Duitsland Plogs & Vlogs Reizen

Vlog – Berlijn in de lente

Berlijn filmpje Cystic Fibrosis

Gisteravond haalde het liefste vriendje mij weer op van Haarlem station. Ik kwam namelijk terug uit Berlijn na daar vier nachtjes geweest te zijn! En omdat ik tijdens de 6,5 uur lange treinreis genoeg tijd had om aan het filmpje te werken wat ik daarover wilde maken, kan ik dat nu meteen al online plaatsen. Hoera!

Cystic Fibrosis in Berlijn

Goede vriend en mede CF-er Bowe woont al een tijdje in Berlijn. Nu dat een van zijn huisgenoten een week weg was kon ik die (prachtige) kamer even gebruiken. We hebben een super leuk lang weekend gehad, waarin Bowe’s vriendin Giula ook veel tijd had om erbij te zijn, en een aantal keer zelfs de hele vriendengroep bij elkaar kwam. Ik laat voor het eerst wat meer van Cystic Fibrosis (Taaislijmziekte) er tussen door zien; meestal wanneer ik een filmpje of blog over reizen maakte dan hield ik het alleen bij het reis gedeelte. Maar dit geeft een completer beeld wat hopelijk voor jullie ook interessanter is om te zien!

Wat het segregatie beleid betreft; het algemene advies luidt dat het beter is om niet in dezelfde ruimte te zijn met nog een andere CF-er. Bowe en ik kennen elkaar echter al zo lang, al van voordat het segregatie beleid van start ging, dat we de vriendschap niet zomaar opgeven. We kiezen ervoor om wèl tijd in levende lijve met elkaar door te brengen, zeker wanneer we op ons eigen niveau van fit zijn. Wel houden we er een beetje rekening mee, dus we drinken bijvoorbeeld niet uit elkaars glas en proberen niet al te veel elkaars kant op te ademen enzo. Het heeft uiteraard niets te maken met disrespect naar het advies of onze artsen toe, maar hoe je met deze regels omgaat is in mijn ogen iets wat je persoonlijk moet of kan invullen.

Andere Berlijn blogs

Als laatste voordat het filmpje zelf dan eindelijk aan de beurt is – dankzij het Berlijn pakketje wat ik een tijd geleden had gewonnen op het blog van Eva in Berlin kon ik gewapend met handige goodies aan mijn reisje beginnen! Dankzij haar had ik alle dagen gratis OV, de geweldige gids van Marjolein om tips uit te halen, een 2 euro munt voor een fotohokje-actie èn een fietstour, al heb ik die laatste achtergelaten voor Bowe en zijn huisgenoot of vriendin. Echt heel leuk en handig dus!

Mijn eigen Berlijn vlog!

Nou… ben je er klaar voor? ;)

9 Comments

 • Reply
  itty
  04/05/2016 at 5:38 pm

  aaaaahhhh wat een pracht filmpje van prachtmensen!

 • Reply
  Marjolein
  04/05/2016 at 6:16 pm

  Vet gedaan, zeg! Zo’n filmpje geeft toch een andere dimensie dan foto’s :-)

 • Reply
  Irène
  05/05/2016 at 11:36 am

  Leuke vlog!!! Volgens mij heb je heerlijke dagen gehad.
  Oh, en still in shock van die volle asbak… :-O

 • Reply
  smileysarah
  05/05/2016 at 12:32 pm

  Dank dank dank :D Het was inderdaad heel erg leuk!!

 • Reply
  Karlijn
  06/05/2016 at 10:22 am

  Ja hallooooo nu wil ik ook weer naar Berlijn! En goed om wat meer te zien van CF, voor mij althans, leer ik weer wat van :) X

 • Reply
  smileysarah
  06/05/2016 at 9:48 pm

  Ja sorry he Karlijn ;) Fijn om te horen dat je de CF stukjes ook interessant vindt!

 • Reply
  Daan
  06/05/2016 at 10:32 pm

  Leuk!!

 • Reply
  Sabine
  08/05/2016 at 11:56 pm

  Leuke vlog heb je gemaakt van jullie mooie dagen! Ook super mazzel met het weer trouwens :) En wat Irene zegt had ik ook hoor: die volle asbak! :O

 • Reply
  smileysarah
  09/05/2016 at 11:10 am

  Dankje Daan en Sabine! Inderdaad mega mazzel met het weer – de dag van aankomst was het net als in NL nog stervenskoud!
  Wat die volle asbak betreft – ik weet niet eens meteen waar die te voorschijn komt :| Slecht oplettende CF-er hier, haha. Maar er werd alleen in de keuken gerookt (door anderen, uiteraard), en hangend uit het raam. Dus de rook zelf was niet terug te vinden in de rest van het huis. Na een paar feestjes met meerdere mensen die roken is zo een asbak snel vol…

 • Leave a Reply