Uncategorized

some things/persons!!

Noggg een logje, tijd zat weer en weekend en maandag ook nog eens geen school dus, vandaag trouwens uitgeslapen tot half 11 lekker maar wel gek om weer midden op een dag wakker te worden ghihi overal zon wtf. Mja.. net terug van ‘uitgaan’ voor hoever je dat ‘uitgaan’ kon noemen. Met het woord ‘uitgaan’ associeer ik namelijk leuke dingen, lekkere drankjes, fijne grappige mensen om je heen, beetje dansen, beetje praten, enzo. Maar. Sinds een paar weken is er hier een probleem wat steeds duidelijker wordt. En dat is misschien lullig om zo te zeggen, maar het is 1 woord: Simon. De broer van vriendlief :( Die woonde oorspronkelijk nog in Litouwen maar nu zijn ouders eindelijk slim genoeg zijn geweest om te stoppen met de huur die ze al jaren betaalde voor Simon (?!?!?!?!) eennnn dus wat gebeurt er: Simon denkt heeeej dan ga ik in Zweden bij mn ouders wonen! Dus dat gebeurt dan ook. En nou is het zo dat die ouders zijn verhuist afgelopen week, naar Sigtuna en niet meer in het zelfde flatgebouw wonen als ons. Maar rarara wie woont er nu? En door wie wordt alsnog diens huur betaald? Juist. Simon woont er. En dacht ik dat ik vriendliefs ouders te veel zag? Nou dan zullen we het nu helemaal krijgen. Bijna dagelijks komt ie savonds ‘nog even langs’ om zonder te vragen alle kasten te onderzoeken naar chips en drank en uiteindelijk weg te gaan met weer 7 nieuwe dvds om te kijken, want werken doet ie namelijk niet, hij heeft veel te veel tijd en het enigste wat ie doet is eten, slapen, scheiten en films kijken, en dat moeten we allemaal weten ook. Goed.

Dan is er nog het gedeelte wat dat met vriendlief doet. Vriendlief is niet meer vriendlief zodra ie zich ‘heeft overgegeven’ aan het level van Simon. Het is een ….. zonder enige iq en lijkt de grapjes die ze maken nog serieus leuk te vinden ook!? Zn hele houding is anders en zn humor en zn lief zijn en ALLES! En dan heb ik er na een half uur al vrij heel erg genoeg van om met die twee ergens in een cafe of whatever te zitten en wil ik weg, of ergens anders heen met andere mensen, zeg ik dat zij best kunnen blijven, en dan ben ik weer het meisje (typisch , he, meisjes, dat krijg je) wat saai is en alweer een potentixc3xable dronken avond verpest :@ nouuuu wraaaaaaaaagh!!!!!! Dan gaat Simon uiteraard nog ‘even mee naar boven’ om nog snel even een sigaret te roken met vriendlief op het balkon (vriendlief had beloofd daarmee te stoppen vanaf vorige week maandag maar dat blijkt totaal geen issue meer te zijn) met een glaasje brandy voor Simon erbij, om vervolgens, de volgende 8 films mee te nemen naar zijn gedeelte van de flat. JA sorry voor de bewoordingen hoor, maar ARGH! En dan is vriendlief nog steeds in die mood en is hij zelf wel moe genoeg voor bed, maar ik natuurlijk weer nog lang niet en gaat ie gewoon liggen zonder welterusten of lief ofzo. Ik geloof niet dat ik de Litouwse vrouw-man verdeling erg leuk vindt…Of de humor…. Als het aan het land Litouwen ligt. En oja! Tijdens het ‘uitgaan’ heeft Simon ook zitten plannen wat morgen te doen met zn driexc3xabn =D vriendlief ging er utieraard helemaal in mee, leuk toch?! Godzijdank zijn er nog geen concrete afspraken en ik ga ervoor zorgen dat die er nog niet komen ook. Ook vroeg Simon voor het uitgaan, toen ie dus alweer ‘even hier boven was gekomen’ of wij eigenlijk altijd het licht uit doen als we weg zijn. Uhm meestal wel ja. Oh, dus als er licht aan is dan is 1 van jullie 2 thuis? Ja dan ben ik het meestal. Oh dat is goed om te weten, ik dacht er namelijk aan wat vaker langs te komen =D w00000t""xc2xa4()")%xc2xa4&(E%)(#xc2xa4)(%& Okee goed blijf kalm en rustig we zullen allemaal wel zien hoe het gaat…. voortaan zonder licht zitten..? ;) Het gekke stomme is, is dat vriendlief altijd echt stomme dingen heeft verteld over Simon , hoe vaak Simon hem wel niet gekwetst heeft enz en dat ie nou echt niets meer met hem te doen wil hebben, en zodra hij er is, wauwww beste vrienden!! Voor mij wil ie niet uit want hij is moe, maar Simon had gevraagd of hij asjeblieft zin had om iets te gaan doen met zn allen dus heej doe niet zo flauw we gaan uit vanavond besluiten we om kwart voor 11! Zucht…. Ik maak echt wel duidelijk dat ik het niet pik en dat ik NIET dezelfde humor deel enzo, maar het blijkt niet (hard genoeg) aan te komen ofzo.

