Inspiratie

Korte serie afleveringen op Netflix

Korte serie afleveringen Netflix

Er zijn van die avonden die róépen om wat Netflix ontspanning, maar ook al soort van ten einde zijn. Bed roept, maar je bent pas net thuis en die kop thee is ook een must… Dilemma! Of is dat het wel? Nee joh. Ik presenteer je het perfecte compromis: korte serie afleveringen! Allemaal maar net over de 20 minuten per stuk. En allemaal ook echt heel leuk, uiteraard. Wat zouden ze anders op mijn blog doen?

Mijn vorige Netflix blogpost over korte series, dus series met maar weinig afleveringen ipv korte, blijft goed bezocht. Dus ik hoop dat jullie hier net zoveel aan hebben!

KORTE SERIE AFLEVERINGEN OP NETFLIX

Modern Family – 21 minuten per aflevering

Deze serie is ALLES. Elke aflevering is goud. Ik weet niet hoeveel mensen er nog zijn die hier nog niet van gehoord hebben, maar ik vertel in het kort even waar het over gaat. De naam geeft het goed weer want de serie Modern Family gaat natuurlijk over, jawel, een moderne familie. En dan niet familie als in gezin, maar als in uitgebreide familie. Ze wonen allemaal dicht bij elkaar, hebben allerlei (bijzondere) verschillende gezinsconstructies en uiteraard een haat/liefde relatie met elkaar. De serie is een aaneenschakeling van herkenbare en grappige momenten. Als je denkt dat je je favoriete stel hebt uitgekozen verandert dat ongetwijfeld vijf minuten later toch weer, maar I dare you.

Op het moment staan er acht (yes!!!) seizoenen op Netflix van, maar een negende seizoen bestaat al en de website IMDb informeert dat seizoen 10 in 2018 in premiere gaat. What a blessing!

New Girl – 22 minuten per aflevering

De serie New Girl begon bij ons als gewoon iets om te kijken. Ik kan me niet herinneren dat het een onmiddelijke crush was zoals bij bovenstaande serie, maar na de eerste paar afleveringen groeide de liefde snel. Nu hang ik schaterlachend op de bank en vind ik het briljant dat de makers de tijd en vrijheid hebben genomen voor alle (hilarische, imho) gekte die erin te zien is. Het verhaal gaat over Jessica Day, die intrekt bij een groep jongens die een appartement delen. Irritant dat ze is worden ze natuurlijk alsnog helemaal close allemaal en delen ze lief en leed. Op de meest briljante manier.

Een tijd stonden er vijf seizoen van New Girl op Netflix, MAAR! Sinds kort is er ook het zesde seizoen terug te vinden dus hallelujah go watch that show!

Brooklyn Nine-Nine – 21 minuten per aflevering

Brooklyn nine nine gaat over een politie bureau in Brooklyn en, zoals bovenstaande trailer duidelijk maakt, zit het vol heerlijke belachelijkheid. Ik heb er geen research in gestoken maar volgens mij hebben de makers van deze serie en die van New Girl met elkaar te maken, want de humor lijkt op elkaar en in de laatste seizoenen komen de karakters van beide series elkaar tegen! Iets wat voor een hoop opwinding zorgt op de bank als je al minstens vier seizoenen tijd en emotie erin hebt geïnvesteerd, lol.

Een heerlijke feel good serie. Vier seizoenen staan al op Netflix, een vijfde bestaat al dus komt daar vast ook aan. En het zesde seizoen wordt aan gewerkt.

The Good Place – 22 minuten per aflevering

De serie The Good Place kreeg ik als tip in een reactie op mijn vorige Netflix post. Het verhaal is heerlijk origineel! Eleanor Shellstrop overlijdt en wordt weer wakker in “The Good Place”. Een soort van hemel voor alleen extreem goede mensen. Al snel wordt het duidelijk dat ze daar helemaal niet thuis hoort, want in haar leven gedroeg ze zich juist een beetje, hm… rotten. Dit resulteert in nieuwe inzichten en relaties, magische uitingen van deze rare leefplek en pogingen om dit geheim zo lang mogelijk verborgen te houden. Een serie om lekker simpel naar te kijken. Deed het bij mij vooral goed op zieke of moeie dagen.

Tot nu toe staan er nog maar twee seizoenen van The Good Place op Netflix, maar op de website IMDb lijkt het erop alsof een derde in the making is.

Weeds – 28 minuten per aflevering

Weeds is misschien het minst bekend in deze korte serie afleveringen opsomming? Heeft ook de langste afleveringen van dit rijtje, maar nog steeds onder een half uur dus ik keur ‘m goed. Deze serie gaat over een moeder van twee, die na de dood van haar man even niet goed weet hoe ze haar comfortabele lifestyle kan behouden. De kans om met het dealen van wiet wat geld te verdienen komt voorbij en ze verbaasd haarzelf en iedereen om haar heen hoe goed ze in deze rol past. Dit is de enige serie van deze blogpost die ik nog niet af heb gekeken, ik ben ergens halverwege. Kijkt lekker, goede nonchalante en ietwat sarcastische whatever en get over it sfeer, en laat zien dat je maar nooit weet waar het leven je naartoe brengt.

Er staan maar liefst acht seizoenen van Weeds op Netflix, dus als je hieraan begint hoef je in elk geval lang niet weer door het Wat Gaan We Nu Weer Kijken trauma heen.


Tot zover deze heerlijke series met korte afleveringen! Als reminder trouwens; Friends staat ook op Netflix he, sinds een tijdje. Ik wilde die eerst ook z’n hele eigen stukje geven, maar serieus iedereen kent Friends en bovendien blijkt het onmogelijk om op YouTube een normale, goede trailer te vinden van die serie?! (Nee echt, ga maar zoeken.) Met die serie erbij heb je met al deze tips zo een jaar kijkplezier, me dunkt.

Toch nog op zoek naar meer kijktips?
Drie van de beste series op Netflix
– Goede documentaires op Netflix
– En dus die fijne korte series op Netflix
– Als laatste: snelle leukheid van Youtube

Veel binge plezier en sorry van je sociale leven! X

5 Comments

 • Reply
  Annelies Verhelst
  08/06/2018 at 2:46 pm

  Grace & Frankie (zo’n 25 min)
  Unbreakable Kimmy Schmidt (30 min)
  One day at a time (25-30 min)
  Ook allemaal aanraders!

  En dan voor de wat jongere lezers nog Greenhouse Academy (28 min ongeveer)

  • Reply
   Sarah Smit
   08/06/2018 at 9:43 pm

   Ohja! Eerste twee wel eens aan begonnen maar vergeten for no reason. Laatste twee ken ik niet, ga ik opzoeken. Thanks voor de tip :D

 • Reply
  Hans Blom
  08/06/2018 at 3:17 pm

  Dag

  • Reply
   Sarah Smit
   08/06/2018 at 9:46 pm

   Ja ook hoi! Hehehe. Dag had je vorige keer ook gezegd ja! Heb het een keer opgezet maar was te moe om iets nieuws te volgen, dus ben toen terug gegaan naar The Good Place. Ga ‘m zeker nog wel kijken, vind het verhaal briljant klinken!

 • Reply
  Carla de la Rive Box
  23/07/2019 at 9:58 pm

  Leuk, zo’n opsomming van korte afleveringen waar jij met plezier naar hebt gekeken. Want dat zoeken is me wat met al dat aanbod.
  ik ga hem even overnemen in mijn agenda. Dank je wel Sarah.

 • Leave a Reply