Uncategorized

Toen nu en straks

Gevoel en tijd samen gaat niet goed. Althans, dat voelt soms zo. Terwijl ik de hele tijd leuke dingen meemaak, er intens van geniet, en tegelijkertijd niet kan wachten om te zien hoe mijn leven er over een half jaar, een jaar, 5 jaar, uit zal zien, wordt ik altijd verdrietig als ik aan de dingen ‘vroeger’ dacht. Omdat ze er nu niet meer zijn? Omdat je het nu minder leuk hebt? Omdat je het nu juist leuker hebt en er spijt van hebt er toen niet meer van gemaakt te hebben? Wie weet. Liedjes horen, de juiste persoon terug zien, of een geur ruiken kan heel wat teweeg brengen. Vandaag vroeg ik me af; zou ik dan terug willen naar dat jaar/die dag? Maar nee, dat ook niet, nee! Dan moet ik weer 8 jaar wachten voordat ik ontdek wat er gebeurt met mij in mijn leven! Daar ben ik veel te nieuwschierig naar! Wat is dan ook die drang om te reizen en te verhuizen de hele tijd maar, terwijl ik tegelijkertijd gewoon een vaste vriendengroep wil en een kast in plaats van een onoverzichtelijke weekendtas?

Ik ben nu bezig met het uitzoeken van wat er officieel moet gebeuren voor mijn verhuizing naar Zweden. Want ik ga nog een keer naar Zweden verhuizen. Maar dan dus officieel. Officieel ingetrokken bij mijn lieve Litouwse vriend, waarmee ik nou al 11 dagen zonder ben. En dat nog een paar weken zal zijn helaas. We hebben grootse plannen als we het over 3 jaar nog steeds met elkaar kunnen uithouden, en alweer iets in de trant van het reizen, maar dat besluit vertel ik wel als het ooit zover komt. Ik kan niet wachten tot wanneer ik kan zien waar ik over 3 jaar ben, met mn leven.

Aan de ene kant voelt het trots, en spannend en verliefd. Aan de andere kant voelt het alsof ik iets achter laat, wat ik ben. Ik ben niet Zweeds, ik ben duidelijk niet het type van hun cultuur, ik ben Amsterdams. Mijn vrienden die me al jarenlang kennen wonen hier, en in de paar dagen dat ik terug ben hier in Nederland sta ik er alweer midden in en is alles net zo vertrouwd, zo niet meer, als eerst, toen we nog op school zaten, en vlak daarna. Mijn vriendengroep is grotendeels nog bij elkaar, en de avonden samen laten me geweldig voelen. Daarnaast mis ik Amsterdam zelf. Ik betrap me erop dat ik geniet van de fiets afstanden die ik zo vaak heb vervloekt, van mijn Amstelveense huis naar de ontmoetingsplek, varierent, ergens in Amsterdam. Ik kijk in het rond, ik trap langzaam om te ontdekken, ik trap snel om te kijken of ik het nog kan, ik laat me van de neergaande weg afrollen om mn benen opzij te zwaaien.. En ik kom aan bij mn vrienden, die ik me nog net zo goed kennen als ik hun. En dat is goed.

En dan hoor ik je denken, en doe dat zelf ook; geef je dit op voor 1 persoon? In een land waar je nu al van weet dat je daar niet wil blijven? Het antwoord is Nee. Ik geef het niet op. Het zal hier altijd voor me zijn, en het zal altijd goed voelen weer omhelst te worden door mijn vertrouwde alles hier. Mijn moeders huis, waar mijn moeder en mijn kamer is, mijn vaders huis, waar mijn vader is, mijn vrienden, die overal zitten en net als mij vaak een heel stuk van de wereld afreizen, maar ook weer terug komen. En wat ga ik doen in Zweden? Van mijn allergeweldigste vriend genieten waarmee ik een relatie heb waarvan ik niet dacht dat ik die voor mijn 30e zou hebben, en nog meer, nieuwe dingen ontdekken, in Zweden, in de relatie, op school. En ook dat, alles, is goed :)

13 Comments

 • Reply
  itty
  12/07/2006 at 11:56 am

  Gefeliciteerd, en nog vele jaren samen! Een Kreeft, vriendlief! Nou dan tref je het wel. Ik heb een Kreeftman en zoon hier rondlopen en ze zijn Leuk , Lief, Zorgzaam, Kwetsbaar, Gesloten enz. enz.

