Australië Reizen

Systematisch update schrijven

Schrijven ging even niet zo goed meer! Mijn log is dood, mijn inbox vol onbeantwoorde mailtjes en mijn echte dagboek is pas 1 keer opengeweest sinds ik in Australie ben.. Wel ben ik voor het eerst in 3 maanden twee keer op msn actief geweest en ik sms ook redelijk met wat mensen van het moederland, dus heel a-sociaal ben ik niet.

Huis: sinds 5 dagen wonen Shane en ik in een echt huis! Wat een luxe na 3 maanden busje-wonen; kastruimte, eigen douche, naar de wc snachts zonder helemaal aan te kleden, goed koken, meer boodschappen per keer want grotere koelkast, een adres waar mensen post heen kunnen sturen..! Toen we hier in Sydney aankwamen hebben we ongeveer 2 weken bij die vriend van Shane gewoond. Busje in de tuin waar we in sliepen, maar we hadden de sleutel van het huis dus dat was ons thuis meer dan de van. De ex-vriendin van die vriend heeft een huisje, dit huisje om precies te zijn. Haar roommate vertrok net, en zijzelf is twee dagen nadat we hier ingetrokken waren weggegaan voor een maand vakantie in haar eigen land (Brazilië). We hebben deze plek dus een maand voor onszelf en daarna delen we het met haar, Danni, maar het klikt erg goed en het huis is groot genoeg dus dat komt helemaal goed. We weten nog niet precies hoe lang we blijven, maar waarschijnlijk rond de 3 maanden. Het is iets verder van de stad waar we hadden kunnen zijn, want we zijn naar 3 appartementen gaan kijken, maar dan zouden we die delen met 4 anderen en het dubbele betalen van wat we nu doen, en het treinstation is dichtbij anyway, dus makkelijk genoeg!

Gezondheid: dat ging een beetje irritant. Had al ongeveer 2 weken last van terugkerende pijnsteken in mijn longen en mijn conditie.. well, laten we het daar maar niet over hebben! Veel hoofdpijn ook door het benauwd zijn en was ook de hele tijd ontzettend misselijk dus eten kwam er ook niet echt van. Voorbereid als altijd, had ik absoluut geen idee waar ik het beste heen kon gaan hier voor CF-gezeur, dus heb uiteindelijk maar het nummer voor New South Wales op de Australische website gebeld. Na 4 keer teruggebeld geworden had ik een afspraak staan in een ziekenhuis in Sydney, dus dat was best makkelijk! Van de zuster die ik had gesproken had ik ook een uitgebreide route beschrijving gekregen, dus de plek vinden was ook al niet moeilijk.
Aan segregatie beleid doen ze hier niet!! Een hele wachtkamer vol volwassen hoestende CF-ers (nouja, 5), maar dat vond ik eigenlijk wel geweldig. Had de neiging om met iedereen te praten, vragen wat ze doen, of ze werken of studeren of niets, hoe oud ze zijn, hoe hun longfunctie was, etc. Er was ook een stel waarvan de man CF had en zijn vriendin was mee en die was hoog zwanger, zo gaaf om te zien. Op een gegeven moment sprong een CF-man op en riep; ‘jij bent een reiziger, niet?! Wij moeten praten voordat we weggaan!’ Toen we allebei terug waren in de wachtkamer hebben we dus gepraat, hij was 40 en zag er bloody gezond en gespierd uit, echt zo een surfer, longfunctie van 51% en ook aan het reizen de laatste tijd, vandaar dat hij nieuwschierig was naar wat voor ervaringen ik had. Er was ook een meisje van 24, zij studeerde en zag er ook goed uit alleen haar hoest was wel CF-typisch.
Maar hoe het met mij gaat haha, het bleek idd een longontsteking te zijn maar niet heel ernstig, had ook nauwelijks koorts gehad, dus we proberen het weg te krijgen met gewoon wat extra simpele pil antibiotica. Ook heb ik een oplossing met zout gekregen om te vernevelen, en dat heb ik al om de Colistin mee te mixen, maar dat is 0,7%. Wat ik nu heb is 6% en dat is sterk!! Het vernevelen is drama want elke tweede keer dat ik inadem stik ik van het hoesten, maar ik merk wel meteen dat mijn sputum dunner is, en ik hoest nog net zo veel, maar het is makkelijker ofzo. Dus dat zout moet ik een maand vernevelen en de antibiotica kuurtjes zijn hier maar 2 weken. Ik heb een nieuwe afspraak staan voor over een maand dus dan moet alles verbeterd zijn! Oja mijn longfunctie was 40% en ik moet mijn galblaas in de gaten houden blijkbaar, want ze waren bang dat mijn misselijkheid daarmee te maken had.

Werk: Shane had 3 dagen nadat we hier aankwamen werk gevonden, viaviaviaviavia de mensen van zijn vorige baan op de boot en contacten in Sydney en multi miljonairs en die hebben allemaal geholpen dus nu werkt hij voor de zoon van zo een miljonair (die pas 18 is, leuke leeftijd voor je baas als je zelf 29 bent) maar hij heeft het goed naar zijn zin, en werkt maar 4 dagen per week, wat perfect is. Wel een beetje vreemde tijden, die hoort hij ook altijd pas de avond van te voren (soms 12 uur smiddags pas en zoals vandaag om 7 uur sochtends), het is ook altijd maar de vraag hoe laat hij klaar is en wat voor werk hij die dag precies gaat doen, maar dat is juist wel leuk geloof ik. Ik heb gewacht met werk zoeken omdat ik eerst wou horen wat de dokters te zeggen hadden (beetje flauw als je net 3 dagen je baantje hebt en dan een maand verdwijnt voor infuus gedoe), maar nu alles ok blijkt te zijn ga ik deze week ook op zoek. Zal wel weer horeca worden :) Alleen willen de meeste werkgevers dat je een ‘Responsible Servica of Alcohol’  cursus hebt gedaan, en vaak staan er wat gokmachines in de buurt, dus moet je ook een ‘Responsible Conduct of Gambling’ cursus hebben gedaan, dus ik heb met net ingeschreven voor deze cursus. Thats right, de derde dag is weer wat anders, maar het lijkt me leuk om op mijn CV neer te zetten dat ik ook ‘Bar Skills’ heb ;p  De eerste dag is morgen en ik ben een beetje zenuwachtig haha misschien beetje stom maar goed. Ben benieuwd!

