Uncategorized

Week van de Boyfriend

Eeuwen geleden schreef ik dat de Boyfriend een baan had gevonden en dat ik snel zou vertellen wat dat dan was. Dat is duidelijk nog niet gebeurd en het is er eens tijd voor! Daarnaast leeft de beste jongen helemaal op nu dat de zon zich weer laat zien na een niet zo barre maar lang genoege winter en heeft hij de afgelopen week best wel vette blog waardige dingen gedaan. En als laatste en beste reden voor een Boyfriend toegewijde blog: vandaag is hij jarig!!


Toen Shane hier vorige zomer eindelijk mocht komen wonen van de visum mensen besloten we om zo lang dat het mogelijk was gewoon te chillen met zijn tweeën. Even nog geen banen-jacht, geen belangrijke-documenten-omzet-geregel en geen talen-geleer. Wel: een thuis van ons huis maken, heel veel (achteropzit) fietstochtjes, Haarlem verkennen, strand genietsels en leuke mensen zien. We zijn allebei zo blij dat we het op die manier hebben gedaan! Maar op een dag moest er dan toch aan werk gedacht worden. De Boyfriend was eerst bang dat hij terug in accountancy zou moeten – daar is hij lang, lang geleden in afgestudeerd en voordat hij zelf begon met reizen is dat zijn baan geweest. Tot het besef kwam dat hij hier eigenlijk helemaal opnieuw kon beginnen en net zo goed kon proberen om van zijn hobby zijn baan te maken! Het was vrij duidelijk dat Sporten en Dingen Maken hoog op de lijst stonden, en dus volgde hij een fitness cursus. Ook begon hij aan een vrij intensieve Nederlandse cursus, want hij had toch nog wel even alle tijd van de wereld, dachten we.

Dat veranderde rap toen hij via via in contact kwam met de Bootcamp Club, waar hij vrijwel meteen mee mocht doen met alle trainingen in de omgeving om een idee te krijgen van wat het precies inhield, om vervolgens na anderhalve week gevraagd te worden om zijn eigen Bootcamp lessen te geven. Dit freakte de boyfriend lichtelijk uit, maar tegelijkertijd was het natuurlijk de perfecte manier om er maar gewoon mee te beginnen! Sindsdien geeft hij vier Bootcamps per week hier in Haarlem en de duinen en heeft hij Facebook en whatsapp groepjes en motivatie dingetjes going on met de vaste mensen die komen trainen. Check!

In diezelfde tijd had hij een portfolio samengesteld van alle dingen die hij de afgelopen tijd had gemaakt. Zijn oude Doerak bootje wat hij aan het opknappen is, de meubels voor in de tuin en in ons huis en van alles ernaast hier en daar. Dat bracht hij samen met een motivatiebrief naar meubel- en interieurzaak van Abbeve waar hij toevallig eens naar binnen liep en de stijl mooi en herkenbaar van vond. Niet zo lang verhaal nog korter: de week daarna kon hij daar fulltime beginnen. Wut? Toen waren er opeens twee banen! Plus een Nederlandse cursus en een fitness stage in de sportschool! Hectische tijden dus, en erg fijn toen die laatste twee genoemden afgerond waren zodat er weer wat meer ademruimte kwam. Naast dat het nog wel wat druk is, is de Boyfriend over alle twee de banen nog steeds enthousiast en heeft hij allerlei ideeën om er altijd wat extra motiverends of bijzonders mee te doen. Super fijn dus.

Dan is het banen gebeuren eindelijk verteld! Op naar afgelopen week’s fun stuff, te beginnen met Kiteboarden! Op Bloemendaal aan Zee, bij de strandtent Woodstock geeft er een andere Aussie les daarin. Shane had woensdag vrij en dat bleek de perfecte stranddag te zijn, dus off we went. Ik ging mee om de 2,5 uur dat hij aan een vlieger ging hangen een broodje zalm te eten met een boek erbij, en heb van het voorbereiden wat foto’s gemaakt.
Bloemendaal aan Zee, WoodstockKiteboarden Bloemendaal aan ZeeWoodstock, BloemendaalHij was zooo gelukkig, ook al moesten ze iets eerder stoppen omdat de wind te veel ging liggen. Volgens mij was dit de eerste dag waarop hij sinds vorige zomer weer realiseerde dat er in dit land ook zon en strand bestaat, zelfs naast werk. Yay! Volgende cool-heid was afgelopen zaterdag De Stormloop op en rond het race circuit van Zandvoort. Het is hetzelfde idee als MudMasters: een obstacle run. Via de Bootcamp Club kon Shane daaraan mee doen en besloot hij om de 18 kilometer met 60 obstakels te gaan rennen. Ik zocht wederom een zonnig terras aan het strand op en was een beetje bang dat ik mezelf daar vier uur lang zou moeten entertainen, maar twee uur later ging mijn telefoon al en meldde de Boyfriend dat hij klaar was en eraan kwam voor een koude cola. Wtf? De man is een machine!
Stormloop Start 2015Stormloop ShaneStormloop Bootcamp ClubStormloop Zandvoort 201520150418_150549Een beetje kapot maar zeer voldaan hebben we koude drankjes geät en een schaal nachos naar binnen gewerkt, om vervolgens met een ijsje naar huis te gaan en ook nog eens allemaal boodschappen te doen. Wannntttt de volgende dag was de beste man zijn feestje, één dag voor zijn echte verjaardag – which is today! Niets te geks, met de buren en een klein aantal anderen. De perfecte dag met ook voor mij genoeg actie en zonder half dood te gaan halverwege. De eerste BBQ van het jaar en de zon die net op tijd de rest van de dag ons zijn warmte en licht gaf.
Shane's tuin verjaardagDe Hondhoek Tuinbar

Happy birthday baby! “Uuhhhmmmmm…. yeah!”

7 Comments

 • Reply
  Kim
  20/04/2015 at 12:30 pm

  Yaay wat fijn dat hij het zo goed heeft hier en jullie zo lekker genieten samen!

 • Reply
  Irène
  20/04/2015 at 12:38 pm

  Wat een heerlijkheden allemaal! Echt heel tof dat Shane zo zijn draai gevonden heeft in zijn nieuwe thuisland. Een dikke proficiat met zijn verjaardag. Blijf genieten samen!

 • Reply
  jootje
  20/04/2015 at 12:51 pm

  Wat een leuke boy friend blog… en wat een stoere sportieve enthousiaste en jou poepie..man.

 • Reply
  itty
  20/04/2015 at 5:40 pm

  Hier wordt ik blij van!

 • Reply
  Marijke
  20/04/2015 at 7:26 pm

  Wat goed dat shane zo lekker bezig is! En knap zo alles tegelijk, bikkel!!! Leuk om te lezen, net alsof we bijkletsen in de oefenzaal:)

 • Reply
  Fred
  20/04/2015 at 9:49 pm

  Mooi verhaal!
  en mooie fotos ook nog.
  Ik ben benieuwd naar de producten die hij maakt.

  groeten Fred9

 • Reply
  Sarah
  22/04/2015 at 9:48 am

  Dankjulliewel lieve mensen :D Ik ben ook ZO blij dat hij hier zijn draai heeft gevonden!
  Marijke – bijna hetzelfde, alleen mist jouw deel ;(

 • Leave a Reply