Inspiratie

#4 – TV programma waar ik aan mee zou willen doen

30 day blog challenge NL

Eerste keuze TV programma

Nou, daar vraag je me wat! In mijn brein springt er niet direct eentje uit namelijk. Maar mijn hartje toetert tegelijkertijd wel duidelijk een TV programma in mijn oren. In dit tijdperk van YouTube en Netflix is er namelijk echt maar èèn programma waar ik de gewone TV nog voor aan zet. En wel voor Expeditie Robinson!! Dat overleven, het team verband en uiteindelijk toch voor jezelf moeten vechten (al lijken die twee dingen gecombineerd me ook de grootste en kutste brainfck ever), de voor jou compleet nieuwe wildernis… Ja. Ik zou het willen meemaken.

Dit is natuurlijk een compleet dromenland scenario. Want laten we wel wezen: met de staat van mijn goddelijke lichaam zou ik na twee dagen al half dood afgevoerd moeten worden naar het dichtstbijzijnde tropische ziekenhuis. Maar het is een retorische vraag, toch? Net als dat ik helemaal warmloop voor het idee van obstacle courses. Zo leuk! Het is makkelijk te praten in ‘als-vorm’; Als ik gezond zou zijn dan… Als ik dit en dat nog zou kunnen dan… Maar ik geloof echt dat ik voor dat soort dingen zou gaan. Sporten, maar dan in spelvorm. Hallelujah! Eerlijk is eerlijk; het zou waarschijnlijk ook wel de enige manier van sporten zijn waar ik aan zou doen. Denk ik zo. Dus of ik die Expeditie zou winnen is nog een mooie cliffhanger. Al zou ik me echt die-hard voorbereiden. Over touwtjes over het water lopen, vuur maken met niets, alles.

Tegenwoordig hangt er met het meedoen aan Expeditie Robinson ook nog de kleine voorwaarde aan van beroemd zijn, hè? Maar hey, dat zou vast op te lossen zijn! In dat zelfde dromenland zette mijn halvegare modellen carriere zich namelijk wonderbaarlijk voort, stond ik bekend om al mijn reizen en schreef ik bovendien bestseller na bestseller. Daarmee zou het moeten lukken, me dunkt.

Lianen zwaaien Suriname

Tweede keuze TV programma (eigenlijk misschien eerste keuze)

Nu ik er trouwens wat langer over nadenk herinner ik me ook weer een ander programma waar ik ècht heel graag aan mee had willen doen, en wat toentertijd ook net wat meer binnen bereik lag. Peking Express! Wat een super vet concept is dat, en ik denk dat ik er zomaar best goed in zou zijn. Mag je dat zeggen over jezelf? Het zijn van een blond meisje helpt daar ook wel aan mee, kan ik me zo voorstellen. Gedropt worden in een willekeurig land en zo snel mogelijk naar de volgende bestemming komen zonder veel of zelfs enige middelen die je daarbij kunnen helpen… Echt te leuk!

Ik denk dat als je eenmaal meedoet aan zoiets je er vanzelf helemaal voor gaat, je ook niet meer stilstaat bij eventuele schaamte of voorzichtigheid en gewoon doet wat je oerinstinct je ingeeft. De snelheid van kennis maken met de cultuur van welk land je dan ook in zit, en de gezelligheid gemixt met alle spanning. Damn, had ik al gezegd hoe vet dat me lijkt? Zo jammer dat het is gestopt! (Anders had ik er al lang in geshined. Nee grapje dan lag ik het nu op de bank te kijken.)

TV programma meedoen

Derde keuze TV programma (mehh, soort van)

Maargoed. Nu dat ik er nòg langer over heb nagedacht kan ik me misschien beter aanmelden bij bijvoorbeeld Chantal Blijft Slapen. In slapen ben ik echt best goed, ook IRL! En ze lijkt het altijd gezellig en relaxed te maken. Ze mag best op onze hoekbank slapen. En als speciale dagactiviteit kan ik ‘r meenemen naar fysiotherapie ofzo, waar ze vàst ook het een ander zelf zou willen proberen. Het is het uitzoeken waard wat dat met de kijkcijfers zou doen. Kom maar door hoor!


