Uncategorized

weer niezoveel 15/9

OEHOEHWOEOEHOWOE ik ben een indiaan!! ghihihi k kom net van boven, waar Moana aan tafel nog met iedereen een ‘indiaanmeisje’ van me heeft gemaakt. 2 vlechten (wat ze eht verbazend goed kan) en haar perfect voor haar hielige kettinkje om mn voorhoofd, ooh zzoo stoer! had ik nou maar batterijen voor een foto.. Maak zelf nooit vlechten, vet cool Oh en trouwens, zo leuk als mensen opeens onverwachts hier wat neerzetten Zoals tantetje desire Janhugo en Hans en iedereen natuurlijk zoiezo altijd.. en Marcia, heel late reactie haha maar leuk dat je et ook leest, en k vernevel idd colostin, 4 per dag en hierin kunnen 2 tegelijk want met mn wondersprayer schuimt t niet dus krijg je niet dat t in je mond komt binnen een halve minuut tijdens et vernevelen Das trouwens ook echt erg leuk he, hier in Zweden , nee wacht, eerst het hele ziekenhuis vertellen (zo hou je je lezers dus vast, amateurs opgelet) Nou… ik kwam dus aan in t ziekenhuis he, ja echt, en eerst was et plan dat Jolanda me zou afzetten en later ophalen want er zou pianoles zijn voor iedereen. Maar die vrouw had afgebeld, dus bracht Jolanda me met de auto 40 minuutjes rijden, en bleef ze erbij. Twijfelend bleven we bij een half open deur staan in de afdeling ‘CF-center’ (hihi) waar een bordje was met ‘Marie Johannesson’ en een bellende vrouw erin. Al snel draaide ze zich om en zei met r supervriendelijke gezicht (en nee, ik ben 1 van de weinige keren es niet sarcastisch!) ‘is this sarah? Hiiii so nice to finally meet you! I’ll be rigth with you’ dus we gingen ff op de enige 2 stoelen zitten die er in de gang stonden, en al snel kwam er beetje gek uitziende vrouw naar me toe met een heel mooie jonge vrouw erachter aan. Ze stelde zich voor als de fysiotherapeut en een studente. Ze zei dat we eerst ‘………’ gingen doen. begreep dr geen reet van maar et zou waarschijnlijk toch moeten gebeuren dus of ik et er mee eens was? jahoor.. laat ik me es liever opstellen dan in t amc Ze zei onderweg al van et is een heeel klein kamertje.. maar toen de deur openging dacht ik woow moeten we hier met zn 3en kunnen zitten en dan ook nog es ontspannen gaan praten over hoe het gaat met me?? Dr paste nauwelijks 2 mensen in, en dr stond een kastje ook nog es aan t eind van de anderhalve meter kamer waardoor t nog benauwder werd allemaal. De studente glipte langs me heen en ging op de stoel zitten bij t raam voor t kastje, waarop een computer stond met nog wat dingetjes. Ik moest ernaast gaan zitten op de stoel die et kamertje vol maakte en toen besefte ik opeens pleeeures dit is een longfunctie ARGH ik meteen zenuwachtig en koude zweethandjes. Maar in t amc enzo isset toch met enorme computers en machines en desnoods cabines?? Dit was een dinges wat je zelf moest vasthouden, heel klein, zat met een draadje vast aan die computer dus, en t mondstuk was ook nog es totaal anders waardoor ik helemaal moest wennen en soms je tong ook in de weg zit weet je wel haha dat je dat geluid ppfssiwwfs hoort en je opeens procenten lager zit maareh gelukkig deed de studente alles want haar engels was ongeveer ehhh 90 keer beter dan van Eva zelf (de fysio). Zo stiekem mogelijk probeerde ik als een idioot (wou t zo graag weten ) mee te kijken op t schermpje nadat ik geblazen had en zag meteen dus bij de 3 geblazen staan 67%, 68% en 67% ikke erg blij terug naar Jolanda. En toen was Marie ook klaar met bellen dus nam ze me mee een kamer naast de hare in. Eva en studente liepen mee, iemand die er al was stelde zich voor, en langs me heen sneakte ook nog iemand binnen, om vervolgens aan de ronde tafel in t midden van de kamer te gaan zitten. Ik dacht wooow wat is de bedoeling, en toen de deur net dicht was vroeg Marie of ik het niet fijn vond als Jolanda er bij zou zijn. Jolanda en ik hadden afgesproken dat zij gewoon op de gang zou zijn tot ik haar misschien ergens bij wou hebben maar het maakte mij echt niet uit, dus we stonden een beetje nix te zeggen en lief te lachen nadat ik dat gezgd had dus vroeg ik maar of zij het fijn zou vinden. Ja, en of ik dat goed vond. Tuurlijk. Toen we eenmaal zaten zei ze dat hun werkmethode is dat ze met alle dokters tegelijk met de patient gaan zitten, zodat de patient haar verhaal maar 1 keer hoeft te doen in plaats van 7 keer. Zouden ze in nl ook moeten doen zei ik. TOCH CF-ERS??? enne mja alles beetje vertellen, ze is echt heeeeeel aardig en grappig en lief en slim!! Ze stelde zich voor als Marie hoe ik er kon noemen, en ze zei van nou, heb dus medische verklaring van je arts ontvangen.. djee sie ven nairop? how did you call him? ‘dokter van nierop’ dr wenkbrauwen gingen een beetje omhoog en jolanda zei snel ‘its all very formal’ ze keek me serieus aan en zei ‘yeah well here Im professor Johannesson for everyone’ dus ik dacht hm beetje tegenstrijdig maar zei serieus terug okay. Begon ze te lachen met zoon ooh sorry uitdtukking legde dr hand op mn shouder en zei nooooo im just marie!!! maarem ik heb eigenlijk geen zin mer en ik val om van de slaap dus morgen meer wederom diepe spijt daaag kus

1 Comment

  • Reply
    Bob
    15/09/2005 at 11:08 pm

    Hoi Sarah,

    Wat je op msn vertelde over die longfunctie (allebei de oefeningen in 1) vond ik al erg goed plan. Maar alle artsen die je moet zien in 1 keer bij je om de tafel zou helemaal super zijn… Ben je in kwartier of zo klaar waar we in amc altijd een hele woensdagmiddag kwijt zijn/waren. Van half 2 tot half 6 was geen uitzondering…. En vraagje, kennen ze het woord segregatiebeleid in Zweden, of heb je daar nog niets van gemerkt? Welterusten en succes n veel plezier (ook niet cynisch;) met de kids morgen. XXX Bob.

  • Leave a Reply