Inspiratie

#2 – mijn favoriete quotes

favoriete quotesHet is nog maar kort geleden dat ik leerde dat niet iedereen van quotes houdt. Wut?! Voordat dit mij ter oren kwam was dat niet eens een optie! Want ik ben dus iemand die er gek van is; er echt gemotiveerd en geïnspireerd van raakt. Ik verzamel ze al jaren, via kranten, tijdschriften, in een overvolle folder op mijn eerste eigen PC, en sinds het internet op Pinterest (scheelt wel in de opslagruimte en chaos zeg). Om een post te maken over mijn favoriete quotes zou dus ook een makkie moeten zijn, want inspiratie genoeg, right? Ja, soort van, maar tegelijkertijd is de struggle real, want mijn kleinste selectie voor vandaag bestaat alweer uit drieduizend mooi getypografeerde quotes. Kill your darlings, is een van de dingen die ik heb geleerd in mijn jaartje op het AMFI. Wat een vreselijk advies, maar het wordt maar weer bewezen dat het nodig is. Dus hier; een blogpost met een minuscule selectie van mijn favoriete quotes!


Sociale quote

A simple hello could lead to a million things

Te beginnen bij het begin: Hallo! Naar mijn ervaring klopt deze quote als een bus. Wees niet bang om ‘hallo’ te zeggen tegen een vreemde, of ‘eet smakelijk’, of ‘wat snuit jij je neus charmant!’. Waar het dan naar toe kan leiden? Een sociaal moment, sowieso gegarandeerd. Maar daardoor ook een blijere dag, een onverwachts gezamenlijk drankje, of tijdens reizen zelfs een gratis en gezellige slaapplek en/of authentieke locale ervaring. Als ik terugdenk aan de keren dat iemand uit het niets wat tegen mij zei, springen er meteen een aantal mensen uit met wie ik daardoor nog steeds veel en leuk contact heb! En weet je? Dit geldt trouwens ook voor de online wereld. Volg je iemand op social media of lees je stilletjes ergens mee, terwijl je eigenlijk wel contact zou willen maken? Doe het!

Favoriete quotes

How we spend our days is, of course, how we spend our lives

Deze is natuurlijk, net als zoveel quotes, heel vanzelfsprekend. En toch is het voor mij zo af en toe een goede eye opener. Als ik een fase heb waarin ik peins of ik wel genoeg doe met mijn leven, bla bla bla, en daardoor juist niet een top dag of week heb, doet deze quote me weer even beseffen dat dat dus geen zin heeft. Want wat ik herhaaldelijk per dag, uur of minuut doe, is uiteindelijk wat ik met mijn leven doe. Het is ook een extra stimulant om m’n reet van de bank te krijgen en wat leuks of sociaals te gaan doen. Want dat is de invulling van het leven wat ik wil hebben. Niet alleen Sims spelen. (alhoewel?)

Favoriete quotes

Your actions speak louder than words

Daar ben ik dan met mijn blog vol met woorden. Maar dit, echt. Er is bijna niets waar ik me erger aan stoor dan aan lege woorden. Waar uiteindelijk niets uit voort komt. Je woorden kunnen nog zo lief, lovend of geruststellend zijn, maar als er vervolgens niets gebeurt dan verlies ik al snel mijn vertrouwen in je. Tegelijkertijd is het een mooie reminder voor mezelf; doe wat je anderen beloofd hebt, en maak voor jezelf je dromen waar.

d9a2a64b0b577942c770dc4d451df9c5

Doubt kills more dreams than failure ever will

Ik merk dat veel van mijn verzamelde quotes vooral toepasselijk zijn op carriere maken, of succesvol vooruit gaan in het leven. Lekker nuttig zo zonder baan. Maar ze zijn natuurlijk ook te gebruiken op elk ander gebied. Zelfs met dit blog bijvoorbeeld. Moet ik wel zoveel schrijven en online plaatsen? Over mezelf desnoods? Wat vinden anderen daarvan en waar doe ik het eigenlijk voor? Maar Fck it! Net als met mijn vroegere reizen, studiekeuzes of zelfs sommige grote aankopen, ben ik blij dat ik de stap maakte om ermee te beginnen, ermee door te blijven gaan, of het als resultaat in the pocket heb. Neem die stap op je werk, vertel je geheime liefde over je gevoelens, en geef je geld uit aan dat ene geweldige ding wat je al lang wilt. Tenzij je spaart voor een huis ofzo, dan moet je dat laatste nog even niet doen.

