Inspiratie

#11 – piercings en tattoos

Piercings en tattoos blog challenge

Nummer 11 van de 30 day blog challenge (ook wel 30 years genoemd…). In deze heb ik zin! Ik vind piercings en tattoos een prachtige toevoeging aan het leven en al ben ik (nog?) geen diehard in het thema, heb ik er wel wat van te laten zien! Het hebben van Cystic Fibrosis heeft hier trouwens nooit nadelig (of voordelig, for that matter) een rol in gespeeld, om die vraag meteen maar te beantwoorden.


– MIJN PIERCINGS –

Eerste twee (dus eh, vier) gaatjes

Als kind kreeg ik mijn eerste gaatjes in mijn oren geprikt. Geen idee hoe oud ik was. Acht misschien? Heel gewoon dus om oorbelletjes te hebben en altijd blij mee geweest. Tijdens het schrijven hiervan herinner ik me die eerste knopjes; goud met een donkergroen steentje erin. Loved them!

Op mijn veertiende liet ik met een vriendinnetje de tweede gaatjes in beide oren schieten. Wat ik daar nog van weet is het enorme zin hebben in die extra oorbellen en een beetje vergeten dat het ook pijn zou gaan doen tot ik eenmaal in de stoel zat. Maar goed, gewoon met het ‘pistool’ en niets aan de hand. Het duurde met deze gaatjes wel erg lang voordat ze geheeld waren, en zelfs jaren totdat de terugkomende ontstekingen verdwenen. Bijna had ik ze er uit frustratie uitgehaald, maar ik ben blij dat dat niet is hoe het liep. Nu heb ik er geen werk meer aan.

Tongpiercing

Ondertussen had mijn tiener-ik bedacht dat een tongpiercing tof zou zijn. Moeders zei dat ik vanaf mijn 18de kon doen wat ik wilde, maar nu dus nog even mooi niet. Op mijn zeventiende verhuisde ik naar Zweden, maar werkte ik met kinderen die ik niet perse het voorbeeld van een opgezwollen tong met metaal wilde meegeven. Uiteindelijk was ik dus nog braaf 18 ook toen die piercing er vlakbij Stockholm eenmaal kwam.

Tongpiercing SydneyMet vriendinnetje A. die meeging voor support maar harder in mijn hand kneep dan ik in de hare, zat ik vrij zenuwachtig in de stoel. De man die de piercing plaatste had me overtuigd van zijn kunnen toen ‘ie vertelde dat ie er tig eerder had geplaatst. Inclusief bij zichzelf en daarvan dan weer inclusief met een satéprikker op een feestje. Nah. Doe maar dan. Het voelt nogal oncharmant om je tong met een tang naar buiten getrokken te krijgen en er vervolgens een enorme van-dun-naar-dikke naald door te laten prikken, maar het was het waard hoor. Na een week geen vast eten naar binnen te krijgen kon ik langzaam weer beginnen met wat boterhammen en was ik helemaal verliefd op het stukje metaal in mijn mond.

Het heeft zo een vier mooie jaren mogen duren. Want op een zekere nacht, al slapende op de bank van een vriendin in Zuid Afrika, besloot mijn aangeschoten-ik dat het mooi was geweest. Kater-ik werd wakker met een tong zonder hard stukje erin en vond na wat zoeken het staafje aan de ene kant van de kamer en het balletje aan de andere kant. Dat was dus dat.

Verdere oorpiercings

oorpiercing amsterdam

De volgende prik actie kregen jullie mee in deze plog, waarin vriendin K. en ik ontzettend enthousiast allebei een hoge piercing lieten plaatsen in Amsterdam. Die van K. iets pijnlijker dan die van mij, maar het leven is nou eenmaal niet eerlijk (pfieuw). En vervolgens besloot ik een jaar later vrij spontaan om een derde gaatje, maar dan gewoon laag op rij, in mijn eentje te laten prikken bij iemand in Haarlem. En dat was toevallig tijdens het opnemen van een weekvlog (klik).


