Uncategorized

Wat ga je..?

Jeetje mineetje wat een oppas periode dit. Oppas als in oppas-op-kind natuurlijk. Vandaag dan de hele dag op 3 heel (voor mij) nieuwe kindjes bezig geweest. Kreeg als verassing nog te horen dat ik ze even naar muziekles mocht brengen met de bakfiets, en ja dan bedoel ik zo een van de fietsfabriek, zo een huge rood heel gaaf geval, maar niet zo gaaf als je er zelf op moet. Ook leuk dat het zadel nog ongeveer 60 cm te hoog stond aangezien de blijkbaar heel lange vader daar voor het laatst had opgezeten. Maar na 5 minuutjes twijfelen en proberen en nee zeggen en toch weer, gewoon maar gegaan; fietsen met de puntjes van je tenen doe je immers als kleintje ook als je net je nieuwe te grote fiets vol trots in ontvangst hebt genomen, dat gaat ze meestal goed af, waarom zou ik dat verleerd zijn dan? Het ging ook goed. De eerste 10 minuten met racent hard en niet zo racende fiets maar later heel relaxt en ging zelfs het opstappen van ‘ramp’ naar ‘redelijk’.

De twee vragen die ik nou wel heel vaak te horen krijg, zijn –
Wat ga je met je verjaardag doen? 
Waar ga je heen in de zomer?

De eerste. Ik weet het niet! Ik zou na volgens mij best wel een paar jaar weer eens wat willen doen, maar iets verzinnen (en vooral organiseren) blijft een beetje lastig. 12 juni is het zover. Als jullie leuke (goedkope, simpele, maar leuke) ideexc3xabn hebben die te oraniseren zijn en zelf zin in hebben om bij langs te komen, lees ik dat graag in mn reacties hier.

De tweede. Ik ga vanaf 3 juli, 21 dagen naar Suriname. Waarom Suriname, omdat mijn vader daar als kindje een aantal jaar heeft gewoond en al zo lang ik me kan herrinneren ons daar een keer mee naar toe wil nemen. Dus om een aantal redenen gaat het er eindelijk deze zomer van komen. Broertje Demian gaat mee, zusje Lisa, vaders vriendin Jose en diens zoontje Robin ook. Ben benieuwd hoe het gaat worden – we hebben in elk geval de vaccinaties tegen allerlei jou-wil-ik-niet-in-mijn-lijf-ziektes eergister bij de huisarts naar binnen gespoten gekregen en ook malaria pillen meegekregen want in dat gebied zitten we ook ongeveer een week. 20 Juni heb ik een afspraak voor controle met mijn longarts en als ik eventueel nog wat extra dingen mee moet krijg ik die dan. Trouwens die prikken waren in allebei de bovenarmen eentje, en degene waarvan ze zeiden dat die gemeen was – de ander was dat namelijk niet – voel ik behalve de irritatie van het spul onder mn huid bijna niets, en de ander is echt lastig! Liep naar mn nek zelfs, een soort stijfheid, maar gelukkig is het ondertussen weer minder. (Meneer de dokter heeft ons wel vast verteld dat eigenlijk iedereen zich flink beroerd gaat voelen bij het malariapillen slikken. Nice. Zit je daar in de bush met diaree van jewelste =D )
Ook is mijn paspoort bij de ambassade van Suriname in Amsterdam, om het visum te regelen.

En daar is een probleem. Shane heeft vanaf 8 juni weer allerlei charters in het vooruitzicht dus wilden we elkaar heel graag nu nog even zien. Hadden dus besloten om dat nu over een paar dagen te doen want dat zou lukken met alles en iedereen. Vlucht geboekt, superdepuper, ik krijg het bevestigingsmailtje, ergens tussen in staat dat het verplicht is je paspoort te laten zien, ik denk , ja duhh wie weet dat nou no… F*CK de mijne is op die ambassade :| Kutterdekut wat te doen?! Zou ik die zo tussen het aanvragen mee terug krijgen? Het is op 20 minuutjes fiets afstand voor mij. Hoe bewijs ik trouwens dat ik Sarah ben zonder paspoort of id-kaart bij het terug vragen? En een id-kaart kan worden aangemaakt , met spoed, voor 81 euro in plaats van de gebruikelijke 40 euro, maar dan moet je wel
‘Alle in uw bezit zijnde geldige en verlopen paspoorten / identiteitskaarten en alle paspoorten waarin u bijgeschreven staat.’
meenemen. En zoals het er nu voor staat heb ik er op het moment.. geen?

Weet iemand wat handig is in dit stomme domme typische geval?!

