Uncategorized

Achterstallige kerst bezigheden

Kerst is al tweehonderd jaar geleden, maar tóch ga ik nog delen wat wij die dagen allemaal hebben gedaan. Puur omdat het zo leuk was en ik best in de ‘festive spirits’ verkeerde dit keer! Bereid je voor op een foto blog!

Het begon met de kerstboom. Iedereen die Shane tegenkwam had hem in de trant van Nederlandse Info verteld dat het een enorme schande zou zijn in Nederland om al een kerstboom in huis te halen als Sinterklaas het land nog niet uit was. Dus braaf een dagje later reden we op 6 December (vooral ook gewoon omdat we op die dag allebei konden) naar Ikea om daar een boompje uit te zoeken. Buurvrouw had de Ikea-boom tip gegeven en dat was een goede! Mooie bomen voor 20 eurie, en bij aankoop krijg je meteen een tegoedbon van 19 euro die je in Januari kan gebruiken. Huh, 1 + 1 is toch 2? Precies! Een mooie kerstboom voor 1 euro (want die tegoedbon komt wel op). Score!

Daar istie dan! Om in de moestuin-en-meubels-van-gerecyceld-hout trend te blijven die heerst in Huize Booba, hebben we mooie neutrale dingetjes in de boom gehangen. Like!

Daar istie dan! Om in de moestuin-en-meubels-van-gerecyceld-hout trend te blijven die heerst in Huize Booba, hebben we mooie neutrale dingetjes in de boom gehangen. Like!

Het eerste kerst etentje was er ook al vroeg bij dit jaar, en wel bij Madame Kirsten en huisgenootje Myrthe. Een echt meisjes avondje, wat ontzettend gezellig was. Het merendeel feestte door tot diep in de nacht, en ik kreeg een zeer gewaardeerde fiets-lift naar het station van een vriendinnetje wat tegelijkertijd met mij wat vroeger wegging.

De kerstige ladies night!

De kerstige ladies night!

De volgende dag waren we uitgenodigd om mee te doen aan de jaarlijkse kerstfeestdag van onze buren plus vriendengroep. Het was nog geheim wat we gingen doen. Het enige wat we wisten was dat we om 16.00 uur op een parkeerplaats moesten zijn. Vanaf daar liepen we naar een scoutings honk. Een super gezellig rommel en oefen hok, wat zomaar midden in een woonwijk ligt. Daar kregen we gluhwein en warme chocolademelk, om vervolgens een kamer binnen te wandelen waar een enorm Twister spel op de vloer lag. Day = made!! We waren volgens mij met 16 man, dus dat was leuk. Daarna werden we weer naar buiten begeleid, waar een groot kampvuur aan het branden was. Er lag brooddeeg klaar om om stokken te wikkelen en boven het vuur te houden. Dat was lang geleden! Toen alle broodjes op waren ging iedereen terug naar huis om schone kleren aan te trekken en zich klaar te maken voor het kerst diner. Iedereen had een gerecht klaargemaakt en meegenomen en ook waren er surprises en gedichten voorbereid. What a day! Erg gezellig!

Het mega Twister spel! Een week lang spierpijn in mijn vingers en polsen als gevolg, haha!

Het mega Twister spel! Een week lang spierpijn in mijn vingers en polsen als gevolg, haha!

Brood en warm worden in proces.

Brood en warm worden in proces.

Twee dagen later was het 23 December en kwamen zusje&aanhang, broertje&aanhang, moeders, tante en nichtje bij ons christmas feasten. Vorig jaar hadden we ook voor hun gekookt (min moeders plus extra nichtje) en dat was ontzettend leuk, dus we waren blij dat iedereen weer kon. We waren beter voorbereid dan eerder, want we konden left-over soep gebruiken van het burenfeest, hadden het recept van het hoofdgerecht al eens eerder gemaakt in plaats van dat het een grote verassing was, en het toetje was eerder op de dag vrij makkelijk gemaakt. Normaal gesproken vind ik het stom als bezoek aan het afwassen gaat bij ons in de keuken, of eigenlijk, gewoon zielig – wie heeft afwassen nou als hobby? Maar dit keer dacht ik why the heck not! En dat scheelde ook nog eens enorm met het opruimen de volgende dag. Win-win!

Iedereen aan tafel behalve broertje die de foto maakt

De afgekeken foto van broertjes camera met iedereen (behalve hem) aan tafel.

