien nog wel minder.

Kwantum servetTja, ik kan zeggen dat we deze ook nodig hadden, maar met de kerstservetten nog in de houder is dat een beetje onzin. Deze moesten mee though!

Shoplog KwantumUitgevouwen ziet het papieren servet er zo uit, met vier keer dezelfde print. Voor 1,25 euro krijg je 20 stuks.

Vaas KwantumNou, en deze vaas vond ik ook de bomb. Nu kan ik doen alsof ik op een boederij in Bretagne woon, met wilde bloemen in een oude kan.

Kwantum shoplogDe turquois-blauwe kleur staat mooi bij onze geschilderde muur vind ik. En het is een van de weinige dingen in ons huis met de verouderde look, wat ik daarom wel leuk vind.

Geschikte #bloemen en zelf gebakken #taart. Some proper house holding hier hoor!

A photo posted by sarah (@hoestende.avonturier) on

Ik ging er zelfs een taart van bakken, nadat ik deze bloemetjes een mooi plekje had gegeven. Wat iets van 9 euro wel niet met je leven kan doen…

Xenos shoplog

Servies KwantumDoor naar de Xenos! Daar zag ik deze prachtige schaaltjes. Xenos noemt het een sausschaaltje; ik noem het een schaaltje om je gebruikte theezakje in te leggen. De prints en kleur zijn echt mijn ding, plus ze passen bij veel van ons servies!

Interieur stylingDe schaaltjes heten ‘Mediterranean Blue’ en ‘Fuji’ en kosten 1,49 euro per stuk.

WC borstel kopenNu weet ik zeker dat je altijd al hebt willen weten wat voor WC-borstel ik heb, dus kijk eens! Ik beloof je dat hij op de foto nog ongebruikt is. Als het neerkwam op decoratie dan dacht ik nooit aan het toilet, tot op dit moment. En hij past nog bij de saus/theezakjes schaaltjes ook! Deze kostte volgens mij 7,99 euro.

Hang spiegelIets anders wat ik meenam voor in ons kleinste kamertje is deze spiegel. Wanneer ik op bezoek ben bij anderen en er geen spiegel in het toilet hangt vind ik dat soms best irritant. Het kostte me twee en een half jaar om te realiseren dat dat bij ons ook niet het geval was.

Xenos spiegelHet is een hangspiegel! De kaart van kurk die je in de weerspiegeling ziet is het enige wat wèl al leuk was hier. De spiegel is niet heel groot maar wel vrij zwaar, dus ik ben blij dat de schroef het goed doet in de gestucte muur. Dat komt omdat Shane er altijd eerst ook nog zo een plastic ding in doet; tip! De ketting zelf vind ik een vrij goedkope uitstraling hebben, maar dat zie je pas als je er bovenop gaat staan met je neus. Voor 6,99 euro vind ik deze hangspiegel helemaal prima.


Tot zover deze shoplog, dames en heren! Ik was eigenlijk ook nog van plan om foto’s van Xenos’ website te plukken van de meubeltjes die ik niet heb gekocht maar wel fantastisch vond. Maar dan wordt het weer zo een overdreven lang stuk en dat lijkt mee geen goed idee. 
Heb jij nog iets leuks gekocht voor je huis de laatste tijd?

5 Comments

 • Reply
  Naomi Maree
  17/05/2016 at 9:29 am

  Dat dekbed en die spiegel zijn super leuk!

  x

 • Reply
  madelief
  18/05/2016 at 2:54 pm

  Als je nu maar niet in de war raakt met je wc-borstel en je theezakjes ;-)

  • Reply
   smileysarah
   19/05/2016 at 9:58 pm

   Allebei een beetje soppig ook he Madelief… Haha bah!!

 • Reply
  Rowan
  09/06/2016 at 6:23 pm

  Wat een leuke spulletjes heb je gekocht! Sowieso 2 hele leuke winkels, lastig om niks mee naar huis te nemen als ik daar ben! ;-)

 • Reply
  Kwantum Winactie | deruki.me
  18/10/2019 at 5:06 am

  […] Download Image More @ sarahsmit.nl […]

 • Leave a Reply