Uncategorized

waarheen

Cimg3663
De lucht ziet er hier nog wel blauwig uit maar het was echt vol met stof. Het is de laatste week (weken?) echt bloed en bloed heet geweest (godzijdank hebben shane’s ouders airco, wat ik in de Kreta-hitte niet vaak mee mocht maken. Ons busje/huisje heeft dat trouwens ook niet.. Je kan je er wat bij voorstellen van hoeveel zweet er al in die rugleuningen is gedropen) en gister begon het daarbij dus enorm hard te waaien (spierballen kweken met al die uren rijden met zijwind!) en echt de hele lucht was zo ranzig, angstaanjagend!

Alles gaat goed hier, al zijn we nog steeds niet weg. Wel fruitpikken (in de 45 graden met mn cf-lijfje?) niet fruitpikken (welke andere idioot neemt 2 mensen voor maar 3 weken aan?) of toch eerst maar gewoon rijden zonder werk zoeken? We zijn nog een behoorlijke tijd bezig geweest met het nieuwe dek hier, een paar dagen geleden zag het er nog zo uit als de foto hieronder, we hebben ook een filmpje van hoe ik in mn bikini sta te verfen en zelf meer verf dan de balken op me heb, erg artistiek. Maar vandaag alle balken geschuurd en het enige wat we nu nog moeten doen is lakken. Het ziet er gelukkig wel mooi uit :p
Cimg3660

Hondje Frodo stroomt nog meer over van de liefde dan dat hij voorheen al deed. Als Shane en ik elkaar nu een kusje geven in de woonkamer gaat ie naast ons staan, ogen van ‘ik kan dit niet geloven’ en hard blaffend hihi. Hij heeft ook buien dat ie opeens als een totale gek keihard door het huis rent, van achterdeur naar ons bed en weer terug en weer opnieuw, af en toe even op het bed blijft staan, je met wijd open ogen goed in jou ogen kijkend, tong uit bek, oren naar voren, en dan weer door met zijn 100 km per uur geren.
Cimg3661_2

We zijn na mijn vorige logje een paar dagen naar Melbourne geweest. Ik ging sochtends met de bus om daar de mensen te ontmoeten waarmee ik ging shooten en Shane kwam aan het eind van de middag daarheen, toen we zo goed als klaar waren. Was een erg leuke shoot – ik vind het werk wat de fotografe Mariah maakt heel mooi en we deden het in een kappers sallon, al zie je daar niets van op de foto’s, van een leuke haar-man en er was ook een erg leuke en goede visagist bij, stereotype gay van jewelste ;p Ik heb nog niet alle foto’s maar wel een paar.
3209063339_836b739b42_o
3196670986_bc809869dd_b
3209805308_a03062ec55_o
3209775462_250dcec727_o   

Vanuit daar zijn we naar een campingpark 30 km verderop gegaan, onze noodles als avondeten gehad en daar gebleven die avond. Volgende dag door Melbourne gewandeld. Als je zonder plan door een stad wandeld is het altijd een leuke dag. Straat-artiesten, festivals, parken, eettentjes, onverwachtse ontmoetingen en niet te vergeten; ik heb eindelijk een perfect zittende korte broek gevonden in de korte winkel-tijd die dag!
We hadden die ochtend ons huisje op een parkeerplaats geparkeerd naast iets wat ongeveer te vergelijken valt met de Arena in Amsterdam maar dan iets kleiner en iets meer midden in de stad. Toen we van de parkeerplek afliepen zei de ‘bewaker-man’  die de boom op en neer laat om auto’s in en uit te laten wat een lovely couple we waren. We raakten een beetje aan de praat daardoor en hij vertelde over dat ie die middag eindelijk zijn nieuwe motor zou ophalen en hoe blij hij daarmee was enzo. Shane vroeg toen hoe laat we eigenlijk weer weg moesten zijn daar en de bewakerman zei dat het tot 6 uur de volgende ochtend mocht. Maar dat hij de volgende ochtend toch weer dienst had en dat als we er nog zouden staan dan, hij ons niet nog een dag zou rekenen. We moesten lachen en zeiden dat dat erg aardig was en ik vroeg of, als we er dan toch nog stonden snachts, we er misschien ook mochten slapen (scheelt toch 30 dollar voor een nacht op een campingplek!). ‘Jaa ja geen probleem, als je niet gezien wilt worden kan je die grote steen daar op zij schuiven en naar boven rijden.’ hihi erg lief dus.

