Inspiratie

Favorieten van juni / juli 2019

Favorieten van juni

In de categorie van ooit bedacht als mogelijk leuke terugkerende blogpost serie en nog maar één keer eerder gedaan. I present to you, mijn favorieten van juni slash juli! Laat je inspireren, verwonderen, en eh, ja dat gewoon eigenlijk.

The Secret River van Kate Grenville

The Secret river Kate Grenville

Ik lees dus weer wat meer. Thank god, want er ligt me hier een eeuwige stapel boeken aan te staren. Op het moment heb ik The Secret River van Kate Grenville bijna uit. Zoals de meeste kwam ook dit boek toevallig op mijn pad. Het volgt een jongen en later man’s leven wat zich afspeelt in arm Londen rond 1800. Hij probeert wat van het leven te maken maar redt het alleen als hij naast zijn eerlijke werk ook steelt. Wanneer hij betrapt wordt krijgt hij eerst de doodstraf (uh ok, dat was dat toen blijkbaar waard), wat vervolgens wordt omgezet naar de verbanning naar pas recent ontdekt Australië. Zijn vrouw en baby mogen mee. Eenmaal daar is het (over)leven weer heel anders. Nieuwe uitdagingen zoals het klimaat, de jungle, de regels van de nog kleine community en vooral “the blacks” die er al woonden, die wij nu kennen als de aboriginals.

Super interessant en leerzaam. Het is een vlot geschreven verhaal maar tegelijkertijd gedetailleerd genoeg om echt een gevoel te krijgen voor hoe het geweest moet zijn. Ik wist wel wat van de gebeurtenissen in die tijd. Ook vanwege mijn eigen Australiër en de gemaakte reizen naar het land. Maar eigenlijk wist ik nul details. Dit boek geeft daar een realistische kijk in en sleurt je mee in het leven van dit gezin. Ik heb nog veertig bladzijdes te gaan, wilde iedereen het van begin af aan al aanraden, en steeds meer.

Herontdekt lipkleur ding

Rimmel matte lip colour

Zeg me dat dit niet herkenbaar is. Lip producten die je ooit ergens vandaan hebt gehaald, even gebruikte, en daarna vooral vergat. Want eigenlijk niet je ding, of in een niet zo vaak gebruikte handtas, of ergens achter gevallen. Deze valt daaronder. Ik heb de laatste tijd een vernieuwde waardering voor alles wat ik al heb, en herontdekte daarin ook dit lippenspul. Hij is van Rimmel, en is dus een vloeibare matte roze kleur. Eenmaal op is ‘ie precies subtiel genoeg, blijft de hele dag zitten en droogt je lippen niet uit. Ik doe er wat lipbalm onder en later ook overheen, dan voelt ‘ie voor mij perfect. Qua kleur vind ik niets anders dan “rossetto liquido” op het dingetje zelf, maar geen idee of dat echt de naam is. En of ‘ie sowieso nog verkocht wordt, want het is dus al een tijdje geleden. Hoe dan ook, love it.

Lauren Rowe podcast, CFF podcast

Lauren Rowe en CFF podcast

Podcasts zijn nu natuurlijk helemaal jevanhet. Ik luister vooral naar motiverende (business) succesverhalen, shows met uitleg over hoe de wereld in elkaar zit, en ook economie en de wetenschap. En series zoals S-town. Pas afgelopen week herinnerde ik me dat er ook podcasts over of door CF(-ers) gemaakt worden. Vaak is het fijn om juist even naar wat “gewoons” te luisteren, maar soms ook lekker om zulke herkenbare en (dare I say it, barf) inspirerende levensverhalen van anderen in een soort gelijke situatie te horen. Lauren Rowe ken ik van haar hilarische YouTube kanaal en Instagram en dat is de reden dat ik deze podcast , I can be your friend, zo tof vond. Normaal zijn die gezellige-bijklets-blabla’s niets voor mij, maar deze was erg leuk. De aflevering van Breaking through met Somer Love erin is vooral interessant om te horen wat ze van haar leven maakt dankzij/ondanks de ziekte.

Kamerplanten

Kamerplanten favorieten

De blaadjes hebben hier en daar wat bruine randjes, de stekkerdozen rondom staan niet heel chique en die linker mag wel wat meer in bloei hebben. Maar I love these babies! Vooral onze woonkamer is goed gevuld met planten en ook hiervoor is een herboren liefde ontstaan. Ben deze maand bezig geweest met het opzoeken van de namen van al deze schatjes, zodat ik beter weet hoe ik ze eigenlijk moet verzorgen. Love it.

Fernandes

Fernandes favorieten

Als er ooit een post zou komen met Favorieten Van Mijn Leven dan hoort Fernandes daar eigenlijk bij. Je maakt me ALTIJD blij met deze frisdrank, vooral de rode of groene smaken. Heel soms probeer ik een andere, volgens mij was geel ook lekker en paars vies. Of andersom. Maar rood en groen. Ja. Maak me er voor wakker. (Na negenen ‘s ochtends en niet eerder, thnks)

De serie The Handmaid’s Tale

Deze serie, The Handmaid’s Tale, holy fck. Het is lang geleden dat ik iets alleen maar door wilde kijken. Gebaseerd op het boek van Margaret Atwood uit 1985, wat ergens bizar is omdat het juist ook nú zo mogelijk zou kunnen zijn. Zoals altijd bij een geweldige film of serie doet de trailer het totaal geen recht aan, maar het geeft je wel een idee van het verhaal. Kort samengevat: de wereld is op een punt gekomen van ontzettende vervuiling en een van de resultaten is dat er bijna geen vruchtbare vrouwen meer bestaan. Wat “belangrijke mensen” bedenken een nieuw systeem, vooral verzonnen rondom het geloof wat hier lekker handig voor uit komt. Dit zorgt ervoor dat er nog steeds kinderen geboren zullen worden, die op zullen groeien in de gezinnen van diezelfde belangrijke mensen. En dus niet bij de moeder zelf, via een bizarre constructie. De staat Gilead wordt gecreëerd, vol met vrouwonvriendelijke wetten, Handmaid’s, rituelen, regels, onderdrukking, etcetera.

Volgens mij hebben de meeste mensen hier vooral Netflix en daar is het trieste nieuws van dit bericht; deze serie staat alleen op Videoland. Gelukkig voor mij heb ik daarvan een parasiet account via mijn schoonzusje, dus kan ik alle drie seizoenen rustig kijken. Maar ik zou bijna zeggen dat deze show een abbonnementje waard is. Of doe zo een eerste maand gratis actie ding? So. Worth. It.

Dingen waar jij momenteel geobsedeerd mee bent? Iets handigs? Grappigs? Moois? Vertelllll!

No Comments

Leave a Reply