Plogs & Vlogs

Allereerste weekvlog!

WEEKVLOG #1De oplettende lezer zal misschien gemerkt hebben dat er gister geen Plog online gekomen is, terwijl het daar wel tijd voor was. Nu heb ik daar een hele goede reden voor. Ik ben namelijk met iets NOG VEEL LEUKERS bezig geweest! Tenminste, dat hoop ik, dat jullie dat ook vinden. Het is iets nieuws, en iets wat ik misschien ook regelmatig kan gaan doen? Er staat een weekvlog online, owmahgawd!

Volgen jullie het nog met alle plogs, blogs en vlogs? De b in blog staat voor blablabla, oftewel: gewoon geschreven stukjes, eventueel begeleid met wat foto’s, over van alles. De p van plog staat voor photo-log, oftewel: een soort dagboek bestaande uit foto’s met maar weinig tekst erbij. En de v van vlog staat voor video-log, en dat hoef ik verder volgens mij niet eens meer uit te leggen. Om die laatste gaat het hier dus!

Ik heb wel eens eerder filmpjes gemaakt, van de twee weken in Griekenland bijvoorbeeld, of de citytrip naar Berlijn. Vond ik al heel erg leuk om te doen, maar dan deed ik ook iets speciaals. Het voelt een beetje gek om gewoon mijn dagelijks leven te filmen, want dat is maar zo, tja, dagelijks. De oplossing bleek echter een weekvlog! Dan hoef ik niet èèn dag de hele tijd mijn camera erbij te houden, maar kan ik gewoon kiezen wat ik van de week wil vastleggen. Dat je dan heel selectief te werk kan gaan is zowel negatief als positief denk ik, maar daar heb ik het in mijn filmpje ook nog even over.

Lessen geleerd tijdens het maken van een weekvlog

Tijdens het maken van deze vlog heb ik een paar dingen geleerd:

 • Alles krijgt een instant fix met een muziekje erover heen.
 • Het is ECHT beter als ik toch IETS aan mijn uiterlijk doe voordat ik film (schrik niet van het openingsshot, it will get better, I promise).
 • Ik ben een stuk makkelijker te verstaan en zien als ik stil zit.
 • Ik zou mijn neus iets minder vaak kunnen ophalen.
 • Met knippen en plakken kom je een heel eind.

WEEKVLOG 1 – varen, ikea, strand, en al het andere!

Veel kijkplezier!

11 Comments

 • Reply
  kirsten keller
  18/08/2016 at 4:24 pm

  jeej vlog vlog vlog!! en kleine hoereejj voor de outfit vd ikea dag :)

 • Reply
  Irène
  18/08/2016 at 4:32 pm

  Leuke vlog Saar. Knap dat jij wel kunt monteren. ;-)
  Je zegt aan het eind het moeilijk te vinden hoeveel van CF te laten zien. Ik snap dat je wil focussen op het leuke en dat de schroom er is om ook de mindere kanten aan bod te laten komen. Daarom wil ik je graag herinneren aan wat er op je rechter onderarm staat. Dat heb je er ooit niet voor niks op laten zetten. Er is niks om je voor te schamen. Het is wat het is. Reality.

  • Reply
   Sarah Smit
   19/08/2016 at 11:37 am

   Daar heb je een verdraaid goed punt, Mvr. Mols! De tattoo is ooit gezet met een andere reden in gedachten, maar wel om dezelfde redenen. Snap je ‘m? Hij blijkt nu gewoon meegegroeid te zijn naar jouw uitleg. Het is ook niet zozeer schaamte, maar misschien meer dat ik er gewoon geen zin in heb. In het zieke gedeelte. Maar het hoort erbij, het voelt scheef om er niets van te laten zien of het niet even te benoemen. Volgende keer komt er vast meer van langs :) Liefs x

 • Reply
  Annie
  18/08/2016 at 4:35 pm

  Well done babe! Heel tof idd ook met het muziekje :) ♡

 • Reply
  Djuna
  18/08/2016 at 10:24 pm

  Jaaaaa jaaaa please! Geef ons in de toekomst meer hiervan!
  Je overweging wat betreft je leven met en leven zonder CF laten zien in b/plogs, herken ik wel inderdaad, maar wat je ook doet: fans all around hier! Ik in ieder geval wel!

  Dikke x

  • Reply
   Sarah Smit
   18/08/2016 at 10:45 pm

   Hahaha super leuk lieve Djuna, dikke kus X

 • Reply
  Karlijn
  20/08/2016 at 6:21 pm

  Goed gedaaaaaan! En ik wil meer Sarah, net als wat Djuna hierboven zegt. X

 • Reply
  madelief
  22/08/2016 at 9:59 am

  Lieve Sara, door je manier van ademhalen en hoesten laat je al heel veel van CF zien, ik ben er een beetje stil van… Wel heel leuk hoor dit filmpje, mag zeker vaker!

  • Reply
   Sarah Smit
   22/08/2016 at 12:53 pm

   Hee lieve Madelief, niet te erg van schrikken hoor :) Voor mij is dat sinds een paar jaar normaal, maar met alleen foto’s en tekst is dat voor jullie natuurlijk niet te zien. In het begin was ik me daar ook erg van bewust, dat ik in gesprekken druk bezig was met de timing van mijn woorden en adem enzo. Nu hangt het van de situatie af of ik er nog aan denk, en met wie ik ben. Maar ik ervaar ook steeds meer het ‘fuck it’ gevoel ;D Tis nou eenmaal hoe het is! Xxx

 • Reply
  #7 - verzamelingen en obsessies - De hoestende avonturier
  01/09/2016 at 6:16 am

  […] max èèn tijdschrift per maand. En dan graag eentje met niet alleen maar mode geblaat. Zoals ik in mijn weekvlog ook liet zien vind ik de Marie Claire daar een fijn voorbeeld van. En de tijd die ik nu nog besteed […]

 • Reply
  Tinke
  08/09/2016 at 4:30 am

  Jeeeeeej Saar in volle glorie!:D
  Wat heerlijk om zo even te mogen meegenieten.
  Heb met heel veel plezier gekeken, goed gedaan Saartje <3

  Liefs x Tinke

 • Leave a Reply