Moeders gaat verhuizen en komt dus steeds aanzetten met dingen van vroeger die ze terugvindt. Zie hier de gebeurtenis rondom kleuterschool tekeningen en briefjes. Die bank is trouwens oud nieuws, we hebben een nieuwe!

Moeders gaat verhuizen en komt dus steeds aanzetten met dingen van vroeger die ze terugvindt. Zie hier de gebeurtenis rondom kleuterschool tekeningen en briefjes. Die bank is trouwens oud nieuws, we hebben een nieuwe!

Eerste kerstdag mochten we aanschuiven bij een brunch van vrienden die ook in Haarlem wonen. Voordat we daarheen gingen lagen er ‘s ochtends opeens allemaal cadeautjes onder de boom, en ze waren niet afkomstig van mij… Oh oh, bad girlfriend! Shane had namelijk zo lopen roepen dat hij niets had geregeld en gekocht, en was zo druk met werk, dat ik echt dacht dat we dat gewoon over zouden slaan dit jaar. Maar een paar weken daarvoor had hij me bijna betrapt op het bestellen van iets voor hem, waarbij ik mijn laptop snel dichtdeed en zei dat dat zijn kerstcadeautje was en dus geheim. Dat spookte dus rond in zijn hoofd, en op kerstavond was ik een paar uurtjes weg, en is hij heel sneaky snel nog van alles gaan kopen. Ik ben zo verwend met van alles! Aaahhh het eeuwige cadeautjes seizoen drama! En ik had zijn cadeautje niet eens ter plekke klaarliggen.
Gelukkig was dat wel te vinden op locatie van de brunch. Marlon de gastmevrouw en ik hadden samen voor onze mannen en onszelf (ook nog eens!) tickets voor een concert van Fink gekocht. Dat werd gelukkig gewaardeerd en zo zijn we er weer overheen gekomen, met af en toe een cheeky herinnering van Shane naar mij hoe lief hij toch is voor me, haha. Dat is natuurlijk ook wel zo. Wat hij niet weet, is dat ik ondertussen nog iets voor hem heb geregeld en dan vind ik dat we wel weer gelijk staan!

Marlon had het moment van de uitgepakte tickets vastgelegd en er de beste vergelijking aan vastgeplakt! Gesynchroniseerde outfits, anyone?

Marlon had het moment van de uitgepakte tickets vastgelegd en er de beste vergelijking aan vastgeplakt! Gesynchroniseerde outfits, anyone?

Als laatste hadden we ook nog een derde kerstdag en wel in Lelystad! Via Bowe hebben we jaren geleden zijn vriendengroep ontmoet en goed leren kennen. Bowe zelf was een aantal dagen in Nederland en dus kwam iedereen samen in het gezellige huis van Tinke en Rick. Wederom had iedereen een gerecht meegenomen, wat ervoor zorgde dat het toetje bestond uit twee verschillende brownies en tiramisou! Hashtag RondeBuiken. Het was een hele leuke avond, fijn om iedereen weer gezien te hebben, dat moet eigenlijk veel vaker. Er is maar één foto gemaakt die hele avond, en daar trek ik expres ZO een lelijke bek, dat zelfs ik me te erg schaam om hem te posten. Bedenk er maar wat bij!

Poeh, nu kan ik net zo goed nog even doorgaan over Oud en Nieuw! Twee vrienden waar Shane lang mee op een superjacht mee had gewerkt, kwamen ons een paar dagen opzoeken. Bizar om dat stukje extreme leven zo opeens in ons rustige leven hier te hebben. Ze hebben zelf veel met zijn tweeën gedaan want Shane moest werken en ik had ook wat afspraken staan, maar we zijn belachelijk heerlijk uit eten geweest (op hun kosten godzijdank) hier in Haarlem en met Oud en Nieuw zelf zijn we bij ons thuis gebleven met een vriendinnetje van mij erbij. We maakten een kampvuur in de achtertuin, gooiden de oude bank van buiten naar binnen, en de schutting tussen ons en de buren ging eruit zodat iedereen kon mixen. Een chille avond dus, al liepen vriendin Coby en ik op een gegeven moment wat drankjes achter, geloof ik. Ik had voor het eerst in mijn leven zelf een vuurwerk pakket gekocht, wat vooral de Engelse/Australische mannen helemaal geweldig vonden! Dat mag niet zelf worden afgestoken waar zij vandaan komen. En van buurman Rob kregen Shane en ik de eer om een prachtig stuk vuurwerk aan te steken. Ik houd er wel van :D

Samen het mooiste siervuurwerk van de avond aansteken!

Samen het mooiste siervuurwerk van de avond aansteken!

