Zweden

Geslaagd voor Zweedse cursus SFI!

Yiiehooeewww ben net terug van SFI, waar ik de eer kreeg met 21 anderen, om een Zweeds vlaggetje in ontvangst te nemen… PLUS mn diploma!! Jaahaaa vanaf nu kan Saar officieel Zweeds babbelen!! met 79% goed kreeg ik Godkänt als beoordeling en moest de hele meute op weet ik hoe veel te veel foto’s, maar wel erg gezellig en losgeslagen allemaal.Ook is deze ochtend mn eerste les van de cursus theorie autorijden geweest. Ja, ik ga Zweeds auto leren rijden. Zit geen examen aan vast ofzo hoor, maar dacht is altijd handig!? Maar nou blijkt die lerares… oh mijn god das gewoon nie normaal. Het tempo gaat nog minder snel dan dat de sneeuw hier smelt, en WAT ze vertelt is echt ZO overduidelijk voor iedereen al, zodat alleen de mensen die wanhopige aandacht-wanne-be’s zijn, interssant gaan meepraten, en alsof ze iets heeeeel geks en nieuws vertelt. Wat ik de hele les lang heb zitten doen is het stikkertje van mn vlaggestokje dr afgepeuterd, en aantekeningen gemaakt voor een eventuele log. Tuurlijk heb ik ook heus wel die 3 woorden die ze had uitgelegd genoteerd hoor.

Naast me zat een russisch achtig persoon, met nagels! man die waren minstens 2 centimeter lang elk! Gadverdamme! De lerares zelf zag er eigenlijk een beetje uit als een mislukte hamster. Dat was wel de enige associatie die voor haar in me op kwam. Ze heeft kort haar, beetje muffig bruin van zichzelf, maar een paar puntjes heeft ze geverfd. En dan bedoel ik niet haarpuntjes, als in ‘het uiteinde van het haar’ nee dan bedoel ik kleine stipjes, gewoon ergens midden in dr al gekke korte haar, rood en blond en bruin… Ok ok niet op oordelen, misschien vindt ze jou oorbellen ook wel niet mooi. Klopt. Maar toen begon ze met praten. WAAAAAAH!!! Na! ELK! woord! MOEST er gewichtig oog-geknipper zijn!! En dan kon je gewoon niet anders dan letten op dr 2 onderkinnen die daarbij ook trots hun gedaante aannamen! En als ze dr ogen eindelijk gewoon 10 seconde OPENhield, dan waren ze, naja, dus echt hamsterachtig, aan het heen en weer sjeesen, klein en blauw. Ik moest om al dr honderd grapjes geen 1 keer lachen (gelukkig een hoop andere wel, zou anders wel weer zielig zijn) behalve toen ze de vraag stelde (en dat was dan weer serieus.. vaagheid) ‘fietst hier wel eens iemand?’ hahaha prachtig… kom je uit amsterdam… Ze vond het ook NIET leuk om in Italie auto te rijden (…..kzal me hier niet over uitlaten……) en vond zichzelf echt RONDUIT grappig. Met de aanmoediging van 5 andere immigranten werd dat geleidelijk de les langer werd natuurlijk aleen maar meer.  En oja. Goed autorijden kan je pas als je 9 jaar elke dag hebt gereden. Amen.

Toen we opstonden kwamen de 2 mannen aan de tafel naast me die al enkele opmerkingen tegen me hadden gemaakt in actie, en begonnen met me te praten. Ooooh jongens, praat nou niet dat arabisch-zweeds tegen me! Ik weet heus wel dat ik absoluut niet vlekkeloos elk woord perfect uitspreek, maar hou OP met dat 5 lettergrepen in 1 doen! Desondanks verstond ik het redelijk (gedwongen oefening baart kunst) en hadden we een gesprek waarin ie vroeg wat ik hier deed, als ik moe was, (mn diploma in ontvangst nemen, moron) En ging ik dan door met ‘komvux’ (ja..jij niet hoop ik?) en wat ging ik nou doen dan? (werken) oooh een sterke vrouw hehehehe leuk, goed, jätte bra. Ja…. piss off!! Wassim redde me en zei geirriteerd wat dat in godsnaam was met al die donkere mannen die mij wouden. WILDEN sorry. tJa…haha. Blond? Toen zijn we met zn 4en in dat onmogelijke ‘autotje’ van m gegaan, en boodschappen doen voor et feestje wat Ahsraf gaat geven vanavond. Als je z’n naam zo schrijft.. Suus komt waarschijnlijk ook mee, maar iedereen moet iedereen nog ff bellen hoe en wat gaat.

Bowe en ik hebben afgesproken dat we de winter maar moeten boycotten. als begin gaan we alleen nog maar WARME ZOMER ZON foto’s op onze site zetten. Hij heeft het daar natuurlijk de druk voor, desondanks zal ik het zeker doen TOT meneer/mevrouw zon EINDELIJK besloten heeft dan ECHT te gaan schijnen en eitjes uit gaat laten komen, en nieuwe lammetjes gaat maken, en bruine huidjes, enzo. kus.

 • Bowtjuh
  24/03/2006 at 1:29 pm

  Go ZON GO ZON !!! Zon 4 President!

 • Marcel
  24/03/2006 at 11:05 pm

  Oeh, nu je echt volleerd bent durf ik natuurlijk nauwelijks meer in mijn steenkolenzweeds tegen je te beginnen… ;-)

  Wat die zon betreft: in Parijs begint het langzaam lente te worden, dus hou vol!

 • potebok
  25/03/2006 at 8:42 am

  hahaha nou mijn zweeds komt ook nog in de buurt van afgebrokkelde rotsjes hoor, vooral schrijvend :) anyway, we blijven hoop hebben over die grote gele te ver wegge vuurbol..