Inspiratie

#10 – beste en slechtste eigenschappen

Hee, jij daar. Weet je nog dat ik ooit begon met de 30 day blog challenge? En dat de nadruk bij het begin al werd gelegd op dat er geen regels zijn? En dat dat voor de meeste bloggers gewoon betekent dat ze zichzelf daarom niet hoeven te dwingen om die challenge ook daadwerkelijk binnen 30 dagen te voldoen? Nouja. Hier is dus nummer 10 van de lijst:

Mijn beste en slechtste eigenschappen.

Dan kan je natuurlijk denken aan issues zoals te weinig of teveel zelfvertrouwen, wel of niet een goede vriend zijn, emoties opkroppen of de hele dag zeiken, etc., etc., maar ik heb speciaal een selectie gemaakt van de dingen die er echt toe doen in het leven.

(Trouwens, ontzettend bedankt voor jullie hele lieve, warme reacties op mijn vorige blogje <3)

Beste en slechtste eigenschappen

Slechtste eigenschappen!

  • Ik heb grote, GROTE problemen met het opruimen van mijn kleding. ‘s Avonds ren ik standaard later dan Vriend de slaapkamer in en wil hem dan niet langer wakker houden dan ik al heb gedaan, dus gooi ik mijn gedragen kleren op de grond aan mijn kant van het bed (yep, that’s right. Blame the boyfriend!). Vervolgens word ik ‘s ochtends wakker als die enge chick van The Ring en geloof me, het enige waar die tot in staat is is het aantrekken van het eerste en beste wat voor een broek en trui doorgaat om het Beest in uit te laten. Het voornemen om later op de dag iets aan de plaatselijke trailerpark scene te doen hangt meestal even in de lucht op dat moment, maar is ook snel weer vergeten. Ongeveer 1 keer per maand groeit het slechte-huisvrouw-zijn-schuldgevoel uit de voegen en vindt er een grote selectie plaats waarmee de kledingkast en wasmand opeens weer vol zijn. Waarna er zo een twee à drie ah-wat-heerlijk-dit-dagen volgen, met het grootste vertrouwen in het eindelijk georganiseerd houden. Om het vervolgens gewoon allemaal opnieuw mee te maken.
  • Plannen. Ooohh hemel, plannen. Als in het engelse werkwoord, van planning. Welke God of oerknal heeft bedacht dat dit een goede skill is om te hebben? Dat het iets is wat je in elk aspect van je leven nodig hebt? Kijk, ik kan het wel. Maar dan moet ik mezelf wel eerst gedwongen hebben om een moment te plannen om te gaan plannen. Er echt voor gaan zitten. Bedenken dat er meer dagen komen na vandaag, en dat bepaalde dingetjes en projecten meer kans van slagen hebben, bijvoorbeeld, als je een beetje een (realistische (dat ook nog)) tijdlijn maakt. Zou dat de reden zijn dat je vroeger op de middelbare dat stomme profielwerkstuk al maanden van te voren moest bedenken? Ik snapte toen al niet, ècht niet, hoe klasgenoten dat op die manier konden doen. Al speet dat me wel, die ene en laatst mogelijke week dat ik er dan eindelijk mee bezig was.
  • Harige benen en versleten lak op mijn nagels boeit me minder dan dat ik en de wereld eigenlijk ideaal zouden vinden. Ik probeer het bij te houden, echt. En soms scheer ik die ledematen ook daadwerkelijk voordat alles weer twee centimeter verder is gegroeid, en herinner ik me binnen een week om nagellak remover te kopen. Maar soms moet ik nou eenmaal een lange broek aan in de zomer. (Of ga ik als slons door het leven in de hoop dat mijn karakter nog boeiend genoeg is om mijn sociale contacten in orde te houden.)

Beste en slechtste eigenschappen

Goede eigenschappen!

  • Als ik bij iemand heb gegeten voel ik me verplicht genoeg om te helpen afwassen. Nadat de lady of the house zelf al 5 minuten in de keuken staat. En ook nog koppen thee probeert te zetten voor iedereen. Met een huilend kind aan d’r voeten. Bijvoorbeeld. Punt is, uiteindelijk kom ik tot the rescue, ok?
  • Ik hou niet van verspilling. Energie, materiaal, eten, wat het ook is; als het even kan zorg ik ervoor dat alles gebruikt wordt en niet zomaar de prullenbak in wordt gegooid. Dat dat vervolgens betekent dat het huis vol ligt met half lege (of nee, half volle natuurlijk) snoepzakjes is iets wat Vriend ik dan maar voor lief moet nemen.
  • Ik waardeer goede TV. Naast Amerikaanse komedies kijk ik dus ook intellectuele documentaires en Britse detectives. #neverstopdeveloping.

Nu valt het je misschien op dat de tekst over mijn slechte eigenschappen iets langer is geworden dan die van de goede eigenschappen. Mij wel in ieder geval. Maar daar is natuurlijk een heel logische verklaring voor. Het blogje werd te lang en het einde moest daarom bondiger geschreven worden. Duh. Geniet van de zon deze week, jongens, en tot de volgende! X


(Deze blogpost maakt deel uit van de door Hare Maristeit bedachte 30 Day Blog Challenge)

No Comments

Leave a Reply