Uncategorized

Zweeds zweeds zweeds

Moeehoeee!!! Ik ben moeeeeeee!!!! Zweeds is de meest vermoeiende taal die er is!! MOE!! Vandaag was van kwart voor 9 tot half 3 op school, en hoh sjesus wat een hoop Zweeds! Een uur nadat ik weer thuis was zat ik met ogen die echt niet meer open wilden blijven en ben ik maar in bed gaan liggen waar ik net een uurtje geslapen heb, en meteen na wakker worden kwam vriendlief al thuis jeej dus die is net onder de douche vandaan met blote billen door het huis aan het lopen.

Maargoed, de schooldag. Het begon met nog meer spelletjes, jawel, om weer door te gaan met het ‘elkaar-leren-kennen’ proces. In 3 groepen van 11 moesten we dingen doen als op schoenmaat sorteren in een rij, of op oogkleur, allemaal dat soort dingen, zonder praten. Was een stuk leuker dan we verwacht hadden met zn alle op de vroege ochtend hihi. Daarna kregen we een heeeeeele hoop informatie wat heeeel erg lang doorging in heeeel veel Zweeds en met pauzes en eten daartussen door ging het eigenlijk het grootste deel van de dag zoals dat. Behalve aan het einde van de dag want toen kwam de geweldige verassing dat we een wiskunde test moesten maken! Ik meteen Spaans benauwd want ik en wiskunde en dat in het Zweeds!? Maar het viel best mee, het was echt de standaard test om te kijken wat je wist en de helft van de mensen om me heen wist nog veel minder leek het duss.

Voor de test tijdens lunch zat ik met een groepje mensen aan tafel (buiten in het zonnetje want jahaa het weer is hier heel veel beter dan waar jullie allemaal zijn!) en we waren de hele 3 kwartier aan het praten over van alles, ook op een gegeven moment in het Engels voor een kwartiertje, ja sorry hoor, maar echt op een gegeven moment raak je zo uitgeput van het zweeds dat je even niet anders kan, en dan ben je weer opgeladen voor de volgende paar uur. Maar in elk geval, er zijn best wat immigranten op deze school, van overal van de wereld vandaan. Echt allerlei soorten immigranten; mensen die er al 8 jaar wonen, mensen die er pas 2 jaar wonen, uitwisseling studenten, mensen die hier aankwamen als asielzoekers enz. Dus samen weten we alles over het binnen komen van Zweden, wat er nodig is, hoe snel en hoe enzo. Dat is echt heel fijn en we hebben het er met de hele tafel een tijd over gehad, 2 mensen, Caroline en Hussein (ironisch genoeg) die stonden er zelfs op om me te laten zien waar ik heen moest gaan hier enzo, dus dat gaat misschien volgende week gebeuren. Maar dan moet ik eerst weten hoe mn verzekering dr voor staat.. Maar het gaat dus allemaal wel goed komen! Over hoeveel dit jaar zou gaan kosten was ik op gegeven moment ook beetje bang want de leraren begonnen opeens over hoe groot de investering wel niet was om te studeren en gaf zijn eigen voorbeeld dat hij zelf nog aan het afbetalen was voor een studie van 8 jaar geleden, dus ik zat daar en het was het eind van de dag, vet concentreren op het luisteren en begrijpen, helemaal van huh het was toch helemaal niet zoveel?! En gelukkig toen ik die vraag ook maar es tussen wat klasgnootjes gooiden bleek het inderdaad gewoon te zijn wat ik ongeveer dacht. Dus het was wel weer een goede dag!!

Karta2

En dan een beeeetje links van de straat wonen wij in een zijstraatje, dus ik woon niet eens in het internaat van de school, wat een groot deel van de studenten doet, maar ik loop erheen in 5 minuten :D kus!

4 Comments

 • Reply
  lisa
  27/08/2006 at 2:15 pm

  Whahah! Die M is echt perfect beschreven! Net als L&C :P Whahahah!! Trauma for life!

 • Reply
  Marcel
  29/08/2006 at 7:34 pm

  Hoi Saar!

  Zo, ik ben na drie maanden ook weer terug van al het rondreizen… Sterkte met de inburgeringsprocedure! Ik heb drie jaar geleden hetzelfde circus moeten doorlopen, dus ik weet ongeveer wat je doormaakt. :-)

  Goed, ik ga maar eens bijlezen wat ik in de afgelopen maanden allemaal gemist heb. Groeten!

 • Reply
  lisa
  30/08/2006 at 1:07 pm

  Arme Hussein dach tik meteen.. :( Fijn dat die wiskunde test wel goed ging :D
  kusje van je zusje

 • Reply
  Tamara
  31/08/2006 at 9:45 am

  PFooeee verschrikkelijk irritant zeg!! Kan t me wel voorstellen, heb er nu niet zo;n last meer van, maar op de boot van engeland naar nl ging ik een biertje bestellen en ik moest mn id laten zien, kom op zeg! achjterlijke mensen…

  xxx Tamara

 • Leave a Reply