Inspiratie Motivatie

Motivatie: Spreading the Love

Wanneer deed jij voor het laatst zomaar iets aardigs voor iemand? Nadat ik het vorige keer had over hoe je het productiefst te werk kan gaan, plaats ik dit keer wat quotes over iets wat helaas minder cool lijkt te zijn. Hoe kunnen we lief zijn voor elkaar? Voor sommigen is het een teken van zwakte, terwijl anderen niet anders doen. Of het nou jouw ding is of niet; ik hoop dat dit blogje je aan zet tot het doen van iets moois. Get ready for some hippie talk!


Live and let live

“Live and let live”
Dit is in mijn ogen de makkelijkste en meest logische. Als jij jouw ding doet, dan doet de ander zijn ding.  Als ik groene kleding en zwart haar mooi vind, en jij paarse kleding en blond haar, dan hoeven we daar niet moeilijk over te doen. Natuurlijk ben je het niet altijd met elkaar eens, en natuurlijk doen we dingen anders van elkaar. Maar hoe vaak hebben we daar echt last van?

Kindness. It doesn't cost a damn thing. Sprinkle that shit everywhere.“Kindness. It doesn’t cost a damn thing. Sprinkle that shit everywhere.”
Een babystapje verder. Het is namelijk zó makkelijk om aardig te zijn, kan al in een paar seconden en daarnaast kost het je dus ook niets. Als je eenmaal op de aardige toer bent zie je steeds meer mogelijkheden. Van eten of geld geven aan een dakloze, tot een kinderwagen de bus in helpen tillen, tot vrijwilligerswerk, etcetera.

Better to be the one who smiled than the one who didn't smile back“Better to be the one who smiled than the one who didn’t smile back”
Ik denk dat wanneer mensen niet the good gesture uitvoeren waar ze wel aan dachten, de grootste reden daarvoor is dat ze bang zijn voor de reactie die ze zouden kunnen krijgen. Wat natuurlijk eigenlijk stom is, want uiteindelijk voelt iedereen in de wereld zich beter bij vriendelijke mensen en 9 van de 10 keer krijg je een positieve reactie terug. Dat zorgt ervoor dat jouw eigen dag ook opeens tien keer beter is! En die ene keer dat iemand niet of slecht reageert, so be it. Ik ben ervan overtuigd dat je je nog steeds beter voelt dan wanneer je niets had gedaan. Vergeet daarnaast niet hoe karma werkt ;)

Be somebody who makes everybody feel like a somebody“Be somebody who makes everybody feel like a somebody”
Om welke achterlijke reden dan ook lijkt het voor sommige mensen cool om anderen zich like a nobody te laten voelen. Als ik erover nadenk kan dat alleen door sterke onzekerheid of verveling voortkomen? Zet het aan de kant, je hoeft niet altijd boven iedereen uit te steken. Maak vrienden, vergeet bijvoorbeeld de typische vrouwelijke onderlinge competitie en vertel hoe goed die jurk haar staat, ook al is het een vreemde naast wie je slechts even in de tram staat! Jaren geleden heeft iemand naast wie ik bij het stoplicht stond te wachten zoiets zomaar tegen mij gezegd en ik herinner het me nog steeds! Deze quote geldt overigens niet alleen in dat soort situaties natuurlijk. Juist ook voor mensen die je vaak ziet en goed kent, zoals je partner, zusje of collega.

It's not about having time. It's about making time.“It’s not about “having” time. It’s about making time”
Hier geloof ik echt in. Ik weet heel goed dat het leven soms bomvol zit met alles wat je moet doen en eerder hebt afgesproken, maar jouw agenda ziet er grotendeels alleen zo uit omdat jij hem zo hebt ingericht. Als iets of iemand belangrijk voor je is, dan is er vrijwel altijd de mogelijkheid om daar binnen een week tijd voor te maken. Ook al is het maar voor een uurtje. En als je er dan bent, ben er dan ook echt. Maak die tijd ook in je hoofd.

Be kind, for everyone you meet is fighting a battle you know nothing about.“Be kind, for everyone you meet is fighting a battle you know nothing about”
Als laatste een quote die misschien iets uitdagender is. Als iemand je kortaf behandeld is het logisch dat je dat snel op dezelfde manier terug doet. I know I often do. Maar probeer bij jezelf te blijven. Je weet niet wat de ander aan zijn hoofd heeft. Ik moet hierbij ook meteen aan de FB pagina van Humans of New York denken. Waarschijnlijk kent iedereen die al, maar daarop is als nergens anders te zien wat voor ongelofelijke dingen ‘normale’ personen meemaken in hun leven.

Tot zover één van mijn zen-ste (motivatie) blogs ooit. Guru modus uit. Dan ga ik hem nu posten. Om te laten zien hoe cool het is om lief te zijn.

Wat krijgt jou zo ver om tóch dat extra dingetje te doen voor een ander?

4 Comments

 • Reply
  jootje
  25/03/2015 at 3:07 pm

  Heerlijk blogje

 • Reply
  Kim
  25/03/2015 at 4:33 pm

  Yaaay for hippie talk =) =) =)

 • Reply
  Sandy
  25/03/2015 at 7:04 pm

  Heerlijke blog!
  Ook zoiets, soort van net als vriendelijk lachen naar iemand, is een vreemde gedag zeggen op straat, overigens is dit (volgens mij) vrij normaal onder “honden-mensen”. Maar ik heb wel eens gehad dat ik een ander honden-mens gedag zei maar dat die persoon niks terug zei, je voelt je dan even heel stommig, maar uiteindelijk voelt het toch beter dan niks gezegd te hebben. Het is net zo’n gevoel als dat je denkt dat iemand naar je zwaait en je terug zwaait maar het voor iemand achter je was :P
  Liefs!

 • Reply
  smileysarah
  25/03/2015 at 10:45 pm

  Hahaha Sandy dat zwaai geval is zo stom en vervolgens zo grappig! Derp. Je hebt helemaal gelijk over het gedag zeggen op straat, en dat het bij honden-mensen veeeel vaker gebeurt. Ik wist niet wat me overkwam toen ik voor het eerst met de logeerhondjes ging lopen :D

  Dankjewel Jootje en Kim!

 • Leave a Reply