Uncategorized

Wat je niet wilt – hittegolf op Kreta

  Kan jij goed slapen met 36 graden snachts als koelste punt en een geheel verbande bil? Nee he. Vandaar dat ik elke dag meer uitgeput raak ongeveer! En dan overdag weer de zon in, of, tenminste, proberen je zoveel mogelijk te verstoppen voor die zon, wat niet een makkelijke opgaven is!! Maar het gezin blijft lief en leuk en gezellig, en zoals Barry op zn eigen log al neerzette zag ik net; er wordt elke dag gevochten over het kindjerbadje in de tuin, en dat is als de kindjes al slapen! =)

Wat gebeurt er verder.. uhm.. tja, blijven uitgaan met de Australische, Finse, en ondertussen ook Engelse en Zweedse meiden (ja, ik heb zelfs nog wat Zweeds gebrabbeld weer tijdens te harde muziek!) en dat wordt steeds leuker omdat je steeds meer mensen kent natuurlijk. Mijn telefoon nummer lijst groeit rap vol met leuke mensen, dus alleen zijn hier is bijna onmogelijk! – Goed au pair eiland dus, als je tegen de hitte kan. Gister had ik het echt even niet meer. Omdat het 43 graden in de schaduw was en is, hielden Barry en Jenny hun restaurant gesloten en gingen we naar het strand om alleen maar in de zee te liggen. Rond 3 uur gingen we naar een restaurant vlakbij om wat te eten en het was gewoon belachelijk heet. Ventilators leken het alleen maar erger te maken en het duurde lang voordat het kinder eten kwam wat ze later er nog bij wilden, terwijl Freddie en Jojo zelf al in slaap waren toen het er uiteindelijk was. In de auto werkt de airco natuurlijk niet als de motor niet aan is en daar moesten we 10 minuten wachten, het was echt , ja sorry voor de dramatiek, vreselijk! Thuis is geen airco, en dat is NIET leuk als je huis als een oven werkt met deze temperaturen. Na 2 uur ging het weer wat beter maar damn ik hoop niet dat ik me ooit weer zo moet gaan voelen hier als hoe ik gister deed :s Ik zou bijna terug naar Zweden gaan joh.

Verder.. raken hond Charlie en ik steeds meer gehecht aan elkaar – ik sta op in het huis en Charlie hobbelt achter me aan – wordt de tweeling steeds eviler maar nog steeds gezellig tot nu toe, koop ik de supermarkt leeg door de ijsjes – waar de eigenaar totaal geen bezwaar tegen heeft – ren ik als ik vrij ben elke 20 minuten naar de zee om daar 5 minuten in te liggen en er dan weer tegen aan te gaan, ga ik waarschijnlijk leren motortje rijden, heb ik geleerd dat ik nooit te lang met mn blote reet in de zon moet gaan liggen, heb ik mn ‘grey’s anatomy roddelboek’ uit en ben nu halverwege mn Zweedse boekje, praat ik meer en meer met Jenny en Barry, dans ik tot 6 uur sochtends op het strand en hoef ik mn zaklamp niet meer uit mn tasje te halen omdat ik in het licht het erg kleine sluipweggetje kan gebruiken nu ik dat eindelijk durf, ben ik aan het nadenken of ik het aanbod van een duikles ga aannemen of niet, word ik wit wakker van het zout door mn cf zweet, slaap ik gemiddeld 3 uur per nacht door allerlei omstandigheden – zie; uitgaan en hitte, beesten..

FOTO’S —-

Hoe speel je au pair met 45 graden? Zo dus!!
Img_4036

Charlie op zn heeheeele grote avontuur, mee naar Paleochora centrum! Allebei 2 dagen uitgeput daarna ;)
Img_3969

Ik vond m wel artistiek…. =)
Img_4004

Geweldige foto vind ik dit haha! Jojo dus!
Img_4043

Ook leuk sfeertje!
Img_4014

Kreeg net een mailtje van moeeeeeders, met daarin dat de hitte niet voor niets is en godzijdank niet de hele tijd zo extreem zal blijven – http://www.nu.nl/news/1126769/21/Zuidoost-Europa_zucht_onder_hittegolf.html kijk maar even. Thats is for now.. kuskus! Ik ga de zee weer in plonsen om het smelten te voorkomen!

16 Comments

 • Reply
  die maaaaama
  18/06/2007 at 11:07 pm

  OOOOOOOOH Maaaainkiend wat klinkt dat goed wat geweldig wat izzet mooi
  die maama is blaaaij voor die kiend :-)

  Geniet geniet – ik geniet mee (ja gewoon thuis en op kantoor maar toch)

  allerveelst hou van

  kusknuf met hugsel mamma

 • Reply
  itty
  19/06/2007 at 8:58 am

  ik krijg kippevel bij zo’n overdosis geluk!
  Je beschrijft het zo prachtig en het genieten spat van het scherm af!
  trouwens dat woefbeest lijkt verdacht veel op……..?