– MIJN TATTOOS –

Het plaatsen van een tattoo voelt van te voren als een enorme beslissing. OMG inkt in je huid en OMG voor altijd en OMG wat nou als je op een dag denkt WTF was I thinking?! Maar dat gebeurt volgens mij eigenlijk niet zo snel. Zo lang je niet dronken een piemel op je voorhoofd laat plaatsen ben ik er ondertussen van overtuigd dat de tattoos gewoon bij je gaan horen. Zelf heb ik in ieder geval nooit spijt gehad van welke tattoo of piercing dan ook en wil ik eigenlijk alleen maar meer. Want yep, dat cliché is de waarheid.

Linkerzij

Tattoo Imperia 2008Als eerste tattoo besloot ik in juni 2008 een frutsel op mijn linkerzij te laten zetten. Ik kende Vriend toen ongeveer een jaar en omdat de superjachten waar hij op werkte in de zomer in Europa lagen, waren er voor mij veel korte tripjes op en neer naar de Cote d’Azur. Zo konden we daten tussen zijn werk door. Een plek waar we regelmatig overnachtten was het stadje Imperia. Op een avond kwam daar dit tattoo idee tot leven. De man in de shop sprak nauwelijks engels en wij nauwelijks Italiaans, maar het werd duidelijk dat hij eigenlijk bijna dicht ging. Hij wilde wel terugkomen voor ons maar moest eerst met zijn familie eten, dus om 11 uur ging het gebeuren. Wij bedachten in de tussentijd iets moois en de tattoo man zette het laatste puntje op de i. Zo geschiedde! Vriend’s baas, de kapitein van de boot, vond dat we gek waren geworden, maar wij vonden het helemaal top.

Rechter onderarm

Reality Hollywood Mark tattoo Elandsgracht

Op mijn rechter onderarm staat het woordje Reality. Ik liet ‘m zetten in april 2010, bij Hollywood Mark Tattoo in Amsterdam. Het was een subtiele reminder om mijn hoofd in het echte leven aanwezig te houden en niet teveel mee te vliegen met wat er verder in mijn gedachten kon spelen. Ook een kleine uiting van mijn liefde voor het echte leven, en niet de drama route waar sommige voor kiezen. Plus ik ben een realist, wat soms goed en soms slecht is. Tot zover die diepe, diepe uitleg.

Bovenrug

Mijn derde, grootste en tot nu toe laatste tattoo vind je op mijn bovenrug. Hij kwam erbij in november 2013. Online vond ik een plaatje wat dit ontwerp inspireerde. Ik nam het voorbeeld mee naar de tattoo shop Burning Heart in Haarlem, waar de artist ‘m verder uitwerkte. De dag van het zetten kwam hij aanlopen met een formaat wat veel kleiner was dan ik in gedachten had en begon meteen druk te vertellen dat het nóg kleiner echt niet mooi zou zijn, blablabla. Waarna hij vervolgens helemaal blij werd toen ik vertelde dat de tattoo veel gróter moest worden dan dat.

We waren zo een drie uur bezig, waarvan ik me de laatste anderhalf uur ernstig afvroeg WTF ik mezelf aandeed. Alsof ik nog niet genoeg geprikt was in m’n leven en of ik gearresteerd zou worden als ik mensen een dreun in hun gezicht zou verkopen wanneer ik het echt niet meer trok. Grapje. Soort van. De stoel was ook onmogelijk oncomfortabel. Maar met het resultaat was en ben ik súper blij. Vriend woonde nog niet in Nederland dus het verzorgen van de tattoo ging door middel van mega rek en strek activiteiten en bezoekjes bij de buren, haha. Very bonding, allemaal. Oja, de betekenis is vooral gericht op alle pijlen, die ervoor staan dat welke weg je in het leven ook kiest oke is.

Piercings en tattoos bovenrug

Tot zover deze vrijwillige pijnigingen van mij! Ik heb al een hoop nieuwe plannen voor nog meer (hint), maar geld en durf gebrek zorgen ervoor dat dat niet in sneltreinvaart gaat. Hebben jullie piercings en tattoos? Goede of slechte ervaringen? Eens met dat je er nooit spijt van krijgt?