Voor de rest: gaat alles wel goed :) Shane, ik en vriend Peter zijn naar Sound Relief geweest; er werden twee benefit concerts gegeven voor de bosbranden die hier geweest waren. Eén in Melbourne en één in Sydney. Wij zijn natuurlijk naar die in Sydney geweest en dat was al heel gaaf, maar de echt goede artiesten waren vooral in Melbourne, want in die provincie was alle drama gebeurt. Alsnog hebben we Coldplay gezien (neeeet op tijd, we parkeerden toen ze net net net begonnen waren, stonden in de heel erg lange rij tijdens dat ze aan het zingen waren, en renden naar binnen voor de laatste 3 nummers) ik was helemaal blij dat ik ze nog kon zien en filmpjes en foto’s kon maken, maar op de een of andere manier, en ik weet niet welke, heb ik dat blijkbaar allemaal gedelete. Alles van die dag staat nog op mijn camera maar dat van Coldplay kan ik echt niet meer terug vinden :( Wel heb ik natuurlijk wat andere foto’s (niet van artiesten though haha)
Sound relief SydneySound relief Sydney 1Sound relief Sydney 2Sound relief Sydney 3Sound relief Sydney6Sound relief Sydney 4Weet je wat dat is op die laatste foto? Een reuze worm van gebruikte plastic bekers!! Zoo vet, opeens begonnen een paar mensen bekers te verzamelen en besloten die op elkaar te stapelen en niet lang daarna begon echt iedereen, maar dan ook echt iedereen in het stadium, van hoog en laag,
bekers naar ze te gooien. Die slang was ongeveer 8 keer langer dan op de foto te zien was! Niemand keek meer naar de artiesten, maar iedereen was aan het juichen voor de plastic-beker-slang haha!

Verder heb ik via de post the lookbook van Amber&Thomas gekregen. Oftewel het resultaat van de grote shoot een paar weken geleden. Ook heeft Amber een echt portfolio boek meegestuurd, met wat uitgerpinte foto’s van har shoot er in, zodat ik die map kan gebruiken als ik eventueel hier langs agencies zou gaan. Zo ontzettend lief! Ze hebben alleen nog niets uitgebracht of in de media, dus ik mag de foto’s ook nog nergens gebruiken, later zal ik ze laten zien :) Volgende week donderdag komen ze naar Sydney om met fashion editors van Vogue en wat andere tijdschriften te meeten om hun kleding te showen zodat dat hopelijk daarin gepubliceerd wordt, en ze hebben gevraagd of ik dan hun show-model wil zijn. Ik verdien er niets mee maar het is hartstikke leuk om ze te zien en ook de ervaring op zich is weer wat leuks I guess!

6 Comments

 • Reply
  Jan-Hugo
  09/03/2009 at 11:37 am

  Ha lieverd,
  Zo, nou ben ik weer wat op de hoogte wat jij
  allemaal uitspookt op deze aardkloot.
  Op de een of andere manier dacht ik dus dat jullie met een bootje vanuit Franeker of zoiets , naar Nice gingen varen ( voor zozer Nice met een bootje binnendoor bereikbaar is )
  Hoe mensen toch vreemde gedachten kunnen hebben !
  Veel liefs en dikke knuffel vanuit het noorden.
  Jan-Hugo

 • Reply
  Marie
  11/03/2009 at 7:09 pm

  Hej how are you? How is it in Austrailia?
  Hugs/Marie

 • Reply
  itty
  17/03/2009 at 8:50 am

  wat een prachtige kleding en prachtige vrouw natuurlijk!
  Schrik een beetje van je longfunctie, zoiets komt altijd even hard binnen. Zorg goed voor jezelf en geniet!
  dikke kus

 • Reply
  Fred
  17/03/2009 at 12:36 pm

  Hoi Saar,

  ziet er weer heel mooi en gezelli uit daar.

  Goed dat je toch ff naar het zh bent geweest. Hou je haaks en de groeten.

  Fred

 • Reply
  Veronica
  17/03/2009 at 3:56 pm

  Hey Saar,
  Prachtige foto’s en wat een verslag. Doe je wel zuinig met je gezondheid??!!!!
  Ondanks dat wens ik jullie nog heel veel mooie avonturen, go girl enjoy!!
  Liefs, Veronica

 • Reply
  Anonymous
  17/03/2009 at 8:41 pm

  Je log is zeker niet dood lijkt me, hij slaapt misschien alleen af en toe heel even :-). Fijn om weer op de hoogte te zijn. Denk inderdaad wel goed om je gezondheid, maar dat jullie nu in een echt huis zitten zal ook alleen maar helpen lijkt me. Veel plezier en goede gezondheid!

  Gr. John.

 • Leave a Reply