Favoriete quote

Exist to be happy, not to impress

In mijn tienerjaren had ik hier dus echt geen boodschap aan. Wilde het best wel hoor, maar kon iemand me dan even vertellen hoe precies?! Het duurt voor de meeste van ons denk ik even voordat je jezelf goed genoeg kent om precies te weten waar je blij van wordt, en minder gefocust bent of hoeft te zijn op wat je voor de mensen om je heen doet. En zodra je dat beter doorhebt, heb je volgens mij de keuze. Baseer je je acties op hoe de wereld gaat reageren, of op waar jij zelf echt gelukkig van wordt? Ik moet zeggen dat de fases van erger ziek zijn mij hebben geholpen om dichter bij mezelf te komen te staan. Minder tijd en energie voor bullshit can be a good thing. Wees lekker een typische toerist op plekken waar je zogenaamd alleen op geheime plekjes hoort te komen, spaar postzegels als je daar blij van wordt, volg een cursus vogel spotten, en blog over je moestuin als twintiger. Boeien!

Favoriet quote

Drink some coffee, put on some gangsta rap and handle it

Oftewel: doe wat je moet doen. Tuurlijk mag je soms even in de put zitten of lekker klagen over wat voor shit je nou weer op je pad bent tegengekomen. Maar als het erop aankomt werkt er in mijn ogen maar èèn ding, en dat is dit advies. Wat ook gelijk staat aan het motto van een boekje waar ik vroeger vaak uit ben voorgelezen: Wij gaan op berenjacht. “We kunnen er niet onderdoor. We kunnen er niet overheen. We kunnen er niet omheen. We moeten er dwars doorheen!” En als dat dan toch moet, then you might as well get it over with quickly.


Nou goed, voor mijn gevoel moet ik hier dus eigenlijk nog twintig extra favoriete quotes bij plaatsen, maar ik heb geleerd dat blogposts beter maar niet oneindig kunnen zijn. Dus ik hoop dat je wat hebt aan deze kleine selectie, en als je er toch nog meer wilt zien dan kan je altijd even langs mijn Pinterest Board gaan. En oja, als iemand die biljoen dollar toevallig ergens heeft liggen…? Een paar honderdduizend doe ik het ook mee hoor!

(Deze blogpost maakt deel uit van de door Hare Maristeit bedachte 30 Day Blog Challenge)

12 Comments

 • Reply
  kirsten
  04/08/2016 at 1:09 pm

  HELLO!

  I am going to put on some gangsta rap.

  • Reply
   Sarah Smit
   05/08/2016 at 12:32 pm

   That’s why you’re my girl!! <3

 • Reply
  Shane
  04/08/2016 at 1:19 pm

  Beautiful and wise 😎

  • Reply
   Sarah Smit
   05/08/2016 at 12:33 pm

   You know me, baby 😎

 • Reply
  Jroen
  04/08/2016 at 2:56 pm

  Toffe blog, ik heb niet zoveel met deze quotes,. Hoe waar ook, ik merk dat het steeds moeilijker word er gevolg aan te geven.
  Ik ben meer vd Filmp en Serie quotes, en gebruik die het liefst gedurende de dag bij mn gesprekken. People think ya crazy :)

  • Reply
   Sarah Smit
   05/08/2016 at 12:35 pm

   Hmm ja, als je er niets mee kan, of wat je ermee wil lukt niet, dan worden ze eerder frustrerend dan motiverend. Irritant is dat. Lekker links laten liggen dan ;) Ik ben een beetje jaloers op mensen die serie en film quotes onthouden!! Ik bak daar echt niets van, hoe vaak ik ook ergens naar kijk. Er zijn een aantal Disney films die ik nog half kan citeren, maar verder dan dat en wat domme recenter gekopieerde stopwoordjes kom ik niet, vrees ik.

 • Reply
  Jacqueline
  04/08/2016 at 2:59 pm

  Yeeey :))) Berenjacht!! En de rest is ook geweldig ❤

  • Reply
   Sarah Smit
   05/08/2016 at 12:36 pm

   Berenjacht ja! Wie had gedacht dat die nog zo vaak voorbij zou komen he :D xx

 • Reply
  Sabine
  04/08/2016 at 3:02 pm

  Haha geweldig! Ik houd ook ENORM van quotes! Vind die kopquote trouwens ook echt geniaal :D

  • Reply
   Sarah Smit
   05/08/2016 at 12:38 pm

   Haha NICE Sabine! Die kopquote ja, èèn en al waarheid he?! xxx

 • Reply
  Plog 71: Barbecue en Australische chocola - De hoestende avonturier
  05/08/2016 at 1:31 pm

  […] het blogje van de dag online staat ben ik nog stèèds zo duf als een… eh iets heel dufs? Dus ik maak ook maar eens […]

 • Reply
  #5 - vijf bloggers die ik volg - De hoestende avonturier
  16/08/2016 at 1:42 pm

  […] name droppen, dus heb ik naar vijf nieuwe gezocht. Gezocht ja, want als je tig blogs leest is het, net als met de quotes, niet zomaar makkelijk om te bepalen welke je favorieten zijn! Er zijn zoveel blogs mooi en goed […]

 • Leave a Reply