Warm worden na vuurwerk kijken.

Warm worden na vuurwerk kijken.

Oh Hemel! Edit! Edit! Bij de eerste keer van het posten van dit Blog was ik helemaal vergeten te vertellen dat we op 1 januari ook nog iets hebben gedaan. 1 Januari is nog wel deel van ‘De Feestdagen’ vind ik, toch?! Ik had Shane en zijn twee vrienden die hier waren zo gek gekregen om de Nieuwjaarsduik op Zandvoort te gaan doen. En sportief als die is, kwam de gastmeneer van de brunch op eerste kerstdag, Johan (a.k.a.de andere olijke dude in de eerdere foto van de matchende shirts) mee! Wij vrouwen plus kind stonden in dikke winterjassen toe te kijken hoe de mannen zich uitkleedden tot zwembroek. Allebei erg blij dat wij dat zelf niet hoefden te doen, want KOUD! Dat iedereen onder begeleiding van het geluid van hoge gilletjes de zee in rende, is één van de gekste dingen die ik ooit heb gezien. Zo bizar en zoveel mensen! Sommige renden er lijkbleek meteen weer uit met de paniek duidelijk zichtbaar in hun ogen, en anderen stampten lang rond in het water, met enorme smiles on their faces. De mannen waren niet meer op te warmen toen ze eenmaal terug in hun kleren zaten en het was zo druk, dat we de erwtensoep uiteindelijk allemaal maar hebben laten zitten. Terug De Warme Auto In! Maar wat was het leuk om een keer gezien te hebben!! Volgende keer (I’ll find new victims) wil ik naar een strandtent gaan en hete chocolademelk drinken na afloop.

The fool!!

The fool!!

Getting ready. Nu nog met dikke truien aan, maar ook die gingen uit!

Getting ready. Nu nog met dikke truien aan, maar ook die gingen uit!

De bizarre drukte tijdens het bestormen van de Noordzee.

De bizarre drukte tijdens het bestormen van de Noordzee.

Ondertussen heeft deze blogpost zich over de hele dag uitgestrekt, want wat blijkt er altijd toch veel gedaan te moeten worden in die wakkere uren! Maar dit is ‘m dan.

Hebben jullie ook leuke dingen gedaan tijdens kerst en alles eromheen? Of juist weggevlucht en een anti- kerstvakantie gevierd op een ver strand? Ik ga volgend jaar denk ik allebei tegelijkertijd proberen. Dat lijkt me nou wel wat.

6 Comments

 • Reply
  kirsten
  13/01/2015 at 7:18 pm

  jeejjjj!!! ik heb een ere plaatsje!!

 • Reply
  Kim
  13/01/2015 at 7:40 pm

  Klinkt als een paar goeie dagen! Maar even iets anders: waar heb je die mooie wereldkaart vandaan?? Want omg wat is die leuk!! xxx

 • Reply
  Sarah
  13/01/2015 at 8:02 pm

  Kirsten: NATUURLIJK heb jij een ere plaatsje!!

  Kim, thanks! Wat cool dat je de kaart leuk vindt! Ik wilde zoiets al zodra we hier introkken, maar het duurde even voordat we een goede vonden. Ze zijn te vinden op rommelmarkten, ook bijv. op de IJhallen in Amsterdam zag ik er laatst een kraampje mee. En in sommige ‘retro’ winkels die nu een voor een opstarten. Maar op dat soort plekken vond ik ze veel te duur! Uiteindelijk hebben we deze gevonden in een klein winkeltje vol oude boeken en kaarten hier in Haarlem. Zo blij!

 • Reply
  Sandy
  13/01/2015 at 8:19 pm

  Wat een heerlijke dagen, nu op naar de lente!
  Oh en die kerstboom Ikea deal is wel echt top zeg!
  Xx Sandy

 • Reply
  Kim
  16/01/2015 at 8:18 am

  Heel leuk zelfs!! Maar inderdaad die ‘retro’ winkels kopen ze zelf voor een paar euro en verkopen ze voor veel meer. Bedankt voor je tips en ik blijf doorzoeken =)

 • Reply
  Mini Huis Serie: De Zitkamer - Sarah Smit Sarah Smit
  17/04/2015 at 10:26 pm

  […] tijdens zijn hele Booba-huishouden carrière. Hij was gemaakt van zachte lichtbruine rib-stof. In mijn kerstblog is hij ook te zien, vanuit ander perspectief en in gebruik. Wat is ons hele huis trouwens […]

 • Leave a Reply