Dan ga ik het nu over de rest van de dag hebben :) Ik werd dus om 11 uur ofzo wakker en besloot naar stockholm te gaan waar ik rond een uur of 1 aankwam. Het is rond -12 graden hier nu maar dankzij mijn supergeweldige jas die dus ook nog eens hartstikke goed warm blijkt te zijn had ik het gewoon echt nie koud! En ik had lange wollen kousen aan getrokken haha en een boxer ipv aan string. Misschien dat dat mee hielp? (a) However, superveel gelopen, veel gezien en het was lang geleden dat ik gewoon lekker voor niet echt iets in de stad was, dan zie je altijd toch veel meer dingen en geef je veel meer aandacht aan alles, en geniet je er vaak zoiezo ook nog meer van. Was wel alleen maar dat is eigenlijk ook goed geweest omdat ik tegelijkertijd kon denken en razen over wat ik wou of blijkbaar nodig vond maar ook afgeleid werd door de stad met alles erin. Ik wou eigenlijk eindelijk eens naar Dans Museet gaan maar daar kwam ik uiteindelijk te laat bij in de buurt dus dat wordt een andere keer gedaan.

Ik was trouwens wel op zoek naar een Valentijnsdag idee. Blehg nogmaals: wie heeft dat verzonnen (nogmaals omdat ik vorig jaar ook zoiets zei) gedwongen elkaar leuke dingetjes geven en extra lief doen. Spontaan hoor, laten we massaal uit eten gaan. Goed. Dus weer geen idee wat ik wil doen. Alhoewel ik dat ondertussen wel een beetje heb geloof ik. Ik heb een soort grote fotolijst gekocht waar verschillende foto’s in kunnen dus ik moet nog snel foto’s van de computer plukken en naar de ‘ontwikkelaar’ brengen en hopen dat ze dat zo snel kunnen doen en ja die dan dus obviously in die lijst stoppen, en verder heb ik magneetjes hele leuke en veel en duidelijk over liefde voor op de koelkast voor (vanaf) die dag, enn ik heb bedacht dat ik maar een cake ga bakken of iets dergelijks, aangezien ik vriendlief al blij maak als ik het woord ‘keuken’ of ‘bakken’ uitspreek, en helemaal door het dolle als dan in diezelfde zin het woordje ‘ik’ erbij komt vanuit mij. Verder heb ik geen idee. Hij werkt toch de hele dag lijkt mij. Ik heb op google gezocht naar een anti-valentijnsdag plaatje maar kon niets anders vinden dan roze plaatjes met hartjes en lieve woordjes, dus sorry ik kan niet uitbeelden wat ik precies bedoel met een plaatje helaas, anders had ik hem met liefde op mn site geplaatst. Wat doen jullie met Valentijnsdag?!?!?! Of wat hebben jullie een keer gedaan/gekregen wat je echt super vond?!

