Huis & Tuin

Mini Huis Serie: De Zitkamer

In de 7,5 jaar dat Shane en ik samen zijn, wonen we pas sinds een kleine twee jaar hier in een huis wat we voor het eerst ons Thuis kunnen noemen. We realiseerden ons hiervoor nooit dat we een eigen plek zo misten, maar het is zo belangrijk geworden! Over de jaren heen werden we een beetje bang dat het misschien niet bestond, een land en huis waar we allebei blij in konden zijn. En nu dat we dat toch hebben gevonden blijven we ons beseffen hoe amazing dat is.
Dat mooie verhaaltje is reden voor een mini-blog-serie. Een Huis Serie! Elke keer ga ik een ruimte in ons huis af en vertel ik het waarom en wat en hoe erover. Wat amateuristisch interieur gebrabbel, if you like!


DE ZITKAMER

Onze huiskamer is wat langer dan dik. Daardoor is er een vrij duidelijke eettafel-plek en een bank-plek. Shane noemde het al snel heel koninklijk de Dining Room en Lounge Room, oftewel de Eetkamer en Zitkamer, haha. Ik lach er altijd om, maar ga het nu dus mooi wel gebruiken.

Toen we hier introkken hadden we echt Heel Weinig Meubels en besloten we om zoveel mogelijk van de kringloopwinkel en Marktplaats binnen te halen, om later (nu ongeveer) pas alles te gaan stylen hoe we het in gedachten hadden. Een bank was gek genoeg geen prioriteit voor mij, maar Shane vond het heel erg voor me dat ik in mijn eentje in dit huis zat en óók nog zonder bank. En voila, al snel kwam er zomaar eentje voorbij op Facebook. Van een onbekend persoon die hier bijna om de hoek woonde en er vanaf moest, voor gratis. Deze bank was anders dan wat ik zelf zou uitkiezen en zwaar en groot, maar ook fluffy en comfortabel, dus perfect! Met hulp van een vriend die voor zijn bedrijf met een bestelwagentje rondrijdt, werd de bank van de vierde verdieping naar de straat getild, boven op zijn busje geplaatst en via de achtertuin onze huiskamer in gesleurd. Wat een actie zeg, had ik dat even onderschat! De van mijn kant beloofde Dankjewel-Lunch moest worden afgezegd want onder de blauwe plekken en trillende spieren moest ik sneller dan ingeschat naar fysiotherapie – waar de beste man me ook nog eens naar toe reed. Van fysio bakte ik uiteraard niet veel die dag, dus wat was het fijn dat die bank daar thuis op me stond te wachten! Het begin van een uiterst goede vriendschap tussen meubel en mens.

Daar links staat de bank dan. Het is een beetje zielig want dit is de beste foto die ik van hem kon vinden tijdens zijn hele Booba-huishouden carrière.

Daar links staat ‘ie dan. Het is een beetje zielig want dit is de beste foto die ik van hem kon vinden tijdens zijn hele Booba-huishouden carrière. Hij was gemaakt van zachte lichtbruine rib-stof. In mijn kerstblog is hij ook te zien, vanuit ander perspectief en in gebruik. Wat is ons hele huis trouwens ontzettend veranderd in de tussentijd zie ik nu!!

Echter, om te voorkomen dat wij en bezoek met zijn allen al te gezellig tegen elkaar aangeleund in het midden van de bank gevouwen zaten, werd er een verbogen balk onder de kussens ondersteund door een dik boek en steelpan. Daardoor bleef de bank langer dan een jaar redelijk recht. Maar toen ik opeens naar mijn lang weggeduwde verlangen om een tapijt neer te leggen ging luisteren, en daarna het dikke boek en de steelpan niet goed terugplaatste en letterlijk de bank op sprong… klonk daar een harde Krak. We noemden het karma, want al een paar weken waren we in het geheim aan het denken over het aanschaffen van een nieuwe bank. Een hoekbank desnoods en in een hele andere kleur – wat een verraad!