 • Reply
  Bowe
  12/07/2006 at 12:04 pm

  Ik zal een wodka’tje op m drinken van t weekend :D Doe m maar de groeten+felicitaties, en natuurlijk jij ook gefeliciteerd rolmopsiepopsieflopsie van me!!

  Pseudokus

 • Reply
  saaartje
  12/07/2006 at 7:03 pm

  hahaha dankjulliewel familie frankema :D Bowe, je kan dit niet gebruiken als excuus om dronken te worden! En itty, deze kreeft is zeker geweldig! klopt helemaal wat je daar zegt. Dan ga ik m nu maar even wakker maken, want zou toch vervelend zijn als we t vliegtuig missen.. Dikke KUSSSS

 • Reply
  lisa
  12/07/2006 at 8:29 pm

  GEFELICITEERD *ik wou je slet noemen maar dat ben je niet (meer)*
  kusje van je zusje :P

 • Reply
  Judith
  12/07/2006 at 9:02 pm

  Gefeliciteerd dan maar met dat kreeftevriendje van je ;)
  Liefs

 • Reply
  Anonymous
  14/07/2006 at 2:16 pm

  Gefeliciteerd, en inderdaad, ik kan het ook weten, ik ben ook kreeft!. Gevoelig, warm, vashoudend,trouw, huisje boompje beestje. Hou hem maar goed vast en nooit meer loslaten!!!!

  Kus, Josxe9.

 • Reply
  itty
  14/07/2006 at 8:00 pm

  Nog maar even wat steekwoorden van de Kreeft: gezelligheid, moppen tappen, koken, huiselijkheid, kinderen, milieu, akteren, verzorgen, genezen, afreageren, onvolwassen, kwetsbaar, moederlijk, conservatief, enorm geheugen, onveilig dan pantser om zich heen, moeite met relativeren, moeite met verandering, levendig, bang om afgewezen te worden. Wil je nog meer?

 • Reply
  Kreeftje (Vitalijus) (VRIENDLIEF)
  14/07/2006 at 10:20 pm

  Thanx everyone! It’s realy sweet of You!
  Itty? :) Yes, we want more!!;) Explaine to everyone how good we are (Bowe, agree?? :) )
  doei :) Kreeftje!

 • Reply
  lisa
  15/07/2006 at 2:29 pm

  IK KOM ER AAAAAAAAN!!!!
  IK ZIE JE MORGEN!!!!
  EN VITALIJUS OOK!!!!!
  EN BOWE IS BIJNA JARIG!!!
  EN DEMIAN OOK !!!!!
  HET LIJKT WEL ALSOF ALLE LIEVE JONGENS IN JULI JARIG ZIJN!!!!!
  ALLEEN WOUTER NIET!!!!
  KUS!!!!!

 • Reply
  itty
  28/07/2006 at 2:03 pm

  Volgens mij gaat het hoe dan ook helemaal goed komen met jou!Je hebt zoveel wijsheid in je! Bowe staat bijna op het punt om een parachutesprong te maken, dus je hoort later nog van ons!

 • Reply
  zusje
  29/07/2006 at 12:11 pm

  heej saartje, ik vind het echt superfijn dat je er bent en ik hou heel veel van je. En ben trots dat ik jou als zus heb.
  kus

 • Reply
  Fred
  29/07/2006 at 2:28 pm

  Hallo Sarah,
  Goed dat je het zo op kan schrijven!
  Veel geluk en we spreken elkaar.
  groeten Fred.

 • Reply
  Michiel
  30/07/2006 at 8:29 pm

  mooi stukje saar

 • Leave a Reply