Die dag waren we ook terecht gekomen bij zo een plek waar je theater kaartjes enzo voor de halve prijs kan kopen voor diezelfde avond, dus wij hadden kaartjes voor Dracula’s gekocht. Je kan het vergelijken met Boom Chicago in Amsterdam maar dan leuker en iedereen daar is verkleed en eng geschminkt en gewoon echt erg grappig. Het diner is inclusief en drankjes moet je los voor betalen. Shane en ik gingen eerst omkleden in de campervan en ontdekten toen dat shane ( echt waar, het was shane, niet ik) vergeten was de lichten uit te doen na de tunnel en de accu dus leeg was. Gelukkig werkte het koelkastje enzo op een andere batterij dus dat liep allemaal nog wel, maar de motor vertikte het. Nouja dealen we later wel mee dachten we.
Onderweg naar Dracula’s waren we een klein beetje verdwaald dus we kwamen 20 minuten te laat, maar nog voordat het echt was begonnen. Het was een enorme deur met honderd verroeste sloten erop en er werd pas opengedaan na 3 keer aanbellen, door een grote man, geschminkt en al dus, die meteen begon te gillen ‘wel heb ik ooit, waar haal je het lef vandaan, blabloabla laat je ticket zien! Ja laat maar ik kan niet lezen, heb ik neits aan, kom naar binnen en praat met haar!’ en we werden naar een andere actrice gebracht die zei welke tafel voor wie was, waarna je door weer iemand anders daarnaartoe gebracht werd. Maar bij haar werden we door die mensen gevraagd wat ‘smit nou weer voor een naam was’  en oh amsterdam cool natuurlijk en shane van hier, goh doet ie goed zo een nl chick mee naar huis brengen etc.  nog veel meer bijdehandte opmerkingen over van alles. Shane en ik waren al lang blij dat ze ons nog binnen hadden gelaten en waren nog half overhaast en helemaal overdonderd door de meteen beginnende show achtig heid :p
Het eten was heel lekker en ze hadden allemaal zelf bedachte cocktails die ook erg lekker waren. En spuiten waar je dat jam achtige spul uit moet spuiten in je mond, ken je dat? Naja ook lekker iig.
Later gingen 2 acteurs van het podium af met een camera zodat je dat groot op het scherm voor het podium zag, het publiek in om 4 mensen te ‘interviewen’ en laten we zeggen dat ik goed in de aandacht heb gezeten, ook daarna nog!! Wat natuurlijk altijd leuk is haha.

We hebben die avond nog geprobeerd om de motor weer aan de gang te krijgen met ‘push starten’  maar dat was veel te zwaar en de parkeerplaats liep nog schuin af dus we gingen alleen maar de verkeerde kant op, waar we uiteindelijk maar zo recht mogelijk hebben geparkeerd en geslapen hebben. De volgende ochtend was leuk want je ziet de hele stad tot leven komen en de parkeerplaats langzaam helemaal volstromen. We hebben rustig ontbeten enzo en zijn toen Vince (de bewaker-parkeer-man) goedemorgen gaan zeggen en natuurlijk zijn motor bewonderen. Ennnn natuurlijk vragen of hij een oplossing had voor onze lege accu haha maar net vandaag was hij natuurlij
k met zijn motor en niet zijn auto dus helaas. Shane en ik zijn toen maar steeds naar iedereen gelopen die net aan kwam rijden en parkeren om te vragen of ie even tijd had maar na 3 pogingen was het nog niet gelukt en zagen we Vince opeens 2 vrouwen onze kant op drijven. Wij hadden gelukkig zelf die gele en rode kabels bij ons en die vrouwen wilden wel helpen voordat ze wegreden. Het duurde even en we moesten het busje met zijn 5en naar voren duwen zodat de (nietzolange) kabels bij beide motors konden, maar de reanimatie was succesvol en het was erg gezellig allemaal =) En zo konden we toch op tijd aankomen bij de shoot die ik die dag had, die ik eigenlijk niet wou hebben toen de fotograaf me vroeg. Mijn antwoord was daarom dat ik wel wou shooten voor 100 euro voor de dag. Dat is uiteindelijk 75 euro geworden maar dat is toch makkelijk opeens verdiend :p De styling van de shoot was toch wel gaaf, misschien dat er iets moois uitkomt want hij was zo genereus om me nog een paar foto’s te willen geven ook ;p