Juist omdat de bank zo anders was dan die we hadden waren we wel nog ontzettend aan het twijfelen. Tot hij opeens met wat korting voorbij kwam! Samen met een andere bank waarvan we nooit dachten dat het iets voor ons zou zijn, maar die kwalitatief zó mooi was en perfect bij de rest van ons huis zou passen. Uiteindelijk zijn we toch voor comfort en vertrouw-op-je-eerste-idee gevoel gegaan en stond een paar weken later dit in de huiskamer:
Nieuwe bank ingepakt huiskamerZoals je ziet is de muur inmiddels niet meer turquoise maar een soort van bruin-roze, en zijn er hier en daar wat meubels verschoven. Ook met deze bank werd ik geholpen door een man die ik nauwelijks zie in het dagelijks leven – Shane’s oude baas de kapitein was een paar dagen op bezoek rond Oud en Nieuw, en heeft toen na zijn Bikram Yoga les compleet bezweet nog even de bank in elkaar gezet, haha. Sorry he? En bedankt!

Daar staat 'ie dan. Blij!

Daar staat ‘ie dan. Blij!!

De oude bank heeft een waardig afscheid gekregen toen hij diende als kampvuur bank in de tuin tijdens Oud en Nieuw. De kussentjes die ik had verzameld voor de oude bank en de oude muurkleur pasten hier helemaal niet meer bij dus Yes! Beste excuus om legaal te gaan interieur-shoppen. Een Hema hoesje, dat moet bijna wel want die hebben zoveel leuks en ze zitten overal. Maar ook mocht ik van mezelf naar de H&M Home store, wat niet eens zo luxe klinkt of is, maar voor mij een cadeautje was. In de post kerst uitverkoop vond ik een mix van (niet) afgeprijsde mooie kussen omhulsels en hoera, ze matchen bij het huis!

My precious cushions! Nog wel even de juiste binnenmaten vinden voor sommige. Dat L.O.L. kussentje is een smart ass. Elke keer als ik uitgeput neerplof staart 'ie me aan en hoor ik hem zeggen: 'LOL, ben je daar nou alweer?', haha.

My precious cushions! Nog wel even de juiste binnenmaten vinden voor sommige. Dat L.O.L. kussentje is een smart ass. Elke keer als ik uitgeput neerplof staart ‘ie me aan en hoor ik hem zeggen: ‘LOL, ben je daar nou alweer?’.

De kist die op het tapijt voor de bank staat dient als koffietafel en heeft Shane gemaakt van steigerhout, ongeveer een jaar geleden. Ik ben er verliefd op! Er zitten industrieel uitziende wieltjes onder waarvan twee mét rem, waar we toen over twijfelde of dat wel nodig was (want dubbel de prijs van normale wieltjes) maar gelukkig wel hebben gedaan, want dan kan de kist-tafel ook als voeten/been/uitgezakt-lichaam-steun functioneren zonder weg te rollen.

The magic box! Vol met spelletjes en puzzels.

Daarnaast zitten ook alle spellen en puzzels erin!

Vanaf de bank zijn verder de TV en kapstop te zien. We delen de buitendeur en stukje gang met de bovenburen want het is een oud gezinshuis wat opgesplitst is in twee delen. Daarom is de kapstop binnen in de huiskamer, naast onze voordeur. Die is er pas vrij recent bijgekomen en maakt het naar mijn idee nog huiselijker – blijkbaar doet een stel haakjes met wat stof eraan iets met me. In tegenstelling tot Shane, want ‘in Australië heb je nooit jassen nodig dus ik zou niet eens weten hoe zo een ding in het Engels heet’. Het hout en de haakjes die daaraan vastzitten hebben we op een rommelmarkt gevonden en het schoenen kastje heeft Shane zelf weer gemaakt, van een oud pallet wat hij eerst uit elkaar haalde.
Kapstok, voordeur

Tadahh! Die hond is trouwens niet van ons ofzo. Geen idee van wie wel ook. We hadden de lijst ergens opgepikt met het idee om er een andere foto in te doen, tot Shane verliefd werd op deze hond die er al in zat. Het is wel gezellig, iemand die meedoet met het bankhangen.

