Uncategorized

Een buik vol met Grieks eten en een schoon huis!

Vanavond zijn we uit eten geweest en toen we terug liepen naar de auto bedacht ik me zo dat het volgens mij echt de eerste keer was dat ik hier in Zweden ‘s avonds buiten was!! Best raar. Maargoed het was een hartstikke gezellig avond vind ik, we zijn in Knivsta naar de Griek geweest, met z’n allen en de kleintjes gedroegen zich best heel goed. Dit uitje was niet zonder reden want vandaag was de ‘visning’ hoe ze dat hier noemen hoe je dat ook schrijft, iig het is de bezichtiging van je huis als die in de verkoop staat, en die was van half 6 tot half 7. Jolanda had vrijgenomen en samen hebben we het huis tot in alle hoeken zo ongelofelijk blinkend schoon gemaakt, vooral Jolanda want die moest ook de 3-dubbele ramen (dat krijg je met -25 graden winters) lappen en boven alles doen wat ze wou en schoon moest, plus om 2 uur kon ik al weg de kindjes halen terwijl zij nog door was gegaan tot de makelaar er was, 17:15u dus. De kindjes wouden me (shit weer fout, wilden!!) die wilden we dus niet meer in huis hebben want dan is in 10 minuten het werk van een hele dag niet meer te zien, dus die nam ik mee naar eurostop, waar een klein speeltuintje is in het enorme winkelcentrum.

Helemaal spannend vooral voor Nemo (die me gelukkig nu genoeg vertrouwd om mee te durven naar een andere richting dan huis) een andere bus dan normaal, en langs auto-dealers dus Nemo had 3 keer zo grote ogen als normaal met glittertjes erin, heel lief hoe die jongen al helemaal bezeten is van motoren en auto’s en alles wat er op lijkt! Toen we bij het speeltuintje aan kwamen dacht ik neeeej is dit alles?? Hier houden ze et nog geen kwartier vol!!! Het enige wat er was was zo’n klein houten huisje op paaltjes, waar je met een laddertje op kon en een buisje waar je door kon kruipen en een klein plastic glijbaantje. Ernaast stonden nog 2 elektrische dingen, een soort superkleindraaimolentje en een helikoptertje. Nou maar het ging helemaal geweldig, Nemo heeft letterlijk het hele eerste uur in het helikoptertje gezeten haha ook al was ie niet aan, hij kon zich vermaken met de weinig knipperende lichtjes en de nep-joystick. Moana en Romeo hielden zich braaf bezig in ‘t speeltuintje zelf, al begon Moana er sneller genoeg van te krijgen dus ging ze Romeo ongelofelijk opfokken om dingen te doen die ze zelf dan wel kan, maar echt wel begrijpt dat Romeo dat niet of net kan, en als hij dan gewoon goed zei dat hij dat niet wilde of durfde dan begon ze hem zo gemeen uit te lachen dat hij het na een kwartiertje half huilend toch deed. Het resultaat was dat ik een krijsende Romeo daarna eigenhandig van het dakje van het huisje af kon halen, wat echt niet makkelijk gaat als het op je glibbersokken moet, je net bij Romeo zelf kan als je op je tenen staan en maar 1 centimeter grip hebt op het randje van het dak. En dan natuurlijk met alle vertrouwen tegen de doodbange Romeo moet kunnen zeggen kom maar romeo laat je maar tegen mij vallen ik van je op! Maar het ging allemaal wonderbaar.

Er was nog een andere moeder van de creche met haar kindje langsgekomen maar die had best haast dus niet mee gepraat, en op een gegeven moment kwam er een man met zijn dochtertje en die deed een 10-kronen stuk in het draaimolentje dus Romeo en Nemo pikten daar hun voordeel natuurlijk ook mee. Voordat die man dat deed vroeg ‘ie aan mij hoe het werkte want hij zag niet waar je het geld erin moest doen dus kwam hij erachter dat ik Engels sprak. Toen hoorde ie me in weer een andere taal tegen Romeo praten en vroeg hij welke taal dat was. Ik legde hem uit dat ik au pair ben uit NL blablabla hij vroeg of ik dan ook Zweeds aan het leren was en ik had toevallig net weer het kleine zweedse leerboekje in mn hand dus dat overhandigde ik lachend aan m, waarop hij het ook aanpakte en er gretig in begon te bladeren en het Nederlandse probeerde uit te spreken. Het woordje graag vond ie erg lachwekkend.