 • Reply
  Michiel
  19/06/2007 at 1:07 pm

  Die laatste drie woorden, en dan met die foto daaronder… in 1 woord: geweldig :) ben helemaal blij voor je.

 • Reply
  Annepan
  19/06/2007 at 8:53 pm

  wauw saar

  het leven is mooi he? =D

  hele dikke knuffel voor een ‘redelijk’ bruine barbie!!!

 • Reply
  Saarrr
  20/06/2007 at 12:12 pm

  Ja het is prachtig!!!! Anderhalve dag verder nou en life is just as wonderful =) =) En idd mister woefbeest – aka Charlie- lijkt heel erg op Dieseltje!

  En ann wacht maar tot deze barbie terug komt… ZWART aan het worden!!

  OOH dit was een briljante beslissing om toch nog een keer au pair te proberen..

 • Reply
  RedRose
  20/06/2007 at 10:19 pm

  Wawtch!

  Het lijkt me een fantastisch gebied! Misschien een persoonlijke tip voor volgend jaar :-) Maar eerst trek ik richting Tunesixeb !

  Groetjes !

 • Reply
  Fred
  21/06/2007 at 11:34 am

  Hallo Saartje,
  Klinkt geweldig daar!
  Wel heel GROOT contrast met Zweden.
  Veel plezier!
  groeten Fred

 • Reply
  Judith
  22/06/2007 at 12:12 pm

  Mooimooi, ik krijg nu alweer heimwee…..

  Aan dat toiletpapier in het emmertje gooien went wel ;-)

  Ik moet er steeds nu aan denken dat ik in het IN DE WC MAG GOOIEN
  joehoe!! haha

  Veel plezier verder, elke dag
  xxx Judith

 • Reply
  Ann
  26/06/2007 at 10:55 am

  hej smeltende barbie ..
  ( best gevaarlijk aangezien barbies van plastic zijn )

  je mag best even langskomen hoor! =D gezellig!
  aangezien er zo heel weinig goede vluchten naar Chania gaan wil ik er wel positief over zijn maar realiteit is hard he ja ..

  hier ook weer mooi weer !!! JEEJ!
  alleen dan niet zo heftig als daar en mijn kont heb ik alleen 1 keer verbrand onder de zonnebank .. hoogste punt he hihi

  dikke knuffel en ik ga ook mr weer eens op mn log schrijven!
  kusje!

  ps. mis je!

 • Reply
  Ann
  26/06/2007 at 11:01 am

  hej smeltende barbie ..
  ( best gevaarlijk aangezien barbies van plastic zijn )

  je mag best even langskomen hoor! =D gezellig!
  aangezien er zo heel weinig goede vluchten naar Chania gaan wil ik er wel positief over zijn maar realiteit is hard he ja ..

  hier ook weer mooi weer !!! JEEJ!
  alleen dan niet zo heftig als daar en mijn kont heb ik alleen 1 keer verbrand onder de zonnebank .. hoogste punt he hihi

  dikke knuffel en ik ga ook mr weer eens op mn log schrijven!
  kusje!

  ps. mis je!

 • Reply
  ann .........
  26/06/2007 at 11:12 am

  uuhm eerst problemen met die code onderaan , moest ik 2 x doen :S en nu staat ie er 2 keer .. sorry he ..

 • Reply
  itty
  26/06/2007 at 11:16 am

  Ha die Saar, als je summerbabe wil worden, of hoe zoiets ook maar heet, raad ik je aan om jouw foto met blonde boy in het water te gebruiken: met stip op nr.1!

 • Reply
  Judith
  26/06/2007 at 4:58 pm

  Hmm ja… Ik weet hoe je je voelt. En daarom ben ik stiekem toch een beetje blij dat ik nu weer in NL zit. Alhoewel het hier weer zo koud is dat het net zo goed herfst kan zijn en ik me dus benauwder en slechter voel dan toen ik nog in Griekenland was!!

  Succes met de hitte.
  xx Judith

 • Reply
  lisa
  27/06/2007 at 3:28 pm

  ohhhh… =D
  Jeetje Saar! Wat geweldig!
  Ich liebe dich!

 • Reply
  lisa
  27/06/2007 at 3:46 pm

  Heej saar, is t nu alweer wat beter?
  Kom vanavond online ofzo, dan ga ik je geweldig fantastisch, super nieuws vertellen!

  Kusje van je zusje

 • Reply
  lisa
  29/06/2007 at 3:48 pm

  ben je dood…?

 • Leave a Reply