Die chillende hond boven de kapstop is trouwens niet van ons. Geen idee van wie wel. We hadden de lijst ergens opgepikt met het idee om er een andere foto in te stoppen, tot Shane verliefd werd op deze hond die er al in zat. Het is wel sfeervol, een beestje wat meedoet met het incidentele bankhangen.

Daar rechts zie je de TV op, jawel, een aangepast stuk pallet staan! Die is al eens eerder langsgekomen op dit blog. Die post ging een beetje over de making-of van dat ding, plus het verven van de muur en boekenkastjes en nog meer. Het is één van de eerste eigen gemaakte meubels van het huis en nog steeds perfect! Er bleken CD’s tussen de planken te passen en alle media boxen en dat soort spul kon er ook nog bij. Op het moment staat er nog een kerststukje op, want kerst is nog helemaal niet zo lang geleden en bovendien als we het een jaar lang laten staan dan zijn we vast voorbereid voor de volgende winter. Je moet verstandig omgaan met je energie!

TV meubelDat was dan De Zitkamer. Veel meer valt er niet over te vertellen. Eigenlijk wil ik andere gordijnen en de matte sticker op het raam zou wat kleiner mogen, maar dat zijn taken die op een dag zomaar wel of niet gebeuren. Is het niet fijn dat jullie nu weten in welke ruimte ik neerplof na een lange (en soms wat kortere) dag? ;)

6 Comments

 • Reply
  Sandy
  11/02/2015 at 2:58 pm

  H&M Homestore, ik dacht dat dat alleen online was, maar er is dus ook een winkel waar je alles lekker kunt voelen??
  Leuk zo’n woon-blog, altijd leuk om te zien hoe iemand woont, al kende ik de dining&lounge-room natuurlijk al wel dus ik wacht met spanning op de bed room episode :)
  X

 • Reply
  Denise
  11/02/2015 at 8:52 pm

  Wat handig zo een klusjes (bijna) man! Ziet er leuk en knus uit jullie zitkamer :D benieuwd naar de eetkamer.. :p Xx

 • Reply
  irenemols
  11/02/2015 at 9:46 pm

  Heel leuk zo’n kijkje in huis! Jullie hebben er een sfeervol nest van gemaakt. En mèn wat heb je een handige Harry aan de haak geslagen! Hij maakt maar toffe dingen, die Shane van jou.

 • Reply
  Fred
  12/02/2015 at 12:25 am

  Hoi Saar,

  Mooi verhaal weer! En grappig dat je een dikke kamer hebt! Onze is breed. :-)

  ziet er wel anders uit dan ik in eerder zag, kom snel eens naar je nieuwe bank kijken.

  ben benieuwd naar je volgende blogs!

  groeten Fred

 • Reply
  martie
  12/02/2015 at 7:00 am

  altijd leuk dat gluren bij de buren ! Love your blog and yes the “kapstok” is a ” coat rack ” in my 22 years as a Vancouver Realtor loved the “Open Houses ” .

 • Reply
  Sarah
  12/02/2015 at 10:09 am

  Dankjulliewel!!

  @sandy – jazeker zijn die er ook ‘live’ :D Ik weet niet waar allemaal maar sowieso op de Dam in Amsterdam!

  @Fred – het is inderdaad veranderd. Hoogste tijd voor een kopje koffie hier :))

  @Martie – Coat rack! Ha! I think that’s what he might have come up with but wasn’t sure of it!

  Ik ga alle complimentjes voor Shane naar hem doorspelen, wordt ‘ie blij van :D

 • Leave a Reply