Inspiratie

Internet spul wat ik met je wil delen

Internet Spul. Bron: Unsplash

Het plaatsen van blogposts met linkjes hou ik er maar even in, denk ik. Zo kan ik het internet spul wat ik interessant/mooi/ontroerend vind met je delen zonder mijn social media er vol mee te gooien. Vorige keer had ik het vooral over Pareltjes die online te vinden waren, vol met blijdschap en moois. Dit keer is het een mix van van alles, eigenlijk! Nòg leuker ;)


Een heerlijk verfrissende kaart. Hij laat ons niet zien waar wèl protesten tegen AZC’s zijn geweest, maar waar die nièt zijn geweest. En daarbij een filmpje met een man daarin die uitlegt dat je vaak de media niet kan gebruiken om een realistisch wereldbeeld te schetsen. Fijn. Zelf blijven denken!

Wil je alsjeblieft dit filmpje kijken? Ik weet dat het er niet overdonderend geweldig uit ziet, zo op het eerste gezicht. Ik had ook niet zo een zin om over de geschiedenis van Japan te leren toen ik hem langs zag komen. Maar omdat de Vlogbrothers hem hadden aangeraden keek ik er toch naar – I’m easy like that. ZO. GRAPPIG! Het slaat nergens en overal op, het is het centrum van wonderland doch realiteit. Echt, klik op die play-button. En als je dan meer van het zelfde soort wil, kan je meteen ook naar de rest van Bill Wurtz’s profiel kijken.

De transplantatie stichting deelt regelmatig verhalen van mensen die een nieuw orgaan hebben mogen ontvangen. Djuna is èèn van diegenen met terugkerende stukjes tekst en ze zijn elke keer even prachtig. Voor mij is zij de woorden tovenares van CF land en omstreken. Wat ze een tijdje terug schreef over ‘precies genoeg’ raakte me weer goed. Een ander mooi en duidelijk verhaal wat op dezelfde website te vinden is, is van Nico van der Meij. Hij verteld over hoe een longtransplanatie zijn leven en meer heeft (terug)gegeven.

Op Facebook is er bij mij al duizend keer een gesponsord linkje van langs gekomen, en vandaag klikte ik er zomaar eens op. Ik kwam terecht op de website van Junique en om preciezer te zijn op hun pagina vol met heerlijke kleding met print all over. Mijn reclame stalk irritatie zette zich om in een OMG IK WIL DIT ALLEMAAL!

Als laatste dit kunstschaats filmpje. Net als met de geschiedenis van Japan heb ik over het algemeen maar weinig met schaatsen. Maar dit filmpje van het Franse team op het EK heeft me laten zien dat het ontroerend mooi kan zijn; echt ongelofelijk!

5 Comments

 • Reply
  Bowe
  13/02/2016 at 9:36 pm

  Lachen: Japan filmpje
  (bijna) Huilen: Djuna!

 • Reply
  Sarah
  14/02/2016 at 1:09 pm

  Same here bowtje, same here.
  Dacht al dat het Japan filmpje right in your alley zou zijn haha!

 • Reply
  Sandy
  14/02/2016 at 7:14 pm

  Jaaa. Junique heeft te gekke dingen! Toch heb ik er nog niks besteld ;)

 • Reply
  Rosan
  16/02/2016 at 9:43 pm

  Wat een heel leuke blog is die ik laatst heb ontdekt, is http://www.eenblogaanmijnbeen.nl
  Heel erg grappig en herkenbaar!

 • Reply
  smileysarah
  16/02/2016 at 10:16 pm

  Sandy, binnenkort allebei maar eens gaan doen dan!

  Haha Rosan die is inderdaad leuk! Ik zit wat minder vaak in de kroeg dan zij maar ik heb meteen zin om dat weer veel meer te doen na een beetje rondgekeken te hebben :p

 • Leave a Reply