Uncategorized

stockholmse tasjatter!! 10/10

ik heb ZO een LEUK weekend gehad!!! nee eerste begin ik bij vrijdag avond, toen ben ik gaan zwemmen met armand, en het ging heel erg goed, en ik vond het echt heeeeerlijk in t water opeens en ook de sauna die ze hier standaard in de kleedkamers hebben als douche achtig iets was echt geweldig, daar had ik het vroeger altijd te benauwd in. Dus dat was wel even lekker allemaal. Toen had ik dus voor zaterdag afgesproken met Sonja, vrijdag door de telefoon dus was vaak moeilijk te begrijpen wat we allebei nou helemaal bedoelden, en om half 12 stond ik dus op het station hier in Mxc3xa4rsta, waar we de trein van 12:34u zouden halen. Dacht ik Maar de bus uit sigtuna kwam geen sonja uit en toen de trein weg was zag ik haar nog nergens, dus ik dacht eerst helemaal boos van godverdeegodver we hebben elkaar gemist ofzo.-?! en nou gaat het gvd weer niet door?! tot ik opeens een telefooncel zag staan, dus ik sonja bellen (duuur) waar ben je? ‘uhm at home, why?’ oh…nou eh ik dacht dat we nu hadden afgesproken, was het niet vandaag?? ‘no i said halv tvo! half past one.’ ooooh… ja.. nou .. okeej… en toen viel de kronenvretende telefoon uit maar ik vond het zo ongebeleefd om het nou maar te laten dus weer terug bellen (met weer het hoge starttarief gvd ) en dat we elkaar dan straks wel zouden zien. Gelukkig is het hier nog steeds elke dag zo ongelofelijk heerlijk weer met veel zon dus ging ik op een bankje voor het station huisje zitten wachten, eten, lezen, kijken, totaal worden natgespoten met de fles bubbelwater die ik zeer blijkbaar te snel opende en vreselijk in de lach schoot waardoor de vrolijke mevrouw naast me nog vrolijker werd.. en toen kwam Sonja, samen met het andere au pair meisje waar ze et over had gehad, ik geloof dat ze Lavina heet.. is dat een duitse naam?? In de trein waren we al vrolijk met zn 3en aan et babbelen en lachen en we kunnen het (naar mijn weten) heel erg goed met elkaar vinden dus ik was helemaal blij. Een maal op het het station in Stockholm liepen we naar de hoofdingang en stond daar frederiek op ons te wachten, een zweedse jongen/man, die sonja een keer in stockholm had ontmoet. Met zn 4en gingen we met de bus naar Skansen , via veel dingen, hebben nog wat lekkere dingen in de bakkerij daarin gekocht, en zijn gaan pickincken op een heel hoge plek met een waanzinnig uitzicht over Stockholm. Toen nog erg lang door Skansen gelopen vooral bij de dieren enz en toen weer druit want t ging sluiten. Terug gegaan naar t station, gelopen niet met bus dus was heeel mooi wauw, ik bedoel in amsterdam heb je een PAAR trendy mooie hippe plekken waar je gezien wilt worden.. nou.. hierin stockholm is dat naar wat ik heb gezien OVERAL. Ech aLLES heeft die enorm luxe, mooie, rijke gezellige, grootse uitstraling.. en iedereen weet dat ik dan met mn tong op de grond rondloop Eenmaal bij station besloot ik toch met LAvina mee terug naar mxc3xa4rsta te gaan, Sonja ging namelijk met wat mensen nog naar het oude gedeelte van de stad waarvan ik naam natuurljk weer vergeten ben.. ohnee! gamla stan! Bij afscheid nemen vroeg ze of ik morgen met r mee wou een jas zoeken voor r in stockholm… DUH dus om half 12 afgesproken weer bij station mxc3xa4rsta. In stockholm aangekomen namen we dezelfde bus als zaterdag, we wouden namelijk even kijken bij het chocolade festival jaja echt waar, in het stockholmse museum haha maar het was zooooooooooo druk dat we iets hadden van nou laat maar dan. Rennen naar dezelfde bus maar dan terug die net aan kwam rijden, en uitgestapt bij de enorme winkelplekken. Nou.. daar gingen we dus in een superleuk cafe met eraan vast winkel, wat eten en drinken. En op een gegeven moment begint Sonja een beetje te lachen, dus ik vraag wat er is. Zegt ze dat er schuin achter dichtbij me net een man was dieheel stuntelig leek te doen met een schoenen doos o pde grond, leek alsof ie m niet dichtkreeg ofzo, dat ze vandaar de hele tijd aan t kijken was. Ik kijk naast me op de grond: tas weg. godverdegruwelendegodver, Sonja meteen de straat oprennen, maar kon m niet meer vinden wat absoluut alles behalve een wonder was aangezien we midden in t centrum zaten , tegen het station aan, wat echt inet normaal enorm is, dus hij kan echt een miljoen kanten op zijn gegaan Weggegaan bij t cafe, waarbij ik ook nog ens mn ring ben vergeten die ik op tafel had gelegd haha en begonnen aan de speurtocht naar politiebureau om aangifte te doen. Die was ook wel gezellig en grappig (zie situaties voorje zoals et verkeerde gebouw met massiefe deuren binenlopen, war het er ontzettend duur en spannend science fiction achtig uit ziet.. en dan de deuren niet meer open kunnen krijgen..) (oja en gered worden door een superlekkere bruine gespierde bewaker ) en, nou , in het politiebureau waren we een lekkere voor de wachtende achter ons want het duurde echt vet lang met t typen en vertellen en talenverschil en soms sonja die moest praten (hoe zag de dief eruit) en soms ik (wat zat er in je tas.. : portemonnee met al mn geld voor komende maand. een groot deel was al op mar toch.. nou heb ik nix voor 20 dagen.. mp3speler, sleutel (zeker weten geen adres godzijdank) digitale camera, mn nieuwe medijcn oxis!! haha ik hoop dat ie een overdosis neemt per ongeluk ofzo, een sjaal, heeeeel veel dingen met minder waarde maar die wel nodig zijn…woordenboekje ook.. batterijen van vernevelaar.. echt best veel.. maar GODZIJDANK had ik mn mobiel en buskaart (600 kronen!!) in mn broekzak zitten!! en mn paspoort thuis!!) Na aangifte zijn we teruggelopen terwijl we geen idee hadden waar we waren maar we gingen op een gegeven moment maar gewoon richting gamla stan, en strandden weer bij de grote en vele winkels. Rond 6en gingen we op zoek naar een restaurantje om (helaas op Sonja’s kosten dus) wat te eten. Tapas hmm in een erg leuk spaans restaurant. Daarna vet hard gerend naar het station (hallo ik heb cf en net gegeten ja?! ) maar we waren 2,5 minuten te laat dus moesten toch half uur wachten. De 40 minuten terug in de trein, en dan spiltsen op station Mxc3xa4rsta. Ze wenste me succes met onder andere hoe mn hostparents zouden reageren en stapte in r bus die niet helemal goed was maar ongeveer haar kant op ging. Ik zag alleen de 582 staan verder, en zag toen ik naar het bord rende dat mijn bus niet meer reed!! dus ik supersnel terug rennen naar de 582 die net een paar meter was begonnen met rijden en toch even stopte voor me gelukkig, maar na 2 haltes al ging ie een kant op waarbij ik dacht van wth?! en het was hartstikke pikdonker dus ik had echt geen idee waar ik nou weer heen ging, dacht echt van neeeeeej niet dit ook nog, verdwalen in zweden in t donker zonder geld of iets!!.. maar op een gegeven moment kwamen we bij de halte lokegatan die ik wel kende dus daar ben ik uitgestapt en de rest naar huis gelopen. Sonja belde een uur later nog over of mn paspoort idd op mn kamer lag en niet in mn tas, en of mn adres niet op die zwemkaart stond. Maar dat was dus gelukkig allemaal goed nog even gepraat en welterusten gezegd en nou zie ik r ergens deze week op de creche wel weer en anders volgend weekend. MAAR HET WAS DUS HARTSTIKKE LEUK vooral ook juist omdat ze ook au pairs zijn, echt grappig en leuk om dan erover te hebben hoe het is in hun en jou familie hier En nu ben ik vanochtend om kwart voor 11 bij de school geweest zodat ze mn level konden bepalen, en dr is besloten dat ik in groep C kom. D is de laagste. Maarrrr ze zei dat de lessen waarschijnlijk in de middag komen!!?!?!!! dus dat zou betekenen dat ik niet kan!!?!?! NEEEEJ!! dan ga ik proberen om halve lessen dan mar te gaan hoor.. wil naar school zweeds leren! ze vergaderen er vrijdag over.. en volgende maandag moet ik informatie ophalen en krijg ik het te horen… Nou.. nu ga ik de kindjes ophalen daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag

5 Comments

 • Reply
  Ewob
  11/10/2005 at 5:46 pm

  Ik zei toch dat je Miss Sweden ging worden :D echt heel cool dat je binnenkort dr heen mag, en weet ook zeker dat je door de vleeskeuring heenkomt. En ik ben expert 8)

  En zoals ik al 20x heb gezegd en al 200x heb gedacht; Echt chill dat je zo’n leuk weekend heb gehad en tenminste leuke normale onzweedse symphatieke mensen hebt leren kennen. Heb je tenminste ook iets om naar uit te kijken, door de weeks:D

  En dank je wel voor de wijze woorden, heb je die helemaal zelf bedacht.. hihi. Dikke kus en tot zo snel mogelijk..

 • Reply
  Bowe
  11/10/2005 at 5:49 pm

  ow ja.. en lijk ik op Bert ? hahahahahaha :D Nou dat vat ik dan maar op als compliment, want hij schijnt vet lekker te zijn (inside bronnen) zolang je me niet gaat vergelijken qua karakter is alles ok! x

 • Reply
  raiza
  12/10/2005 at 1:14 pm

  hoe durven ze!! zomaar jouw tasje te jatten :D
  oppassen hoor, zweden zijn zwaar crimineel :D ;) kusjes

 • Reply
  Mafcase
  15/10/2005 at 12:09 am

  Hey Saartje,

  Ik heb geen zin om weer een heel verhaal neer te typen. je bent te gek.. :D spreek je :P

 • Reply
  Bowe
  15/10/2005 at 11:07 am

  Ik ging gister net weg toen ik je online zag en toen zei ik heel snel dat je stonk en toen ging ik offline omdat ik ging feesten met EIC en Co.. en toen kwam ik thuis en wilde ik dat uitleggen, maar dat kostte me teveel moeite omdat ik zoooo moe was, en het bovenstaande berichtje was dus het resultaat. Mysterie opgelost :D Veel plezier dit weekend! x

  ps: je stinkt niet echt heel erg hoor voor een Wolaap! :P

 • Leave a Reply