Toen we ons aan het klaarmaken waren om weg te gaan kwam Vince met een hand vol muntjes aanlopen, ‘hoelang blijven jullie hier nog? Met deze muntjes kunnen jullie wat gratis nachtjes blijven’. Ik vond het bijna zielig om te zeggen dat het onze laatste nacht in Melbourne was voor die keer! Hij liep ook helemaal teleurgesteld terug naar zijn huisje, maar zo lief! Wat ik zo leuk vind is dat Shane en ik elke keer, overal waar we heen gaan, dit soort mensen lijken tegen te komen!
Cimg3654
Cimg3656 

Nouja en verder zijn we steeds naar veel vrienden gegaan en geBBQ-ed (hoe schrijf je dat nou weer) en overnacht in vele achtertuinen en gezwommen en all that. Maar we zijn een beetje op een punt van – wat moeten we nu doen?!?! We willen het liefst werken maar ik weet dus niet echt of ik dat aankan en zoiezo hoe slim dat is. Of we kunnen wat sneller dan gepland naar het Noorden rijden of halverwege en dan daar wat langer blijven om een baantje als serveerster ofzo te vinden, wat een stuk fijner werk zou zijn. Maar willen we wel 3 maanden op 1 plek blijven? Nouja. We vinden wel weer een antwoord :p

Oh dit is trouwens hoe ons busje er nu uitziet van binnen na het schilderen!Cimg3659

Cimg3657

8 Comments

 • Reply
  Fred
  07/01/2009 at 8:38 pm

  hoi Saar,

  leuk om van je te horen en je te zien!
  Een heel goed jaar en veel plezier daar.

  groeten, vooral ook aan die gozer van je.

  Fred

 • Reply
  Bowe
  08/01/2009 at 12:14 am

  Waaaaauw wat fantastisch allemaal :D echt leuk om te lezen en te zien wat jullie allemaal meemaken.. zo totaal anders als het leven hier met schaatsen, -10 vorst en het normale leven.. Ik krijg zin om meteen weer op vakantie te gaan, maar dat moet helaas nog even wachten hihi :D Naja dikke kus dan maar weer!

 • Reply
  lisa
  08/01/2009 at 9:02 pm

  Leukste logje in 2 maanden ofzo :D Heb helemaal dubbel gelegen om die foto waar jij op shane’s rug wil weg vliegen ofzo?! Echt super leuk :D
  kusssss

 • Reply
  Martine
  10/01/2009 at 10:48 pm

  Wauw, wat een heerlijke reis! En leuke foto’s :D koala’s zijn mijn lievelingsdieren.

  De beste wensen voor een gelukkig, gezond, avontuurlijk en artistiek 2009!!!!!!

  Liefs van Martine

 • Reply
  Anonymous
  23/01/2009 at 9:30 am

  wat fijn dat je ons steeds op de hoogte blijft houden!
  Wat betreft alle fijne mensen die jullie tegenkomen:
  WIE GOED DOET GOED ONTMOET!
  en die laatste foto van Mariah… soort van brunette BB….vind ik helemaal super!

 • Reply
  Tamara
  23/01/2009 at 1:11 pm

  Laatste foto is erg mooi, doet een beetje ouderwets aan, van die filmsterren vroeger.

  xxx Tamara

 • Reply
  lisa
  25/01/2009 at 6:59 pm

  sexy en leuk verhaal met mooie foto’s van t busje! :D

 • Reply
  wie anders
  28/01/2009 at 8:44 pm

  yo tjik
  intens mooie fotos!!

  luuve it!
  wanna go donw under asap!
  kus

 • Leave a Reply