(Deze blogpost maakt deel uit van de door Hare Maristeit bedachte 30 Day Blog Challenge)

4 Comments

 • Reply
  Rosan
  12/03/2018 at 8:21 pm

  *Note to self: niet reageren op de wc op je telefoon, want als je op 1 verkeerd knopje drukt, dan is alles weg*

  Ik weet nog dat je die tattoo samen met shane had genomen en ik dacht toen dat ik het toen heul vet vond! Tattoo’s zijn leuk en zeker verslavend.
  Ik heb toen ik nog net 17 was een tattoo van een lotus op mijn rug (ongeveer onder mijn rechter schouderblad) laten zetten. Ik had die dag groot onderzoek gehad in het (kinder)ziekenhuis en nadat ik klaar was, zijn mijn moeder en ik naar tattoo Bob in Rotterdam gereden. Wat was dat spannend!
  De jaren erna was ik heel lang tevreden, maar wist ik wel dat er zeker nog meer zouden komen. Jaren had ik al een idee in mijn hoofd dat door de jaren heen steeds meer vorm kreeg. Vorig jaar januari was het zover: ik nam er 2 tegelijk, want ik kon niet kiezen welke ‘eerst mocht’. Het wordt eigenlijk afgeraden (/verboden) na transplantatie om je nog met dit soort zaken bezig te houden, maar ik ben niet de eerste en de enige. Verder ben ik van mening dat het voornamelijk om goede hygiëne gaat en I’ve got that shit down. Ik heb op mijn linkerarm hartjes van iedereen in ons gezin die ze zelf hebben getekend. Zo is de familie er altijd bij. Op mijn ribbenkast aan de linkerkant heb ik een geluidsfragment dat mijn zus voor me heeft ingesproken. Ik had afgesproken dat ze iets moest opnemen en het pas mocht vertellen als hij er al op stond. Een paar maanden nadat ik hem had, heeft ze het verteld en nu is het our little secret. Mijn lotus heb ik (ook vorig jaar) een upgrade gegeven door een artieste in Utrecht erop los te laten met haar creatieve abstracte kunsten. Ik heb alweer wensen voor volgende plakplaatjes, maar moet van mezelf minstens een paar jaar wachten, anders zit ik volgend jaar al helemaal onder. Het moet wel leuk blijven en ook wel speciaal. Dus, vul ik hier en daar mijn tijd met piercings.
  Ik heb 4 gaatjes onderin mijn oren en 2 forward helixes (schrijf je dat zo?) aan de rechterkant. Ook heb ik een smileypiercing in mijn mond. Ik kan hier en daar nog wat leuke piercings verzinnen in mijn oren, maar meer spannende dingen gaat het niet worden. En met een wild 2017 worden 2018 en 2019 verplicht heel rustig hahaha!
  Keep up the good work, gewoon doen allemaal.

  • Reply
   Sarah Smit
   13/03/2018 at 1:06 pm

   Nooooo, niet het alles in 1 keer weg trauma!
   Wat vet dat je die eerste tattoo hier nog kan herinneren :D De wereld bleek verdeeld te zijn tussen omgnowayeenzelfdetattooalsjevriend?! En omghoefckngvet.
   Love jouw piercing en tattoo verhalen ook, super veel! Je leven inhoud geven dmv piercings zetten, hell yeah. Dat idee van het geluidsfragment is top. Ergens hoop ik dat ze iets ontzettend randoms heeft ingesproken, haha. En upgrade van bestaande tattoo is ook een goed idee. Daar denk ik al een tijdje over voor die op mijn arm. Maar dat zou dan een heel project worden dus eh, nog even door met sparen… Xx

 • Reply
  Karlijn
  13/03/2018 at 6:36 pm

  Nou je weet dat ik er ook eentje heb :) Ik denk altijd maar zo, mocht ik hem over 40 jaar niet meer leuk vinden dan weet ik wel dat ik hem op het moment van zetten heel tof vond. Rare zin, maar je snapt het wel toch?! En ja, ik wil er dus nog eentje, maar ik weet niet wat. Groot probleem. Ik ben dus ook wel iemand die niet impulsief is maar soms ook weer wel. Dus als ik er dan eentje wil moet het ook meteen NU. Zoiets dus ;) X

 • Reply
  Sabine
  18/03/2018 at 10:48 pm

  Leuk om te lezen! Die laatste tattoo op je rug vind ik wel heel mooi trouwens. Al denk ik niet dat ik er zelf snel eentje zou zetten. Maar zeg nooit nooit he! :D

 • Leave a Reply