Uncategorized

Currently I’m… (I)

Wat ik nu toch ga doen…! Voor het eerst in bijna tien jaar -want ja, ZO lang bestaan we al, mijn blog en ik samen- introduceer ik een schrijf activiteit die op dezelfde manier zal blijven terug komen. Geïnspireerd door de vele lijstjes op Pinterest en bovendien gewoon gejat van één in het bijzonder:

Currently I'm... lijstjeDie. En dat vul je dan dus in. Nu zijn dit wel heel veel Currently I’ms. Daar ga ik niet steeds aan beginnen want dat wordt voor jou en mijzelf niet de ervaring die we hieruit willen halen. Wél zal ik er de meest toepasselijke, boeiendste of ha, makkelijkste uit kiezen. Op die manier weet je de nodige en vooral ook onnodige zaken die zich in mijn leven en hoofd afspelen! Ik ga nog niet beloven dat ik het elke week op een bepaalde dag ga posten, maar ik heb er zin in en je zal er regelmatig eentje voorbij zien komen. Starting now!

De vaste Currently I’ms zijn: Reading, Watching, Thinking, Feeling en Loving.

Currently I’m Reading: het boek The Children’s Hospital, geschreven door Chris Adrian. Het is ontzettend raar maar tegelijkertijd te fascinerend om mee te stoppen – er staat te vaak een verwarde frons of glimlach op mijn hoofd tijdens het lezen ervan. Ik ben er al een tijdje in bezig, want het is een vrij langzaam verhaal en het zijn een hoop pagina’s, maar het heeft me de laatste paar dagen echt weer te pakken. Het gaat over een kinderziekenhuis wat het enige gebouw in de wereld is wat nog bestaat nadat de hele wereld met zeven mijl water overstroomd is. Het gebouw drijft op al dat water en lijkt ergens onderweg naar te zijn, maar waar… Medisch student Jemma Claflin is de hoofdpersoon van het verhaal, al zijn sommige korte hoofdstukken geschreven vanuit een ander perspectief. Vanuit de engel die in de muur zit, namelijk, en Jemma’s overleden broer. Er zit dus een flinke portie fantasie in, maar tussen alle medische en maatschappelijke gebeurtenissen door heeft dat wel wat. Ik kan er nog veel meer over vertellen en ga als ik het uit heb er een boek verslagje over tikken!

Currently I’m Watching: Meestal hebben we een serie waar we vaak ‘s avonds een aflevering van kijken, maar de laatste maand is dat een beetje vervaagd. In plaats daarvan hebben we gisteravond de film Get On Up (2014) gekeken; het levens verhaal van James Brown. Vaak voordat we beginnen met koken gaat de muziek aan, en dan dansen/hobbelen/hoesten we een paar minuutjes voordat de aandacht naar het eten bereiden gaat. Geen grap. De laatste tijd is de funk van James Brown regelmatig langsgekomen tijdens die keuken momenten en IMDB beoordeeld de film met een 7. Worth a try. Goede film, veel muziek en optredens die langskomen. Gaat in fragmenten van zijn jeugd naar later in zijn leven, tot het op die manier samen komt. Vrij artistiek in elkaar gezet ook nog, maar nog wel goed te volgen – als je eenmaal aan het accent van James Brown gewend bent!

Currently I’m Thinking: aan de rest van vandaag. Wat te doen? Met oud en nieuw hadden we een lot in de kerstboom gehangen en daar zowaar 50 euro mee gewonnen, tot grote verassing en blijdschap van het meisje in de Albert Heijn die het ons gister uitkeerde. We besloten er iets leuks mee te gaan doen en speelden met het idee om te gaan high tea-en in het Oude Slot in Heemstede. Ik heb net even naar de website gekeken en het is toch wat te girly om Shane daarmee naar toe te slepen, denk ik. Misschien een good old fashioned road trip in plaats daarvan? Op zittend avontuur!

Currently I’m Feeling: een beetje gefrustreerd. Het voelt alsof ik aan de ene kant vol met ideeën en motivatie zit voor en over van alles, en ik wil heel graag in die flow blijven. Maar ik ben te suf in hoofd en zwak in lichaam om er veel mee te doen. Die ideeën en motivatie zorgen ervoor dat ik het grootste gedeelte van de tijd blij en excited ben. Maar het lijkt een soort concurrentie te hebben van een negatief stemmetje wat vraagt: ‘maar wat ga je er nou helemaal mee doen dan?’ Rationeel kan ik er heel anders over praten en het allemaal relativeren en in mooie dingen omzetten etc., etc., maar zo voelt het dus.

Currently I’m Loving: het lezen van andere blogs! Dat komt en gaat in vlagen and I’m right in the middle of it now! Dan heb ik het over blogs van Cysters en Fibros (al zijn daar een stuk minder van, waarom is dat?), maar vooral ook over blogs die me op leuke manier vertellen hoe je bijvoorbeeld het meeste uit je twintigers jaren kan halen. Of dat nou financieel, emotioneel of intellectueel is. Het begon bij smart-twenties.com en via haar zijn er een paar bijgekomen, en via hun weer een paar, enzovoorts. Ook is er veel leuks en moois te vinden als je doorklikt bij de plaatjes die je interesse wekken op Pinterest!

5 Comments

 • Reply
  Sandy
  01/02/2015 at 12:06 pm

  Wat een leuk idee! Het zijn er inderdaad wat veel om allemaal telkens in te vullen. Misschien ga ik het ook ooit eens gebruiken, ik blog natuurlijk nog maar pas en het is een beetje een onsamenhangend geheel van plog/blog/someecards/enz. Regelmaat zit er al helemaal niet in :D
  Dat boek lijkt me serieus te gek.
  X

 • Reply
  Kirsten
  01/02/2015 at 12:42 pm

  currently i am Reading your blog. While watching ID (New Chanel on tv about murders hehe). I am thinking about what to write and i am currently loving to read your blog :)

 • Reply
  jroen
  01/02/2015 at 1:54 pm

  Wij maken nou eenmaal niet zoveel mee, dus behelpen we ons met alle fantastische blogs en beleven zo ook nog wat van de spectaculaire buitenwereld :P

 • Reply
  jootje
  01/02/2015 at 4:56 pm

  ooh leuk idee.. wij bloggers lezen nu eenmaal graag hoe een ander omgaat met het dagdagelijkse terwijl we zo gewoon mogelijk willen leven en genieten van alles… boek noteer ik ook even voor het moment dat mijn concentratie meer aankan dan die van mug toestand. X

 • Reply
  Sarah
  01/02/2015 at 6:35 pm

  Blij dat deze nieuwe blog actie gewaardeerd kan worden jongens!

  Sandy, ik snap wat je bedoelt over het niet samenhangen van je blogposts. Ik ben dus al zo lang bezig en bak er nog steeds niets van, haha!!

  Kirsten, omg ik vergeet steeds dat die zender in het leven is geroepen en dat wij de liefde voor TV moorden delen XD

  Jeroen, dat is een kwestie van in alle saaie dingen iets heel geweldigs gaan zien, haha. Very liberating (of ehh juist niet want dan heb je opeens een reden om te moeten bloggen?)!

  Jootje, precies. Herkenbaar van muggen concentratie – in het ziekenhuis komt er bij mij ook geen hele gelezen zin naar binnen. Net als je denkt dat je alle tijd hebt, arggghhh :)

 • Leave a Reply