Inspiratie

3x hele leuke uitjes

Leuke uitjes tipsTussen de huizenstress door zaten de afgelopen weken ook vol fijns, met onder andere deze drie leuke uitjes. De een wat makkelijker om heen te gaan dan de ander, maar allemaal echt je tijd waard!

3x hele leuke uitjes


Soldaat van Oranje

Een vriendinnetje had hier onverwachts een kaartje voor over en vroeg of ik mee wilde gaan. Eh, JA! Ik had hier al zoveel goede verhalen over gehoord en was super benieuwd. In de tussentijd had ik er verder niets meer over opgezocht dus ik wist niet helemaal wat ons te wachten stond. Misschien zorgde dat er wel voor dat het nóg indrukwekkender was, want wow, wat een productie! Ik ga niet zo vaak naar musicals of theatervoorstellingen (hashtag blut), maar ik durf te zeggen dat er niets in de buurt komt van de uitvoering hiervan. Het publiek zit op een schijf die ronddraait wanneer het verhaal van scene verandert. Op het podium worden die verhuld en geopenbaard met muren die meeschuiven. De scenes zijn super indrukwekkend en realistisch opgebouwd. Een half meer, echt vuur, of rijdende motoren? Niets is te gek. Het enige inieminie nadeeltje hiervan is dat sputterende longen hier ook wat van meekrijgen, maar dat is dan maar zo.

Het verhaal speelt zich af in de tweede wereldoorlog, vanuit het standpunt van studenten. Over de jaren heen vinden zij hierin hun eigen wegen en gaan ze er allemaal anders mee om. Ook fijn realistisch dus, in plaats van allemaal romantisch in het verzet. Meestal heb ik even nodig om in het verhaal te komen en lekker te zitten enzo, maar deze productie sleept je al mee zodra het begint. Soldaat van Oranje is nu al zes (ZES!) jaar bezig en zit ondertussen op de twaalfde crew. Van wat ik kan vinden treden ze nog tot December op, dus kaartjes bestellen kan nog.

Bridget Jones's baby

Bridget Jones’s Baby

Het is ondertussen vast algemeen bekend dat er een derde Bridget Jones film is uitgekomen. In een eerdere blogpost werd het al duidelijk hoe enthousiast ik hiervan werd. Zo enthousiast zelfs dat ik geheel tegen mijn lakse gewoontes inging en ‘m met mijn Bridgetst-Jones-te vriendinnetje ging zien, al in de tweede week dat deze film draaide. We wisten niet zo goed wat we konden verwachten, of het een slechte spin off van de eerste films zou zijn (hmmm SATC is that you?) of misschien, hopelijk, heel misschien, minstens net zo leuk zou zijn?

Het begon een beetje cliché waardoor er wat twijfels naar boven kwamen, maar oh mijn god wat hebben we gelachen. Na de eerste tien minuten is Bridget Jones’s baby meer dan geweldig. Ik ben niet zo van de Ladies Night bios avondjes, maar de zaal zat uiteraard vol met vrijwel alleen maar vrouwen en dat was wel toegevoegde waarde bij deze film. Denk dat we allemaal tot tranen aan toe hebben gelachen op bepaalde momenten. Zo herkenbaar, of juist zo absurd. Maar zò leuk bedacht en uitgevoerd! Gaan hoor, my ladies!

Middelbare School Reunie

Goed, dit is een iets ander soort uitje. Geen keuze uit allerlei data en zomaar er naartoe met een kaartje. Maar als de (laatste jaren van) de middelbare school leuk waren voor je, dan is zo een reunie bijna nóg leuker! Is er niemand die dit initiatief op zich neemt van jouw oude klas of school? Of had je er eentje niet lang geleden maar was het zo gezellig dat het zonde zou zijn om er weer jaren op te wachten? Sla de handen ineen met de mensen die je nog spreekt van die tijd en trommel samen iedereen op. Yay Facebook! Het hoeft niet moeilijk te zijn; vraag aan je oude school of zij er een rol in kunnen spelen of bel wat café’s om te kijken wat voor mogelijkheden daar zijn.

Ik ben halverwege de HAVO van school veranderd en kwam vervolgens terecht in een nieuw raar traject op de Vrije School. Het was toen namelijk voor het eerst dat er de optie was om HAVO in de normale 5 jaar te doen in plaats van 6 jaar, wat op de Vrije School normaal was. Samen met maar twee andere meisjes koos ik ervoor om die ‘snelle’ route te doen, wat er voor zorgde dat ik in drie verschillende jaren les had. Desalniettemin was dat juist mijn leukste tijd daar! Ik heb dus niet vanaf kleuterklas tot examenjaar bij dezelfde mensen in de klas gezeten, wat op de Vrije School veel voor komt, maar ik heb me er thuis gevoeld en vind het heel leuk om iedereen nu weer te zien. Een jaar geleden werd de eerste reunie in lange tijd georganiseerd, en die was zo leuk dat vorige week de tweede alweer plaats vond. Het is zo grappig om te zien hoe iedereen gewoon nog dezelfde rol heeft in dezelfde groep mensen bij elkaar! En het rebelse tienergevoel komt weer even heerlijk naar boven. Worth it!

No Comments

Leave a Reply