Inspiratie

#8 – als ik de loterij win dan…

Als ik de loterij winNa alle updates over orgaandonatie op mijn Facebook Pagina is het wel weer tijd voor wat luchtigs. Wat beter dan onderwerp acht van de 30 day blog challenge: wat zou ik doen als ik de loterij win? Ik dacht dat dit een moeilijk blogje zou worden maar mannnn, vloeiden de antwoorden er snel uit toen ik eenmaal begon met schrijven!

Ik doe zelf overigens nooit mee met de loterij. Ben opgegroeid met het idee dat het kopen van loten geldverspilling is, en die gedachte zet zich blijkbaar voort in mijn volwassen leven. Vriendlief wil nog wel eens een lot bij mijn verjaardagscadeautje stoppen, of iets doen met oud en nieuw. Zelf vindt hij het ook leuk om een lot cadeau te krijgen, dus in totaal kopen we er samen misschien drie per jaar. En grappig genoeg winnen we daar vaak toch een euro of tien mee. Maar het zorgt er niet voor dat ik in de verleiding kom om ze vaker in huis te halen. Mag het dan wel in de sterren staan dat èèn van die drie jaarlijkse loten ons een keer de hoofdprijs gaat bezorgen? Want ik heb dus best wel wat wensen, blijkt bij het schrijven van dit blogje…

Als ik de loterij win dan…

♣ Koop ik een huis. Twee, eigenlijk. Een boerderij op het platte land of een mooi strandhuis, en een stadsappartement. De beste plekken voor Vriend, beest en mijzelf. Zo ontzettend heerlijk lijkt me dat, the best of both worlds en nooit meer huur betalen of op zoek naar een nieuwe woning (daarover in een volgend blogje meer…).

Geef ik de mensen die het dichtst bij me staan het deel wat ze goed kunnen gebruiken. Schulden of gewone rekeningen, boem weg. Willen studeren, hatsekee! Een once in a lifetime droom, waarom ook niet. Ook een eigen huis, valt over te praten! (hoeveel is die loterij waard eigenlijk?)

Ga ik op wereldreis. Een paar jaar lang, het liefst, als die longen ook nog even meewerken. Ik wil alles zien want al ben ik veel en lang weggeweest; dat was nog niets! Voor extra vreugde nodig ik ook omstebeurt al mijn vrienden en familie uit – op mijn kosten uiteraard.

Laat ik de haren van mijn benen, oksels en bikinilijn weg laseren. Yep. Dat is dus echt het vierde punt waar ik hierbij aan moet denken. Lekker belangrijk Saar!

Ga ik veel uit eten. Ik wil overal naar toe en alles geproefd hebben. Heb een absoluut zwak voor restaurants en hotels.

Worden citytrips een normaal onderdeel van mijn/ons leven. Na die wereldreis zeg maar. Een lang weekend op en neer naar Lissabon, Praag, Barcelona, Londen, etc.? Absoluut! Wanneer we dan ook maar willen.

Zet ik een deel op de bank om langzaam van weg te pikken om voor altijd heerlijk ‘normaal’ van te leven. Normaal tussen aanhalingstekens, want misschien net wat luxueuzer dan dat. Maar heel erg hoeft ook niet hoor. Het zou gewoon heerlijk zijn om net wat meer te kunnen doen zonder altijd na te moeten denken over geld.

Zet ik een deel apart voor Vriend’s tickets naar Australië zodat hij altijd op elk moment heen en weer kan voor de rest van zijn leven. Want nu dat we gewoon in Nederland wonen, met gewone banen (hij dan) en uitkeringen (ik dan) en een gewoon inkomen, is dat niet meer vanzelfsprekend.

Koop ik trouwens ook alle watersport benodigdheden voor hem die je maar kan bedenken. Goed weer na zijn werk? Op naar het strand voor wat waterspel!

En voor het beest koop ik het beste voer, de leukste speeltjes en de meest comfortabele manden. Waar ze vervolgens toch nooit in ligt omdat dat standaard naast ons op de bank of in bed is. Maar het gaat om het idee.

Laat ik Vriend’s hele familie en alle beste vrienden over vliegen voor een Nederlandse/Europese vakantie. Zijn moeder was hier afgelopen lente, het was haar eerste keer weg uit Australië. Er ging een wereld voor haar open; Vriend’s wereld om precies te zijn. Het heeft hun band nog sterker gemaakt en ervoor gezorgd dat Vriend’s moeder eindelijk een idee heeft van hoe haar zoon’s leven er uit ziet, zo ver weg van thuis.

