Cystic Fibrosis

Wat ik deze ziekenhuisopname heb geleerd

Ziekenhuisopname

Met iedereen over poep praten voelt even bevrijdend als mensonterend.

Acetylcesteine en fosfaat klysma’s hebben een explosieve, of in elk geval spuitende werking op elkaar. In het flesje. Niet in mij. Gelukkig.

Wanneer elke medewerker van het gebouw (behalve de trotse nieuwe eigenaar van mijn camera) je waarschuwt dat je waardevolle spullen in je kluisje moet stoppen, dan moet je daarnaar luisteren.

Mijn kamer is net als de vorige opname beduidend netter, en ik concludeer hieruit dat ik volwassener ben geworden. Een beetje eng, wel.

Netflix is so worth the money. Bovendien laat het je ook nog eens zien wat je betere helft thuis aan het doen is wanneer het daar aanstaat.

Het feit dat je rechts bent en die arm dus ook vaak nodig hebt moet soms gewoon even vergeten worden bij het maken van de keuze waar de nieuwe picclijn komt. Ik ben verliefd op de aders en niet pal-naast-liggende zenuwen in mijn rechter bovenarm! Ook al denkt de prikman dat het met zijn skills te maken had. Ja ja.

Een Starbucks inclusief cosy corners with lazy chairs in je ziekenhuis is heel goed voor de geest, maar heel slecht voor de portemonnee.

Ik heb echt veel minder geduld met mijn buik dan met mijn longen.

Dat is maar goed ook want nu dat mijn buik het weer beter doet mag ik de focus terug naar mijn longen verschuiven om die weer in een soepele staat te krijgen.

Nachtelijke ontdekkingstochten door het gebouw zijn het waard. Als je met minstens twee man bent. Anders zijn de doodsangsten niet te houden.

Dit kan geen toeval meer zijn: ziekenhuislucht = puistjes.

En voor een helende oorpiercing doet het ook geen wonderen.

Een goede band met de catering, en eigenlijk iedereen, maakt het leven zoveel makkelijker.

Het antibioticum Meroponem gedraagt zich bijwerking-vrij. Win!!

En als je maar lang genoeg zeurt mag je er ook nog mee naar huis.

Iedereen op de afdeling neemt het segregatie beleid tussen CF patiënten heel serieus; de transport mensen niet zo. Naast een andere hoesterd door de gangen rollen, gezellig!

Mijn blogje over hoe een ziekenhuisopname te overleven is nog zeer bruikbaar.

Een medewerkster van Mediq Tefa vind het heel vervelend als je (eenmaal weer thuis) je sonde voeding vier dagen later bestelt dan wanneer het ziekenhuis je infuusspullen bestelde. Want, you know, dan moet de chauffeur binnen een week twee keer voor je rijden. Dat iemand anders de vorige bestelling voor je deed voordat je ervan wist, en dat het naar een ander adres moet is van geen belang. Dat ik die tip voor volgende keer even meeneem, ja? (&%$*@#*!)

De prijs-kwaliteitsverhouding van de soep in het sfeerloze restaurant beneden is uitstekend.

Je tijdelijke adres schaamteloos promoten is een heel goed idee voor een dagelijks portie blijdschap en een veel leukere kamer.

Ik heb ontzettend leuke, lieve lezers hier, waarvan een aantal, bekend en onbekend, zomaar ook een kaartje hebben opgestuurd. That sorta stuff touches my heart, man! :D

Zo, na deze wijze lessen met jullie gedeeld te hebben heeft er voorlopig wel weer even genoeg ziekenhuis gepraat op mijn website gestaan.
xoxox

5 Comments

 • Reply
  Sabine
  26/01/2016 at 2:28 pm

  Haha de ontdekking volwassen te worden… angstaanjagend gewoon :P Maar niet zo erg als nachtelijke wandelingen, echt ik denk dat ik dat niet eens zou durven ;) Leuk om te lezen allemaal! Gelukkig heeft ziekenhuisname ook nog allerlei andere voordelen dus ;)

 • Reply
  Hilde
  26/01/2016 at 3:41 pm

  ‘s nachts door een ziekenhuis wandelen lijkt me best creepy haha :p
  En wat een irritant persoon van de Mediq!!

 • Reply
  smileysarah
  26/01/2016 at 9:16 pm

  Het was ook heel creepy Hilde en Sabine, haha! Dingen als ‘snijkamers’ (academisch ziekenhuis dus student spul) komen langs, een binnenshuis bruggetje met alleen maar planten die duidelijk lang niet verzorgd waren, en een bruggetje daaronder met alle dode afgevallen bladeren, wtf? Bizarre schilderijen en glazen kasten met oude medische instrumenten die meer op martelwerktuigen lijken, enz! Niet te vergeten de random momenten waarop je iets verder ergens voetstappen of een stem hoort XD

 • Reply
  José
  27/01/2016 at 12:33 am

  Aardje naar je vaartje!!! Positief ook al is het KUT!! Sterkte meissie. ik hou van je xxxx

 • Reply
  Ester
  07/02/2016 at 9:22 pm

  Gelukkig kan je dit lijstje met heel veel humor schrijven :-) Hopelijk hoef je je eigen tips voorlopig niet meer op te volgen!

 • Leave a Reply