Uncategorized

Vrienden en vijanden

Toen ik net 2 dagen weg was van vriendlief met moeders en zusje op weg naar een week zweden, 2 weken nl en 2 weken spanje, belde hij me op met de mededeling dat onze buren een brief hadden achtergelaten. Familie was in problemen en moesten hier komen wonen. In xc3xb3ns huurhuisje 5 minuten lopen van mijn school af, xc3xb3ns huisje 3 minuten van het strand van het meer af, xc3xb3ns huisje met xc3xb3nze spullen erin! Het was al lang duidelijk dat de buren en wij niet goed overweg konden met elkaar, of in elk geval waren (zijn) zij niet in staat om met ons te praten, laat staan een kop thee drinken (wat vriendlief heel persoonlijk opvat waarna ik hem een avond zowat moet troosten). We weten dan ook niet helemaal zeker of de xc2xb4familie-redenxc2xb4 de echte reden is, maar weet je wat, donder in elkaar, wij gaan verhuizen. Het is Mxc3xa4rsta centrum geworden. We blijven ondertussen wel rondkijken naar plekken in Sigtuna, want dat is xc3xa9n praktischer voor ons allebei, xc3xa9n gewoon veel mooier met een ander soort mensen. We hebben ons ingeschreven op allerlei websites en wachten op een mailtje waarin staat dat we inderdaad zijn uitgenodigd om dat ene fantastische huurhuisje te bekijken. Helaas zullen wij niet de enige zijn die op dat mailtje wachten want half de bevolking in de buurt hier wil in Sigtuna wonen :) Gister is duidelijk geworden wanneer we gaan verhuizen, dat zal 29 november zijn. En eigenlijk ben ik wel blij want dan zijn we iig weg hier van de buren en kan ook mijn restje volle dozen uitgepakt worden als we dan toch in Mxc3xa4rsta zitten. Dankzij mijn school ken ik nou een hele hoop mensen in Mxc3xa4rsta en de bus ziet er altijd erg gezellig uit met mijn halve klas erin als ik aan kom lopen en hun net zie uitstappen, dus hoogstwaarschijnlijk ga ik de tijd in Mxc3xa4rsta beter dan prima overleven :)

Gister zijn de echte lessen op school begonnen. Engels en Studyhall gehad zoals ze dat hier noemen (totaal nutteloos) de leraar wiskunde had zieke kinderen dus ahhh helaas… :D

Vandaag was mijn eerste hele dag Zweedse les aangezien ik natuurlijk het progamma met Zweeds als tweede taal heb. Hij was eigenlijk helemaal lang niet zo langdradig als ik had verwacht! En ik was in een wakkere bui plus mijn Zweeds is in hoog tempo aan het verbeteren, wat betekend dat ik meer en meer kan zeggen en ook steeds een beetje beter kan laten zien wie ik ben hier, wat me vandaag veel aandacht opleverde moewahahha das leuk! De sfeer is nog steeds echt heel erg leuk, iedereen is nog steeds met iedereen, maar toch wordt de band met iedereen steeds een beetje beter natuurlijk dus allemaal goed! Ook de eerste ‘vijand’ is gemaakt, ik beloof je; ik begon niet! Het is alleen een beetje jammer dat ook zij zweeds als tweede taal heeft en we dus zoiezo hele dinsdagen en vrijdagen in hetzelfde lokaal moeten zitten. Ik ben wel erg blij dat mn Zweeds dus zodanig is dat ik niet alleen gefrustreerd vals terug hoef te staren, maar ook ongeveer duidelijk kan maken wat ik er van vind met woorden :) Het leukste is het nog steeds met Saara (Oorspronkelijk Finse afkomst, vandaar de voor mij in elk geval gekke spelling) die begon spontaan te zingen toen vriendlief me in de pauze belde hihi, Caroline, erg aardig grappig en mode bewust, en Lisa, die is hier voor 1 termijn en komt uit Duitsland, houdt ook erg van lezen en is erg leuk om mee te praten! Maar zoals ik al zei, iedereen is met iedereen :D