12 Comments

 • Reply
  Tamara
  27/05/2008 at 1:23 pm

  Cool:D

 • Reply
  Ann
  27/05/2008 at 1:26 pm

  dat je er nog niet aan gedacht hebt er wat uit te halen ;) ((x80$) haha

  neee, leuk voor je!!
  sms je straks nog wel even etc.
  heb al 1,5 dag niks gehoord :S ok ok mss overdrijf ik dat dit lang is, maar schalla we uh hadden iedere dag contact (a)
  nou koessjjj

 • Reply
  lieswijf
  27/05/2008 at 7:36 pm

  SAAR :|
  er zijn dingen gebeurd deze dag die ik met je moet delen –
  1. Ik heb de busreis naar parijs en terug betaald en besteld, natuurlijk sndersom maar he je snapt wel
  2. Mama heeft de twee vliegtickets voor wout en mij naar boedapest voorgeschoten die 191,88 euro koste p.p. natuurlijk. Ja we zouden idd met de trein gaan maar de prijs was om hoog gegaan en om nou 200 euro voor een treinreis van 12 uur te gaan betalen vonden we allebei al te mal.
  3. Ik heb zojuist mn ticket terug betaald aan mam van mn spaarrekening, dus nu moet ik in totaal iets van 272 euro moet terug betalen aan me zelf.
  4. Dat gaat vast wel lukken want ik ga vanaf nu niks meer uitgeven.
  5. Behalve aan een nieuwe bikini want mn tieten floepen dr constant uit.
  6. Gelukkig kan ik werken in de inhaalweken, bij venstra uiteraard. Of eigenlijk weet ik niet of dat wel kan dan maar ik kan wel, alleen even kijken of remco dat ook kan toestemmen.
  Nou saar! wou dat dus even met je delen! of 25 minuten komt ruben dus gaan we voetballen waar hij zo goed in is :D <3
  Doeii saar! Leuk logje trouwens !

 • Reply
  Fred
  28/05/2008 at 12:16 am

  Hoi Saar,

  als je zo goed bent met hyves kan je misschien ook nog wel helpen bij het forum van het cafxe9! ten slotte heb je ook Cafxe9 ervaring!

  XX Fred

 • Reply
  Bowe
  31/05/2008 at 11:53 pm

  Als ik jou was zou ik zo snel mogelijk naar het gemeeentehuis gaan/bellen en dan uitleggen wat de situatie is.. aangezien het zo is, dat je paspoort gewoon bij een overheidsinstantie ligt, zal het vast wel mogelijk zijn om te verifieren dat het om jou gaat.. ow wacht..

  wat misschien slimmer is.. om even naar de ambassade te gaan en daar een fotokopie te maken van je paspoort en meteen te vragen of ze hem kunnen stempelen ofzo, zodat zij ook bevestigen dat jij t bent, en daarmee je nieuwe 2e paspoort/id aan te vragen! Dat zou ik doen ;)

  Veel succes,
  Kus,
  Liefs,
  Bowe

 • Reply
  Anonymous
  01/06/2008 at 12:09 am

  Wat k… ik bedoel vervelend zeg dat dit nu net samen moet vallen. Maar xc3xa9xc3xa9n troost, ik heb ze de 30e aangetekend verstuurd, en zou ze binnen twee weken weer terug hebben. Dus misschien wel sneller dan we denken.
  En het adres is: Visumburo Taurus, veemarkt 230 in amsterdam, voor het geval je ernaartoe wil. Ik laat je in ieder geval weten wanneer ik ze retour heb.

  groetjes, Josxc3xa9

 • Reply
  saar
  01/06/2008 at 10:08 am

  Thnx voor ideexc3xabn/info
  Ik vlieg dinsdag de 3e al dus denk nie dat ie op tijd terug is ;p
  Ik heb wel een kopie van mn paspoort gevonden die ik toevallig nog had liggen, maar dat is natuurlijk zo on officieel :s Ik vraag me af of ik bij het visumburo in mag/kan kijken ook.. Moet alles dus uiterlijk maandag geregeld hebben want een nieuw dinges aanmaken duurt anderhalve werkdag, aarghh frustrerend dat het zondag is want dan kan je niets doen!

 • Reply
  Marcel
  01/06/2008 at 1:20 pm

  Ik zou sowieso maar een ID-kaart aanvragen; ik heb zelf om precies deze reden zowel een paspoort als een ID-kaart, en heb daarmee al diverse malen de nodige ellende voorkomen.

  Echt goede tips heb ik niet, ik weet alleen dat je voor het aanvragen van een ID-kaart alleen je paspoort hoeft te laten zien, maar hem niet hoeft in te leveren. Dus wie weet vinden ze het bij de gemeente inderdaad voldoende als je een kopie van je paspoort meeneemt en het verhaal vertelt… Als je ook een bewijsje hebt waaruit blijkt dat je paspoort op de ambassade is zou ik dat ook meenemen. En misschien nog een andere vorm van legitimatie, als je die hebt. En dan maar duimen…

  Veel succes ermee!

 • Reply
  Anonymous
  01/06/2008 at 2:28 pm

  Maandag als de wiederweerga dus naar visumburo en situatie uitleggen!

  Josxc3xa9

 • Reply
  Anonymous
  01/06/2008 at 2:29 pm

  P.S. de boeking staat op mijn naam: J.M. de Meijer, voor het geval ze moeten zoeken..

 • Reply
  saar
  01/06/2008 at 10:51 pm

  Plan van aanpak – morgen ochtend als allereerste en zodra het mogelijk is – gemeente amstelveen bellen wat ze nodig hebben. Dan hopelijk dus met goede reden naar visumburo om paspoort op te halen (???) oid en dan hopelijk naar Amstelveen om id-kaart aan te laten maken en te hopen dat ie voor 2 uur de volgende dag klaar is.
  Please please please instanties werk mee!!

 • Reply
  Jehan
  04/06/2008 at 8:22 pm

  En met mijn kokendemannen.hyves.net

 • Leave a Reply