Inspiratie

#5 – vijf bloggers die ik volg

Favoriete bloggersOver je favoriete bloggers schrijven is een beetje alsof je je geheime crush opeens openbaar maakt. Veel bloggers reageren wel op elkaars stukjes, dus vaak weet je wel van elkaars bestaan af enzo. Maar over het algemeen stuur je geen mailtjes waarin je iemand de absolute blog-liefde verklaart. We kunnen allemaal echter altijd wel wat extra liefde gebruiken, dus laat dit maar een voorbeeld zijn voor in het echte leven! 

Eèn keer eerder heb ik een post geplaatst met vijf van mijn favoriete bloggers daarin. De blogs die ik vorige keer noemde vind ik nog steeds heel leuk, maar ik wil niet double name droppen, dus heb ik naar vijf nieuwe gezocht. Gezocht ja, want als je tig blogs leest is het, net als met de quotes, niet zomaar makkelijk om te bepalen welke je favorieten zijn! Er zijn zoveel blogs mooi en goed gemaakt, vol met originele en leuk geschreven stukjes. Dus al weet ik bijna zeker dat er nog meer blogs door m’n hoofd schieten zodrá deze blogpost online staat, met vijf onderstaande tips hak ik de knoop door! Bij deze, in willekeurige volgorde:

Vijf van mijn favoriete bloggers

Last Days of Spring

Last Days of Spring is het blog van Marlous, een ‘twentysomething’, en heeft de categorieën Personal, Food, Travel, DIY, Lifestyle en Interior. Van alles wat en dus helemaal in mijn straatje! De naam van dit blog vind ik sowieso al mooi gevonden, je (ik, in ieder geval wel) krijgt er meteen een sfeer idee bij. Met een wekelijkse diary krijg je een mooi kijkje in haar leven, tussen alle inspirerende en leuke andere stukjes door. Zeker een bezoekje waard. – www.lastdaysofspring.com

The Scent of Cinnamon

Op The Scent of Cinnamon schrijft de 24 jarige Charelle haar verhaal. Dat houdt vooral in: (glutenvrije en vega(n)) recepten en persoonlijke gebeurtenissen. Al maakt het mij niet echt uit wat er wel of niet in de recepten zit; ze zien er zalig uit en ik neem me elke keer voor om er snel eentje van te maken! Maar vooral over haar eigen situatie kan ze ook mooi en duidelijk schrijven. Charelle leeft met chronische pijn en ander soort gedoe, en dat beïnvloed haar leven behoorlijk. De kwaal is anders dan die van mijzelf, maar ik herken vaak veel van wat er in die stukjes staat. En ik denk veel van jullie ook. – www.thescentofcinnamon.com 

30 day blog challenge NL

When Sara Smiles

De 29 jarige Sara schrijft over Fair Fashion. Eerlijke mode dus. Dit doet ze op een heel fijne niet-betweterige manier; iets wat in mijn ogen vaak wel een beetje voorkomt bij veel andere wereldverbeteraars. In haar snelle voorstel stukje staat de zin: “Weet niet wat ‘het goede’ nou precies is, maar is er altijd naar op zoek”. Mooi geschreven en zo herkenbaar! Op dit blog komen outfits van Sara zelf langs, nieuwe of mooie merken die goed bezig zijn, en ander soort inspiratie die daarbij aansluit. Als iemand die vaak denkt over groen bezig zijn, en graag een beetje beter wil worden in eerlijk inkopen, vind ik het heerlijk om door Sara’s website te snuffelen. Bovendien moet ik altijd even denken aan mijn Smileysarah online tijdperk als ik haar naam voorbij zie komen ;) – www.whensarasmiles.nl

Wat Zij Zegt

Wat Zij Zegt is (zoals ze zelf schrijft): “de persoonlijke travel & life(style) blog van een chaotische spraakwaterval (1980).” En van dat alles ben ik fan! Je vind hier vooral veel stukjes over reizen, begeleid door mooie foto’s. Dat gaat gemixt met wat persoonlijks hier en daar, wat het in mijn ogen nog veel leuker maakt. – www.watzijzegt.com

Sophie Cliff

Sophie Cliff is een van de Engelstalige blogs die ik veel bezocht voordat ik weer echt bezig was met zelf regelmatig bloggen. Toen ik daar weer meer op focuste ging ik automatisch ook weer vaker Nederlandstalige blogs lezen. Maar dit blijft een blog waar ik regelmatig naar terugkeer om even bij te lezen. Sophie schrijft vanuit het Engelse Leeds over alles wat ze tegenkomt in het leven en daar herken ik mijn blogstijl ook meteen in. Al doet zij het een stuk professioneler. Ik vind dat je haar blog echt hebt kunnen zien groeien naar wat het nu is: vol vrolijke, handige en inspirerende blogposts! – www.sophiecliff.com

Vijf bloggers die ik volg

Source van alle foto’s in deze blogpost: Unsplash


Welke blogs heb ik gemist en MOET ik aan mijn leeslijst toevoegen?!

(Deze blogpost maakt deel uit van de door Hare Maristeit bedachte 30 Day Blog Challenge)

7 Comments

 • Reply
  Karlijn
  16/08/2016 at 6:33 pm

  Oh ik ga Sophie Cliff meteen opzoeken. Haar blog klinkt super leuk. A Scent of Cinnamon volg ik ook en ik vind haar altijd zo fijn positief. Dit soort blogposts vind ik altijd fijn, want nieuwe blogger ontdekken is soms echt nodig vind je niet? Er zijn zoveel verschillende en dan maakt zo’n kleine samenvatting het stukken makkelijker :) X

  • Reply
   Sarah Smit
   18/08/2016 at 6:38 pm

   Ah hoop dat je d’r leuk vindt! Volgens mij gebruikt ze ook nog hetzelfde WP thema als ik bedacht ik me later, dus dat is ook wel grappig om te zien. Nieuwe blogs vinden die interessant zijn is hèèl fijn idd! X

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  17/08/2016 at 7:57 am

  Wat een leuke bloggers! A Scent Of Cinnamon en Last Days Of Spring volg ik ook! De andere ga ik meteen even bekijken!

  • Reply
   Sarah Smit
   18/08/2016 at 6:38 pm

   Leuk! Hoop dat je er wat fijn vast leesvoer aan overhoudt :D x

 • Reply
  Marlous
  17/08/2016 at 9:07 am

  Ah wat leuk dat je me noemt! En dat je mijn blognaam zo leuk vind, ik vind ‘m namelijk juist een beetje raar en nietszeggend haha. Maar ik wist ruim 6 jaar geleden nog niet dat ik dit zo lang zou volhouden ;-). De andere blogs die je noemt ken ik nog niet allemaal, leuk! Ga die even checken :-)

  • Reply
   Sarah Smit
   18/08/2016 at 6:36 pm

   Ik vind ‘m dus juist mooi gevonden! Beetje mysterieus zelfs enzo, wekt denk ik wel interesse :D Maar ik herken wel wat je zegt – mijn ‘smileysarah’ heb ik na een jaar of 7 ook maar veranderd, haha. X

 • Reply
  Carolien - On a Healthy Adventure
  19/08/2016 at 12:45 pm

  Leuk overzichtje! Ik bezoek The Scent of Cinnamon ook wekelijks :)

 • Leave a Reply