Img_2633
Dat was echt heel lief! Je weet wel zo een straatverkoper met die nep keffende hondjes? Hij (zijn dus zijn benen op de foto) had zijn eigen echte hond meegenomen en die deed superleuk met die speelgoedjes :D Begon te blaffen en kwispelen en dus in die speelse houdingen erom heen springen, maar niet aanraken ofzo ! Echt zo aandoenlijk lief zag het eruit!

Img_2639

Img_2634
Ik WIST gewoon dat er Zweedse Loesjes waren! Ik heb er mijn agenda van en ik had eerder een keer een poster ervan gezien in het Zweeds, maar elke keer als iemand op school vraagt van wat is dat voor iets en ik zeg dat ze dat ook in het Zweeds hebben snappen ze er niets van. Dus hier moest een foto van :) Ze hingen opgeplakt op de ramen van het jongerengedeelte van Kulturhuset, net als alle aankondegingen van theater film enz. erboven. De linker beteke
nd ‘ Liever een schroefje los     dan 10 te hard aangedraaid’ En de rechter ‘Waarom het moeilijk doen        als we het samen kunnen doen’. Net zo wijs als de Nederlandse dus :)

Img_2640
Thats ik in mn nieuwe groene warme mooie lekker zittende handige jas (A) in een super super gave en mooi ingerichte meubelzaak met mooie muziek en sfeer enz. En luxe afhaal koffie van Coffeehouse by George, wat dan nog enigzins te vergelijken valt met het Starbucks concept. Ik had een ‘Kaffe Vanilla fun’  voor de verandering die was lekker =D

Img_2645
Stockholm by now

Img_2649
Mijn nog steeds lievelings straat Kungsgatan, met zn bekende(re) torens, 1 mannelijk en 1 vrouwelijk zeggen ze.

Img_2652
En net toen ik een half uur echt even niet meer wist wat ik moest doen met mn wildrondschietende gedachtes liep ik de winkel binnen waar ik altijd blij van wordt omdat het een urban achtige sfeer hebbende, winkel is met super veel originele spullen is, veel voor huis, maar ook boeken en schriften en kookdingen, fotolijsten, gieters enz en allemaal net zo goed bedacht. Dus daar zag ik een boekje wat heette: Freedom planner, ditt fxc3xb6rsta steg mot lycka. Oftewel je eerste stap naar geluk. Aha nou laten we dat dan maar eens bekijken, kan geen kwaad. En dan de eerste blz was dan dus deze foto hierboven :D Hartstikke overdreven natuurlijk maar moest ff hard op lachen, en de rest van het boekje was dus een agenda, maar dan zonder de data ingevuld nog. Elke keer aan het begin van de maand stond wel voor de duidelijkheid dat 1 febr. bijv een maandag was in week 4 ofzo , maar je kon alsnog zelf beslissen of je dat zo invulde of niet, en af en toe stond er iets leuks tussendoor, en aan het eind allerlei dingen als je eigen film idee wat je kon invullen, je eigen manusscript, 30 dingen die je gedaan wil hebben voor je dood enz. En nog 3 metro plattegronden, 1 van Tokyo, een van New York en 1 van nog een andere stad. Hoezo boodschap :) Vond hem echt leuk, nou eigenlijk wel jammer dat ik hem niet gekocht heb!