(Deze blogpost maakt deel uit van de door Hare Maristeit bedachte 30 Day Blog Challenge)

14 Comments

 • Reply
  Mincka
  13/08/2016 at 11:03 am

  Best uitvoerbaar toch. Zo in t kader van fundraising voor onderzoek etc. 😎

  • Reply
   Sarah Smit
   13/08/2016 at 2:39 pm

   Hahaha, eens! Ik stel drie categorieën onderzoek voor:
   – Hoe lang houdt een CF-er het vol op een tropisch eiland zonder voedsel
   – Hoe groot is de kans dat een lokaal Aziatisch ziekenhuis een half dode CF-er in leven houdt
   – Slaapt Chantal Jansen beter in een bed of op een hoekbank

 • Reply
  Marcel Vonk
  13/08/2016 at 12:08 pm

  Je hebt mijn nummer twee (Peking Express) en nummer drie (Robinson) in je lijstje staan, maar nummer één is toch echt Wie is de Mol! (Maar ook daar: eerst nog even beroemd worden…)

  • Reply
   Sarah Smit
   13/08/2016 at 2:34 pm

   Hey Marcel! Hihi, waarom verbaasd het me niet dat we gelijksoorten keuzes hebben :) Wie is de Mol lijkt me ook ècht heel gaaf, alleen vind ik het een moeilijk programma om te kijken. Ik ben denk ik te wantrouwig naar de organisatie ofzo haha, en vind dat iedereen net wat te dramatisch en spannend de camera in praat tijdens persoonlijke momenten. Maar als het echt gaat zoals ze beweren lijkt het me ook heel vet om daaraan mee te doen! Oh enneh, jij wordt toch zò BN-er joh. Even een super flash zonnebril op je pokerface waar je vervolgens een aantal keer achter elkaar een mega overwinning mee maakt… Zo gedaan!! ;) x

   • Reply
    Marcel Vonk
    13/08/2016 at 10:49 pm

    Dat is stiekem wel de hoop, natuurlijk. :) Oh, en nog helemaal vergeten: Masterchef mag ook in het lijstje. Maar dan wel de Australische versie. (Daar moet je dan weer Australisch voor zijn, dus dat wordt het volgende levensdoel na beroemd worden.)

 • Reply
  Marjan
  13/08/2016 at 2:32 pm

  Ohwyeah, ik ga met je mee naar Expeditie Robinson en Peking express 😃

  • Reply
   Sarah Smit
   13/08/2016 at 2:36 pm

   Yeaaaaaahhhh! Dubbele krachten!! :D

 • Reply
  Sabine
  13/08/2016 at 10:08 pm

  Ohh die eerste twee heb ik nooit gezien haha :) Die laatste wel en is echt een leuk programma. Doet ze dat nog steeds?

  • Reply
   Sarah Smit
   16/08/2016 at 1:53 pm

   Aahhh Sabine die zijn juist ZO leuk! Nouja, je zag m’n enthousiasme ervoor in de blogpost zelf vast al. Valt waarschijnlijk weer niet terug te kijken vanuit een ander land? Misschien kan je via YouTube wat vinden! Want je moet er gewoon even tijd voor vrijmaken hoor ;D Chantal doet haar logeer programma nog steeds ja, en die ken ik dan weer pas sinds kort :)

   • Reply
    Sabine
    16/08/2016 at 7:42 pm

    Whaha het enige programma dat ik terugkijk is Boer Zoekt Vrouw :P En ik zag op Facebook dat dat eind augustus weer begint dus ik ben helemaal in de wolken :P

 • Reply
  Karlijn
  14/08/2016 at 9:55 am

  Peking Express! Echt waarom bestaat dat niet meer? Dat was echt het allerbeste programma ooit. Yves en Wendy, Amir en Jimmy. Sjesus ik weet hun namen gewoon nog, erg dit! ;) X

  • Reply
   Sarah Smit
   16/08/2016 at 1:50 pm

   Oooh te mooi dit, namen en alles!! Bewonderingswaardig vind ik dat! Ik zie vooral de gezichten nog voor me ;D

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  15/08/2016 at 9:21 am

  Ja! Chantal Janzen lijkt me supergezellig haha!

  • Reply
   Sarah Smit
   16/08/2016 at 1:56 pm

   Ja he? Ze lijkt wel gewoon chill en aardig te zijn. Niet heel overdreven en leuk dat ze gewoon meedoet met wat er op het programma staat bij anderen!

  Leave a Reply