Inspiratie

#12 – Gastvrijheid

Gastvrijheid 30 day blog challenge
Lang, lang geleden begon ik aan de 30 day blog challenge. Bij de eerste post schreef ik al dat het niet ook echt in de dertig dagen zou gebeuren. En bij de tweede post herhaalde ik dat nog eens. Bij de derde, vierde, nouja, je snapt het. Hier is dan nummer twaalf. Over gastvrijheid. Niet meteen een onderwerp waarbij er heel veel mijn hoofd inschoot om over te schrijven, maar eenmaal bezig bleek ik toch iets te vertellen te hebben. Leek me lekker, even zo een blog, tussen alle real talk en ziek zijn shit door. Ook al cirkelt het daar, natúúrlijk, automatisch alsnog een beetje naar terug. Ugh, life.

GASTVRIJHEID

Ik ben groot fan van gastvrijheid! Word enthousiast wanneer onze logeerkamer gebruikt wordt en vind het leuk om de tafel mooi te maken voordat het zelfgemaakte lekkers erop komt te staan.

Opgegroeid in een huis waar altijd veel mensen over de vloer kwamen. Op mijn 17de verliet ik dat “thuis” maar ik bleef gek op bezoek en mensen om me heen. Het was gewoon een vanzelfsprekendheid. Ik heb lang en vaak tijd gestoken in die lifestyle, MAAR… ik loop de laatste jaren wel een beetje tegen een dilemma aan wat dat betreft.

Nog steeds kan ik het gelukkigst zijn na een geslaagde avond met leuke mensen. Echter laat mijn stront energie niveau al het spontane niet altijd meer toe. Dat wil zeggen; iedereen is nog altijd en eeuwig welkom! Alleen kan ik er niet standaard meer een late avond van maken. Of een goed gesprek voeren wat uren doorgaat. Of een extra half uur in de keuken staan als ik eigenlijk al ingestort was aan het einde van de dag. Dus vanuit mijzelf gaat die gastvrijheid nu soms minder makkelijk dan ik had gewild. En is wat vroeger een uitgebreide ovenschotel was, nu opgewarmde soep.

Natuurlijk hebben de mensen om mij heen dat ook door, wat er weer voor zorgt dat er minder spontane of soms ook geplande bezoekjes van komen. Aan de ene kant heerlijk, want rust en eigen schema en geen stress op slechte dagen. En aan de andere kant lastig, want het is een deel van mijn leven wat ik belangrijk vind om te onderhouden. Iets waar ik gelukkig van word.

Iets introvertere Vriend deelt deze ambitie trouwens niet helemaal, moet ik zeggen. Hij waardeert een goede middag of avond met mensen waar hij van houdt natuurlijk altijd wel. Maar hoe ik ons huis het liefst als verzamelpunt van de wereld heb, stelt hij z’n privacy en eigen planning ook wel op prijs. Dus wie weet hebben we dankzij dit krakkemikkige lijf van mij wel de perfecte balans gevonden voor ons twee samen. ;)


(Deze blogpost maakt deel uit van de door Hare Maristeit bedachte 30 Day Blog Challenge. Foto bovenaan door Pablo Merchán Montes)

2 Comments

 • Reply
  Karlijn
  21/11/2018 at 8:01 pm

  Doe nog even snel die spelletjesmiddag voordat Shane terugkomt dan ;)
  X

  • Reply
   Sarah Smit
   26/11/2018 at 12:10 pm

   Ja dat idee had ik dus even veel beter moeten inplannen he. Ervoor gaat ‘m niet meer worden, maar erna.. Ooohhh, erna…!!

  Leave a Reply