Nou rond 6 uur weer naar huis gegaan waar ik een uur later aan kwam, geen vriendlief te bekennen nog van werk, dus ben meteen begonnen met opruimen op de een of andere manier. En toen was het opeens 2,5 uur later en was het huis waanzinnig schoon en stond de cd van Wycleff Jean voor de 2e keer op terwijl ik daar een halve keer naar heb geluisterd sinds ik hem heb en was ik overhit van te gepassioneert schoonmaken!? Maar was de badkuip weer waanzinnig wit, evenals de wasbak en de wc en de keukenwasbak (zilver dan) en elk elk elk onvoorstelbaar hoekje gestofzuigd en zo nodigd stukjes gedweild, afwas gedaan, grond leeggemaakt en rondslingerende cd’s en dvds teruggezet, zelfs de nog niet ingevulde puzzelstukjes opgetild stuk voor stuk zodat de grunsj er tussen uit gestofzuigd kon worden ! Bed gelucht , was gedraaid en gedroogd, tussendoor Annalie gebeld die ook maar ging opruimen in haar kamer toen, tijdens dat ik de medicijnen tas die al 2 eeuwen in de keuken stond ging legen in een kast, 1 van de vele krantjes vol info en leukigheid over de stad gelezen die ik mee had genomen van vandaag en weer verder dingen terug op plekken leggen. Ja :) En toen kwam vriendlief thuis ging douchen en zei een half uur later dat ie heel graag uitwou… Ben ik EINDELIJK een weekend niet aan het zeuren of vertellen dat ik uit wil/ga met/zonder hem, wil ie perse zelf omdat zn broer het vroeg :@ maar dat hebben we hierboven al behandeld. Ben zoooo niet moe. Ga eerst die puzzel nou maar eens afmaken want dat is alleen nog maar de lucht (Argh) maar toch, en dan ehm als ik nog niet moe ben, lezen, voor school. Of eh iets anders ;p Men weet het nooit. Niet waar =D

6 Comments

 • Reply
  Annalie
  04/02/2007 at 12:48 pm

  saaar =)
  tof logje hoor haha
  ik pluk deze foto’s hier alvast vanaf, als t lukt =) ok ?
  k zal idd mijn log ook maar eens bijwerken … =(

  liefs =)

 • Reply
  Fred
  04/02/2007 at 9:36 pm

  Hoi Saartje!

  Spannend delongtrasplantatie van Marie! Hoop dat alles goed gaat.
  toevallig is er vandaag iemand die ik ken van de kampen van heeel lang geleden ook getranplateerd, Sandy. Ze was ook bij de laatste CF beachdance.
  Hou je haaks en de groeten!!

  XX Fred

 • Reply
  Bowe
  04/02/2007 at 11:01 pm

  Damn als ik die foto’s zie, wil ik meteen weer komen :( Zo leuk. zo gezellig. zoveel alcohol op de achtergrond.

  Ik ga heel veel aan Marie denken en hopen dat alles goed met haar gaat. Beloofd!

  Kus en slaap lekker straks ;)

 • Reply
  Driek Oplopers
  06/02/2007 at 11:25 pm

  Met heel veel plezier weer even op je gezellige weblog rondgeneusd. Je hebt nog een uitvoerige mail tegoed. Die krijg je beslist!

  Veel groeten,

  Driek

 • Reply
  Ann
  11/02/2007 at 11:17 am

  hihi
  nou he
  inspirerende zaterdagavond dus weer voor jou .. voor mij ook onwijs hoor. ik en mn laptop mn laptop en ik. en toen ik dan nxc3xa9t in bed lag ga jij smsen =) haha arme jij.

  en ja die foto van joel … k heb n betere hoor, ook gister gemaakt … misschien laat ik je die nog wel zien =) soon !
  en zeg word eens wakker dan!!! k ben al sinds 1,5 uur op .. ok mss teveel uur slaap gehad voor enigzins abnormale zaterdagavond.
  haha

  ps. vanochtend 2e spin weggezogen =| aahh

 • Reply
  itty
  11/02/2007 at 4:48 pm

  hoe kan je zo schrijven over shit dat een ander er toch nog om moet lachen?
  uit een ver verleden herinner ik me nog een zoon die zuchtend thuiskomt van een bezoekje Amstelveen zeggende: wat kunnen die 2 zusjes samen toch ontzettend ‘vervelend’zijn! maar ja, dat zijn zusjes en dat is weer hxc3xa9xc3xa9xc3xa9xc3xa9l wat anders dan 2 broers natuurlijk.
  zet hem op sarah, tot nu toe sla jij je overal doorheen, daar heb ik echt respect voor!

 • Leave a Reply