Ik heb geloof ik wel een beetje koorts trouwens haha tja.. hopen dat het morgen beetje beter is. 2 uur voor het einde van de schooldag werd mn buikpijn zo erg dat ik verwachtte dat er elk moment iets uit zou kunnen springen, in de zin van een kwaadaardig monster van 20 cm groot ofzo echt het deed zo pijn, nu is het een beetje beter godzijdank, ik lag echt invalide in bed met de deken onder mn buik gevouwen toen vit thuiskwam, helemaal heet (Dat had ik zelf niet eens zo heel erg door zo erg was de buikpijn ghihi) en begon met meteen als een eendje te voeren zoals altijd(waarom noemt ie me kikkertje dan eigenlijk), maar dit keer had ie wel gelijk want door de pijn had ik vanaf 10 uur al niks gegeten. Vit kwam 4 uur al thuis want die moest om half 6 weer wieberen, zijn eerste SFI les is deze avond namelijk weer begonnen en hij heeft gelukkig besloten om dat trouw te volgen, ook al is dat maar 1 keer per week een avond van 3 uur. Alle kleine beetje Zweeds helpen! Want al helemaal nu ik het zo snel leer valt het op hoe vreselijk slecht hij dat spreekt.. Misschien moet ik maar naar het advies van zijn vader luisteren wat die de hele tijd naar me roept : Alleen zweeds thuis!! geen woord engels!! :) Of misschien toch maar niet :)

Img_1822

Die moet ik hier ff neerzetten want ik vind dat zwarte ding zo leuk! Kreeg de foto alleen niet scherper dan dit helaas hij stond geloof ik op de verkeerde stand hihi! :D

4 Comments

 • Reply
  itty
  31/08/2006 at 1:35 pm

  Als werkloze huisvrouw zet je mij gelukkig aan het lezen! Bedankt hiervoor, het is af en toe net een soap!!!(Hahaha)

 • Reply
  lisa
  31/08/2006 at 10:54 pm

  HA! je hebt je sim kaart :D dat is fijn om te horen :). Heb je mn schoenen al op de post gedaan? :P
  kusje van je zusje

 • Reply
  lisa
  06/09/2006 at 2:07 pm

  Hoe bedoel je ‘mijn kamergedicht’? <aar ik vind het heel mooi maar zo zielig :(. Ik hou van Ted van Lieshout (vooral van zn gedichten :P).
  Ik zie net dat je je profiel lijst aan de zijkant hebt veranderd bij de vraag over een relatie, hoe heb je dat gedaan? want ik wil er ook vet veel in veranderen en ik heb er echt naar gezocht..
  Vijftig keer raden waar ik nu zit te computeren :) In mn eigen kamer, ik heb opeens toch wel internet, hij heeft blijkbaar ook zo zn ups en downs :P. Maar ik moet eigenlijk verder gaan met mn kamer opruimen maar overal ligt troep van installaties die met de computer te maken hebben en daar durf ik niet aan te komen want zometeen heb ik een te belangrijke code weg gegooid ofzo
  Hmm… ik moet ook maar t papier vandaag doen. Vandaag zou ik sportdag hebben maar ik heb zo een oorpijn dat ik gister Kanters heb gebeld en hij had gezegd welke medicijnen ik moest gaan halen bij de kruidvat. Maar van die ibuprofem word ik heel snel heel moe, dus.. Ik heb ook neusspray gekregen, hoop dat t minder gaat worden EN NIET MEER TERUG KOMT!
  Morgen is mn eerste echte schooldag. Ik heb maandag en dinsdag 8 uur lang, en woensdag en donderdag en vrijdag 7 uur :(. En aan het einde van dit jaar natuurlijk mn examen maar iedereen zegt dat dat heel makkelijk is dus :). Maarja, ik ga weer opruimen, en ik vind t zo leuk dat jullie samen gaan verhuizen :)
  kusje van je zusje.

 • Reply
  sjeng oet mestreech
  10/09/2006 at 9:07 pm

  Ha Lieve Sarah,
  Weer ‘s effe lezen wat je allemaal doet, zo blijf ik wat op de hoogte.
  Dikke kus, Jan-Hugo, Noor en Bas, die ondertussen al zo groot als jij bent.
  Leuke vent maar als ie groter als mij wordt
  trek ik z,n zakgeld in .
  Je begrijpr wel dat ik dat niet kan pikken van hem.
  D,r kan maar een de baas zijn ( en de grootste )
  Ze hebben gewoon geen respect meer ,die kinderen, voor hun ouwelui.
  Daaaaaaaaaaaaaaag

 • Leave a Reply