Oh, dan trouwen Vriend en ik waarschijnlijk ook! De reden dat we dat nu nog niet doen is voornamelijk geld èn gezondheid. Als het maar een van die twee was werd het al een stuk makkelijker. We willen namelijk een groot feest geven op een Thais eiland, zodat beide kanten ongeveer evenveel kwijt zijn aan tijd en geld om er te komen. Als we daar tig jaar voor moeten sparen, andere dingen voor moeten laten en ik vervolgens ziek ben op le moment suprême zou dat behoorlijk shit zijn. Terwijl als het geld zo onze schoot ingeworpen zou worden en ik op bestemming niet heel fit zou zijn.. mwah, not as big a deal ;)

Koop ik een geile auto. Ja, daar is gewoon geen andere goede verwoording voor. Je snapt meteen wat ik bedoel toch? Een mooie. Zo een snelle. En platte. Ik ben super duper blij met onze 12 jarige Toyota Corolla die we nu hebben hoor, mega trots op! Die zou ook altijd blijven. Maar voor d’r bij, weet je wel. Lekker racen. Aaaaahhhh….!

Doneer ik een deel aan onderzoek naar Cystic Fibrosis en Alzheimer. En een paar andere doelen die er goede dingen mee doen. De wereld redden, enzo.


Poeh poeh, dat is het wel ongeveer. Zo een lijstje maken is aan de ene kant helemaal heerlijk want zoveel dromen (die stom genoeg zoveel met geld te maken hebben)! Maar aan de andere kant, ben ik niet veel te arrogant bezig? Moet niet elk punt op mijn lijst iets met world peace te maken hebben, of het wegtoveren van elke bestaande ziekte? Ben benieuwd naar de punten waar jullie meteen aan moeten denken!

(Deze blogpost maakt deel uit van de door Hare Maristeit bedachte 30 Day Blog Challenge)

8 Comments

 • Reply
  Charelle
  14/09/2016 at 11:17 am

  Check check check! Bij de eerste helft van je puntjes kan ik alléén maar instemmen, precies datzelfde zou ik ook doen. Plus inderdaad geld schenken aan een aantal goede doelen. (:

 • Reply
  [email protected]
  14/09/2016 at 11:57 am

  Haha! Mooi lijstje! Ik zou mijn koekblikje ook inruilen voor een geile auto! :’)

  • Reply
   Sarah Smit
   21/09/2016 at 1:33 pm

   Ja toch?! Koekenblikje mag van mijn blijven hoor, maar mèt een brandnieuw zusje :D

 • Reply
  Pumba
  14/09/2016 at 12:36 pm

  Hm doet me denken aan onze dagboek lijstjes “wat te doen met achtmiljoen” en je antwoorden lijken er nog steeds op! Enige grote verschil is de toevoeging van Vriend en het eliminatie van Paard.

  • Reply
   Sarah Smit
   21/09/2016 at 1:32 pm

   Haha ik had de ruil van Paard met Vriend ook opgemerkt! Die stond toen zeker nog niet tussen mijn geplande uitgaven ;D

 • Reply
  Karlijn
  14/09/2016 at 12:55 pm

  Ik ben zo blij wbt de orgaandonatie wet. Ik zat echt juichend voor de tv, werd verdorie weleens tijd. Okee, nu de Eerste Kamer nog maar de eerste stap is in ieder geval gezet!
  Goed lijstje ook! Er is wel aan te zien dat je gek op Shane bent :) En oeh, trouwen op een Thais eiland! Zo tof, welk eiland zou het worden?

  • Reply
   Sarah Smit
   21/09/2016 at 1:38 pm

   Life is just so much easier when he’s happy ;) Zo blij dat jij het zo eens bent met die donorwet! Voor trouwen keken we naar Ko Samui. Nog nooit geweest maar met google maps, booking en tripadviser enzo kom je een heel eind hihi.

 • Reply
  Sabine
  14/09/2016 at 4:20 pm

  Haha geweldige lijst! :D Dat huis komt er dan bij mij ook, en ook twee denk ik. Een penthouse in de stad ofzo en een mooi klein buitenhuisje ergens op het Colombiaanse platteland :P Verder zou ik denk ik gewoon doen wat ik wil, niet zo veel op het geld letten en alles op de bank zetten. Ook vlieg ik dan vaker naar Nederland en laat mijn familie en vrienden overkomen. :D

 • Leave a Reply