Uncategorized

Studie ontwijking nummer zoveel

Wat niet wilt zeggen dat dat soort logjes saai zijn uiteraard!! Er stond dinsdag op hyves een oproepje ‘dringend doorpasmodellen voor internationaal kledingmerk gezocht’ er stonden 3 maten plus lengte en woonplek bij, en aan dat alles voldeed ik ongeveer wel, dus het mailtje vloog de deur uit. Meteen kreeg ik een mailtje terug wat neer kwam op : ‘Super! Kan je donderdag?’ Na wat heen en weer gemail ben ik dus vanochtend op moeders fiets – mijne heeft natuurlijk weer een lekke band – naar Amsterdam geraced. Ik had et adres van haar gekregen, en op de een of andere manier dacht ik te weten dat dit voor het amfi (amsterdam fashion institute) was allemaal, en ook dacht ik dat het amfi niet zat op stadhouderskade nummer 6, maar what do I know right. Eenmaal voor de deur daar wist ik nog steeds niet wat het was, maar werd toch snel duidelijk dat dit nixc3xa9t het amfi was! Na 3 minuten twijfelen terwijl ik er uit probeerde te zien alsof ik wist waar ik mee bezig was (je weet maar nooit wie er uit een raam kijkt uit dat onbekende gebouw) zag ik dat er naamkaartjes stonden naast een rij bellen. In een laatste hoopvlaag dacht ik dat het dan misschien een heel klein gedeelte was van de amfi? Maar op de naamkaartjes stonden.. Tommy hilfiger afdeling  zo en zo. Tommy Hilfiger afdeling dit en dat. Tommy Hilfiger afdeling … enz. wooh. Right on. Ik naar binnen, was een aardige receptionist en de deur ging alleen open als hij daar voor op een knopje drukte (wat ie gelukkig deed haha) en ik was ook nog eens de achternaam van degene met wie ik een afspraak had vergeten, maar gelukkig was er maar 1 iemand met die voornaam wist hij meteen :p Ik moest mn naam en aankomst tijd en handtekenig invullen, kreeg een badge en werd naar verdieping 4 gestuurd nadat hij daarheen had gebeld om me aan te kondigen. Verdieping 4.. bleek vol te staan met: heeuull veeuull kledingrekken vol, ja echt, kleding, engelstalige mannen waarvan op het eerste gezicht 60% gay, gemengd engels- en nederlands-talige vrouwen met veels te mooie kleding en strenge brillen.. Waar hyves je wel niet binnen laat..! En eenmaal voorgesteld een kamer in met 4 van dat soort mensen die toch ook wel aardig en leuk waren, en de meneer zou mijn maten even opnemen. Even? Er zijn maten opgenomen waarvan ik niet eens wist dat dat op te meten viel ; laat staan dat ixc3xa9mand daar interesse in zou hebben! Een lijst in de computer met de ideale maten werd ingevuld, als het dan verschilde van hun ideaal, werd er achter gezet +1, of -2,3 en dat was dan hoeveel cm teveel of te weinig dat was. Mn bovenkant van mn buik, onderkant van mn buik, billen, borsten, bovenarm, binnenkant van mn arm, buitenkant van mn arm, bovenbeen, rug lengte, lengte tussen schouders, enz enz !! Ik stond daar echt.. woah. Ik weet helemaal niet wat ik had verwacht, maar dit was het niet!! Interesting =) Ik heb echt niet onthouden wat al mijn maten waren van toen ik even meespiekte op het scherm, behalve dat ‘bust: OK’ ‘waist: +0,5’ en ‘hips: -2,5’ ondanks mn kleine reet besloot ie me toch mee te nemen naar de volgende keurkamer haha ofzo, waar nog meer enge, andertalige mensen bezig waren met kleding en bespreking en computers en patronen, die ook weer lief bleken te zijn na voorstellen. Ik kreeg meteen een shirtje aan en uitleg over dat een doorpasmodel ook echt moest zeggen hoe de kleding aan voelde en waar het beter zou kunnen etc. vervolgens stond die vrouw 3 minuten daar heen en weer aan te pulken met een kritische blik. Yes.. mouth is getting dryer for sure. Toen kwam er een kleine chineze mevrouw aan (ook al met een enge design bril. Serieus jongens, we weten nu wat het item van komende winter is he?!) met de engelstalige homo erachter aan. ‘Down she is way too small for us but I thought Ill show you anyway cause at the top she is great and..’ Hm ja ok, heb je haar armen al gemeten? ‘Yes, biceps, very small, eh..’ En elleboog? ‘Ehm.. what was it again.. wait Ill get the paper’. Engelstalige homo weg, kleine chineze vrouw achter me, andere aardig maar kritische vrouw naast me, gepulk aan mijn rug en het tshirt (2e inmiddels). ‘Sta jij wel recht?’ uhm, ik hoop het? :p Engelstalige homo terug, extra meetlint in de hand. Elleboog opgemeten (hoe dat kan weet ik ook niet, ik probeerde het te snappen maar het enigste wat ik echt zag was dat hij hem 1,5 seconde tegen mn elleboogbotje hield en daar een conclusie uit trok. En al snel zeiden ze dat ik toch echt te dunne armen en bil had en dat ze daar heel voorzichtig mee moeten zijn omdat ze de bijv. mouwtjes aanpassen aan het pasmodel, en als dat kleiner dan gemiddeld is hangen er straks allemaal te kleine shirtjes in de filialen. En dat ze niet helemaal snapte wat ik hier deed omdat ik catwalks zou moeten lopen. haha nou dat is de aardigste afwijzing die ik ooit heb gehad!! We dronken nog snel even wat nadat ik me had aangekleed en daarna liep de engelstalige homo met me mee naar de lift. Ik had me toch wel ingeschreven bij een agency toch? Hmnee maar sinds kort wel echt van plan eens te kijken wat de mogelijkheden zijn. Ah. En daar was de lift, dag doei bedankt!

6 Comments

 • Reply
  itty
  22/10/2007 at 10:42 am

  wat heb je toch een heerlijke log!
  Fleurt mijn maandagmorgenmood weer helemaal op!!!
  Zo te lezen is het aanpezen, maar ben je al bijna beroemd! Super!

 • Reply
  zaarzelf
  22/10/2007 at 7:52 pm

  das leuk om van je te lezen Itty!
  Thanks =)

 • Reply
  Fred
  25/10/2007 at 9:54 pm

  Hoi Saar,

  jammer dat je niet geschikt was, maar ook wel mooi dat ie vertelde dat je at the top xc2xb4greatxc2xb4 bent.
  Dat wisten wij al lang natuurlijk.

  Succes bij de volgende actie!

  Groeten en XX Fred

 • Reply
  lisa
  26/10/2007 at 5:35 pm

  EN DIT WIST IK ALLEMAAL NIET?!?!?

 • Reply
  lisa
  26/10/2007 at 5:35 pm

  EN DIT WIST IK ALLEMAAL NIET?!?!?

 • Reply
  Lisa
  24/09/2008 at 6:20 pm

  Oeee. (:
  Ik vind het echt een meesterlijk, geweldig, blij verhaal! x) Het was echt leuk om te lezen en ik moest de hele tijd lachen. Die personen bij de jury leken me trouwens best eng. O_O.
  Maar! Ik ga weer verder. =]
  Succes verder met je leven! :p En eeh, dat model zijn enzo? XD

  xoxo <3
  Lisa

 • Leave a Reply