Oostenrijk Plogs & Vlogs Reizen

Wenen (en Krems am Donau!) vlog deel 2

Krems am Donau

Nadat je eerder het eerste deel van ons Oostenrijks uitstapje kon zien, is hier dan het tweede en laatste deel op film! Niet alleen neem ik je hierin mee naar Wenen, maar ook naar Krems am Donau. Een klein stadje aan de rivier, net buiten Wenen. Je zal waarschijnlijk ook wel beter doorhebben dat het dus niet helemaal top met mij ging de laatste paar dagen, al besloot ik om daar niet heel veel van te laten zien.

Foutje in de vluchttijd

Leuk feitje trouwens, wat ook niet te zien is in het filmpje: dat we bijna onze vlucht misten! Door mijn schuld nog wel. Ik was er zeker van dat we om 17.00 uur zouden vliegen. Omdat we (ik) die dag toch niet meer veel konden doen hadden we GELUKKIG al een taxi besteld om ons om 14.00 naar het vliegveld te brengen. We zaten om de hoek van ons appartement wat te drinken toen Shane een smsje kreeg met iets over de gate van onze vlucht van 15.00 uur. WAT?! Hoe achterlijk voel je je dan dat je je ticket niet even dubbel hebt gecheckt. Het was toen net voor tweeën en de Australische dames waren nèt even met zijn tweetjes gaan rondlopen. Gelukkig vonden we ze snel toen we van onze stoelen opsprongen en sjeesden we naar ons appartement. We liepen langs een taxi maar ik herkende de chauffeur niet en bovendien was het nog geen twee uur. Terwijl wij langsliepen bleven de chauffeur en ik elkaar vragend aankijken en belde hij iemand op. Mijn telefoon ging af. Hallelujah, was ‘ie er gewoon te vroeg! Wat een held. Onze bagage stond al beneden in de lobby dus zo snel mogelijk pleurden we alles in de achterbak.

We probeerden de taxichauffeur te laten begrijpen dat we erg laat waren en niet wisten of we onze vlucht nog zouden halen, maar zijn Engels was niet top en het duurde even voordat het binnenkwam. Toen hij het eindelijk begreep deed ‘ie echter ontzettend zijn best om ons heel snel naar het vliegveld te krijgen. Een dubbele held! En dat in de enige, super harde stortbui die we daar meemaakten, die ervoor zorgde dat we bijna niets meer door de ramen zagen op de snelweg. Who cares, plankgas! Na al het gedoe en de zenuwen om mijn longbloedingen gingen we toch zeker niet nog een nacht hier moeten doorbrengen?  We kwamen aan met nog iets meer dan een half uur te gaan en renden naar binnen. Gelukkig stonden de check-in machines pal achter de ingang en was dat zo gedaan. Daarna liet iedereen van Austrian Airlines hun Oostenrijkse hoffelijkheid weer zien en hielpen ze ons waar dat kon. Met mijn zuurstof vast in (want, mannnn) sjeesden we door het vliegveld naar de gate en zaten we daar uiteindelijk zelfs nog tien minuten stil voordat het boarden begon. Wat een heerlijk wonder.

Welke les hebben we hier geleerd? Vertrouw niet blindelings op wat deze chick zegt als ze er als een halve zombie bijloopt.

VLOG – Wenen & Krems am Donau

Nu dat dat avontuur op papier scherm staat hou ik je niet langer op. Wenen was nog steeds prachtig en Krems am Donau was een mooie afwisseling. Bij deze; dag drie, vier en vijf van ons Oostenrijks uitstapje!

2 Comments

 • Reply
  Leoni
  28/06/2016 at 8:59 am

  Wat een gezellige VLOG weer! :-) Duitsland in zo’n land wat me niet snel trekt, maar als ik er dan eenmaal ben vermaak ik me eigenlijk altijd prima. Lekker eten, leuke plekjes, veel cultuur. Best wel leuk eigenlijk hahaha.

 • Reply
  Leoni
  28/06/2016 at 9:00 am

  Uiteraard bedoel ik Oostenrijk e.o. ;-)

 • Leave a Reply