Hij zelf kwam uit volgens mij Caïro en was hierheen verhuisd toen ‘ie 14 was, hij had ook in Finland gewoond en ik weet niet meer hoe we erop kwamen maar opeens vroeg ie in het russisch kan je russisch dan ook?? Dus dat was wel heel grappig toen kon ik zelfs nog een paar dingen terug zeggen in ‘t russisch terwijl ik dacht dat ik dat nu wel helemaal afgeleerd zou zijn. Hij leek me heel erg slim en was ook erg aardig dus daar heb ik me gepraat tot Jolanda verscheen, die liet nog snel een sleutel namaken (haar eigen is ze altijd maar ECHT altijd kwijt en die van Armand had ze vandaag aan de makelaar gegeven) daarna Armand oppikken van het station die daar al 3 kwartier stond te wachten, en daarna dus door naar de Griek.

Gisteravond zouden Armand en ik eigenlijk eindelijk naar het zwembad gaan om zelf te zwemmen maar dat ging weer niet door. Waarom weten we allebei geloof ik niet haha naja.. ik was na het avond eten totaal niet lekker viel bijna om, kreeg ook niet meer dan 3 happen naar binnen dus ging even liggen maar had mn wekker nog op 8 uur die avond gezet zodat als het dan beter was we alsnog konden gaan want het zwembad is tot half 10 open bijna altijd. Maar ik heb toen met Jolanda staan praten en iedereen was al aan het schoonmaken en Armand zelf op een gegeven moment ook strips in de opbergruimte aan het leggen dus mja.. De dag zelf had Armand ook vrij genomen zodat ‘ie dingen in huis kon doen, of uit huis kon halen vooral eigenlijk, want we hebben dus een opslagplaats gehuurd en ze hadden een grote aanhanger gehuurd bij een benzinepomp dus de eerste keer heen en weer en sjouwen deed Armand zelf, de tweede keer ging ik mee helpen was ook wel leuk.

Verder weet ik alweer niet wat er is gebeurd allemaal…iig een hoop schoonmaakwerk dus, hehe. Ik heb trouwens ook een brief gekregen van de ‘sigtuna Komun’ dat ze me 10 oktober verwachten op die school om te kijken op welk niveau ik zit met mn Zweeds. Nou dat is erg simpel dat kan ik ze zo ook vertellen. Inge Svenska! Dat zinnetje staat ook in mijn kleine boekje ‘ik spreek geen zweeds’ ik heb nog geprobeerd het me in te prenten maar zo te zien lukt dat nog niet hihi. Verder heb ik net Sonja gebeld, de andere au pair, en hebben we afgesproken om dit weekend naar Stockholm te gaan. Of zondag met zijn tweeën, Of zaterdag wanneer ze al af had gesproken met andere mensen die ze hier kent en nog een andere au pair uit Sigtuna van 19 jaar (zelf is ze inderdaad 26) dus dat zou echt leuk zijn. Het telefoongesprek ging heel stuntelig met de talen maar het had erger gekund. Nou ga ik weer naar boven in ons spikschone huis!! Daaaaaaag, kussz!!

8 Comments

 • Reply
  Bowe
  07/10/2005 at 12:20 am

  wat een saai stukje honnepon

 • Reply
  Bowe
  07/10/2005 at 12:21 am

  Just kidding, you know I love ya

 • Reply
  raiza
  07/10/2005 at 2:41 pm

  Stockholm is een heeleee leuke stad, veel plezier daar!!!!!!!!!

 • Reply
  lisa
  07/10/2005 at 8:29 pm

  hey saar, kom even naar nederland wil je?
  kus van lies

 • Reply
  lisa
  08/10/2005 at 3:41 pm

  trouwens saar, wat leuk dat je met die twee andere au pairs naar Stockholm gaat :) Ik hoop dat je vrienden maakt :).
  Tot over NOG MAAR TWEE weken :D
  kusje van je zusje :)

 • Reply
  Bowe
  09/10/2005 at 12:02 am

  Je hebt ongetwijfeld een leuke dag gehad :) Gaat helemaal goedkomen met jou in zweden! Lisatje komt snel langs, en ik beloof ook zo snel mogelijk op t vliegtuig te springen, maar moet nog steeds wachten op wanneer ik naar liverpool ga. Veel plezier weer morgen in Stockholm en………

  dikke kus mus plus

 • Reply
  ChocoJunkie!
  10/10/2005 at 11:25 am

  Stockholm is echt fantastisch!!!!
  Maar ik zou eigen ook graag als au pair naar zweden willen, maar hoe heb je dat gedaan, waar heb je je ingschreven enz..?

 • Reply
  ChocoJunkie!
  10/10/2005 at 11:26 am

  http://www.chocojunkie.web-log.nl

 • Leave a Reply