Huis & Tuin

Verhuisvlog – filmpje van het verhuizen!

Verhuizen vlogWell hellooooooo, lang niet gezien! Maar ik was jullie nooit niet vergeten hoor, dat je dat maar weet. Ik heb namelijk de week in aanloop naar de verhuizing en het verhuizen zelf vastgelegd op film. Dat klinkt heel professioneel maar ik bedoel natuurlijk gewoon op mijn vlogcamera’tje met mijn eigen onstabiele handen. Op die manier kunnen we onze gemiste tijd hier samen misschien een beetje inhalen?

We wonen nu een week plus nacht en halve dag in ons nieuwe huis. Ha, kijk mij dat eens even precies bijhouden! Voor mij bestond het hele verhuisproces vooral uit heel veel inpakken, Karwei en Gamma tripjes, Marktplaats perikelen, regelwerk en schoonmaken. Voor Vriend, onze buren, vrienden en broertjelief plus schoonzus (OMG ze zijn getrouwd dus nu klinkt het zo volwassen!) uit helpen verven, laminaat leggen, dozen en meubels sjouwen en wat er dan ook maar gedaan moest worden. We hebben zo een mazzel met zulke geweldige mensen om ons heen! Zoals gewoonlijk hadden we geen strak plan van te voren (al vonden wij dat we sterk vooruit zijn gegaan vergeleken met vorige verhuizingen) maar met alle krachten gecombineerd is alles op tijd afgekomen en kon ik vorige week woensdag de sleutel van een leeg en schoon huis teruggeven aan de huisbaas.

En nu dat we in dit nieuwe huis wonen, hoe vinden we dat? Nou, dat vinden we freaking geweldig!! Het is zo ontzettend fijn om te weten dat dit huisje echt van ons is. Nog steeds gehuurd en niet gekocht dus tot zekere mate. Maar het is van een woningbouwcorporatie en het is dus niet onderhuren, of in een huis zitten van familie die toevallig lang op vakantie is, of via de leegstandswet wat elk moment opgezegd kon worden van de eigenaar’s kant. Heerlijk! Voor het eerst kunnen we eigen vloeren, muren, kastjes, etc. kiezen en waarmaken, en kunnen we er vanuit gaan dat we hier wel een tijdje blijven. De buurt zelf is voor mij echt iets waar mijn hart elke dag opnieuw vreugdesprongetjes om maakt, en dan bedoel ik niet dat ik nu een hartritme stoornis erbij heb. Ik heb altijd enorm van het stadsleven gehouden en mis Amsterdam best wel. Vriend daarentegen heeft thuis ruimte en rust nodig, vandaar dat Haarlem een perfect compromis bleek te zijn. Ik had me er al een beetje bij neergelegd dat het stadse wonen voor mij niet meer echt zou gaan gebeuren, en dat was oke. Dan maar richting een boerderij ofzo. Maar nu dat we hier naartoe zijn verhuisd besef ik elke dag opnieuw hoe ontzettend blij ik hier toch weer mee ben! En omdat het huis zelf veel beter geïsoleerd is dan het vorige, voelt het midden in de levendige omgeving zelfs alsof je meer privacy hebt. Dus voor Vriend en mij beide zijn het grote stappen vooruit! Ook het beest begint steeds beter te wennen en heeft meerdere prachtige nieuwe uitlaatplekken op 10 minuutjes loopafstand.

Heel eerlijk gezegd missen we daardoor ons vorige huis ook niet zo erg. Toen het eenmaal helemaal leeg was waren de schimmelplekken goed te zien en al waren het geen hele muren vol, het is wel iets waar we altijd last van hebben gehad. Mijn kleding in de kledingkast was altijd nat en als ik iets lang niet had gedragen rook het naar schimmel. Behalve dan in de huiskamer was het overal ijskoud. Vrijwel alle ramen hadden slechts enkelglas, en ook het plafond en de muren waren niet helemaal (ahum) geluidsdicht. Er valt vast iets heel moois van te maken, maar ik ben blij dat wij nu niet meer afhankelijk zijn van een huisbaas die dat niet deed.

Filmpje van het verhuizen!

Oh ja, laatste woorden van dit stukje: ik babbel wat over een slecht timend lichaam maar dat is allemaal verbazingwekkend goed gegaan, ook en juist nu, na alle hectiek. Ook is de tafel die voorbij komt op het raam er (helaas?) ook nog! Dus ehh, sla nu je slag, ofzo. Veel kijkplezier en tot snel!

5 Comments

 • Reply
  Lian Mijnheer
  05/12/2016 at 6:35 pm

  Zo leuk jullie huisje!! Was wel even een hoop werk zo te zien maar het is allemaal goed gekomen :) Heel veel woonplezier gewenst samen! Ziet er heel leuk uit.

  • Reply
   Sarah Smit
   05/12/2016 at 8:48 pm

   Thanks Lian!! Ja, het is precies zoals je zegt :D Nu vooral super blij dat we hier zijn, en het ‘maken’ van je nieuwe huisje is altijd ook weer heel leuk! Xx

 • Reply
  Mincka
  05/12/2016 at 8:32 pm

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis. Wat is Haarlem toch leuk! Lekker buurtje waar jullie nu wonen.
  Ben je erg moe nu? Als ik al die dozen zie….. nog veel te doen hé.

  • Reply
   Sarah Smit
   05/12/2016 at 8:47 pm

   Dank je Mincka! Was vooral in de aanloop ernaar toe en de 2 verhuisdagen zelf erg moe. Frustrerend dat je niet meer alles mee kan doen om te helpen enzo… Maar eenmaal hier ging het eigenlijk meteen alweer heel goed, denk dat ik er uiteindelijk juist ook extra energie van heb gekregen? Nadat je een paar weken in de hoogste versnelling moest zitten is het wel heel lekker om daar nog even in door te gaan zolang het goed gaat! En qua dozen en doen is het al een heel stuk beter gelukkig :) Uitpakken en inrichten is ook heel veel leuker en dus makkelijker dan inpakken en schoonmaken, hehe. Er zijn nog best wat dingen die gedaan moeten worden maar die tackelen we nu one by one op ons gemakje. Erg blij met alles :) Xx

 • Reply
  Sabine
  11/12/2016 at 1:45 pm

  Wat een mooi huis! Leuk gefilmd ook. Verhuizen Is zo een grote klus, gelukkig hebben jullie veel hulp gekregen en is het best vlot gegaan. Veel plezier nu in jullie nieuwe huis!

 • Leave a Reply