Inspiratie Motivatie

Motivatie: Staying happy

Na eerder wat geplaatst te hebben over hoe je dingen voor elkaar krijgt en lief te zijn voor elkaar, post ik nu wat over blijdschap. Iedereen kan zo op zijn tijd wel wat motivatie gebruiken, right? Blijdschap is iets heel persoonlijks. Al denk ik dat de emotie bij iedereen hetzelfde voelt, werkt het voor iedereen anders. Het wordt op andere manieren getriggerd en niet iedereen vindt dezelfde dingen belangrijk. In de categorie blijdschap vind ik dat er mede daardoor tientallen subcategorieën zijn, waar je stuk voor stuk een aparte blog voor zou kunnen maken. Dat doe ik niet, dus in deze blog neem ik met elke quote een ander stukje van deze emotie mee zodat zoveel mogelijk mensen er vandaag misschien wat blijer van worden!


Always find time for the things that make you feel happy to be alive

“Always find time for the things that make you feel happy to be alive”
Ha, als dat niet makkelijk klinkt. Hoe moeilijk is het nou om iets te gaan doen wat je leuk vindt? Vraag alleen even aan jezelf of je dat ook doet! Ik zie vaak bij mensen om me heen, en uiteraard ook mezelf, dat dat niet altijd wordt gedaan. Te druk, te moe, te veel moeite. Maar wanneer het wèl gebeurt geeft het juist zo een lading energie!

Treat yourself the way you would treat a small child“Treat yourself the way you would treat a small child”
Deze vind ik best vertederend. Als je voor een klein kind moet zorgen dan komt de gedachte niet eens in je op om daar niet het beste voor te doen. Je wilt het kindje zo gelukkig mogelijk maken. Waarom zou je dat voor iemand anders wel doen en voor jezelf niet? Want het is als volwassene niet zo vanzelfsprekend dat je alleen de beste keuzes voor jezelf maakt, is it? Te vaak een vette hap als avondeten, te vaak te weinig slaap of te veel zelfverzonnen onzekerheden. Terwijl de omgekeerde optie best simpel kan zijn, zoals op tijd de laptop aan de kant leggen om je bed in te duiken. Door zoiets kan je je dagenlang een stuk beter voelen!

Talk about your blessings more than you talk about your burdens“Talk about your blessings more than you talk about your burdens”
Ik ben niet zo zweverig, maar ik geloof er heilig in dat alles waar je aandacht aan schenkt groter wordt. Ik ben het zo eens met deze quote en probeer me er zelf altijd aan te houden! Ga maar na, wie van de mensen die je kent is gelukkiger – diegenen die het altijd over hun ‘moeilijke’ leven hebben, of diegenen die met een lach rondlopen? Het is echter ook belangrijk dat je wel een bèètje praat over je burdens, want alles zelf oplossen en opkroppen is natuurlijk niet het antwoord. Laat de mensen die je liefhebt weten wat er in je leven speelt en focus vervolgens op het goede wat er is.

Never let the things you want make you forget the things you have“Never let the things you want make you forget the things you have”
Soms kan ik zo gefixeerd raken op de dingen die ik niet heb of vooral niet (meer) kan. Wanneer ik dat maar niet uit mijn hoofd kan krijgen is het beste wat ik kan doen te gaan zitten en een lijstje te maken. Twee, eigenlijk. Wat wil ik, en wat heb ik? Dat is vrijwel altijd een goede reality check waarna ik me weer een stuk beter kan bezighouden met wat ik wèl heb en doe, en daar ook oprecht gelukkig mee kan zijn.

stop worrying about things you can't control“Stop worrying about things you can’t control”
Er zijn dingen waar je wat aan kan doen en er zijn dingen waar je nìèt iets aan kan doen. Het is erg handig om dat onderscheid te kunnen maken, en nog veel handiger om er vervolgens ook zo naar te leven! Besef met dat soort gevallen: het is wat het is, en laat het gaan. Dat waar jij je druk over kan maken gebeurt of wel, of niet, en in allebei de gevallen hebben jouw zorgen daar nul invloed op.

Don't compare your beginning to someone else's middle“Don’t compare your beginning to someone else’s middle”
Dit kan nogal lastig zijn met de overload van alle social media, maar het heeft zo enorm veel invloed op hoe gelukkig je je voelt! Er zullen altijd mensen zijn die meer hebben en kunnen dan jijzelf, of die andere interesses en stijlen hebben en dat er heel cool uit kunnen laten zien. Deze quote geldt voor alles. Voor je vaardigheden, voor het huis waar je in woont, voor de baan die je hebt, etcetera. Don’t compare, yo. Het enige wat telt is of jij er tevreden mee bent. En de enige persoon, if anyone, waarmee je je zou moeten vergelijken is jezelf, bijvoorbeeld een jaar geleden.


And if everything else fails…

Winnie the Pooh quote

… vind iemand die je thee en honing brengt!

 


Wat maakt jou blij? Heb jij quotes die je daarbij helpen?


1 Comment

 • Reply
  Annie
  27/07/2015 at 1:07 pm

  Dearest! Leuk dat we, zonder het van elkaar te weten, een beetje met hetzelfde bezig zijn :)
  Ik lees een boekje wat ook zo n beetje doelt op blije dingen, motivatie en eigen geluk!
  Goeie Blog! :) ♡

 • Leave a Reply