Inspiratie Uitgelicht

#1 – De naam van mijn blog

Hoestende Avonturier blognaamToen ik dit blog begon…

… heette het gewoon Smileysarah. Al mijn online accounts heetten toentertijd Smileysarah, dus het was een logisch besluit dat ik zo lang, lang geleden ook mijn verhaal bij weblog.nl begon. Na een tijdje vond ik de tagline optie, en daar maakte ik ‘Saar in Zweden’ van. Lekker simpel joh! Alleen bleef ik niet eeuwig in Zweden, en moest ik op zoek naar iets nieuws. Sommige van jullie hebben zelfs nog meegedacht en me in 2007 aan die nieuwe naam geholpen! Hoe grappig om dat nu terug te lezen. Het werd ‘Waar is Saar?’, omdat ik nog veel bleef reizen. Vervolgens is ‘Raar maar Saar’ ook voorbij gekomen, en daar bleef het een tijdje op hangen geloof ik.

Van Weblog naar WordPress

Een aantal jaar geleden kreeg ik van web tovenaar Bowe als verrassing voor mijn verjaardag een nieuwe website. En wel bij WordPress! Smileysarah ging de deur uit en sarahsmit.nl was in het leven geroepen. Een eigen domeinnaam, how exciting! Het was toen ook steeds normaler om je blog gewoon te noemen naar je eigen naam, dus niks geen fancy tagline meer. Sarah Smit was genoeg. Er waren ook wat fases waarin ik minder of helemaal niet bezig was met mijn blog, dus ik dacht er verder ook niet veel over na. Tot ongeveer een anderjaar geleden…

De Hoestende Avonturier

Anderhalf jaar geleden wilde ik langzaamaan mijn blog weer actiever krijgen. Frequent wat plaatsen en het op alle fronten leuker en overzichtelijker maken. Een passende naam was wel het minste wat ik daarvoor kon bedenken! Aangezien Cystic Fibrosis ondertussen een veel grotere rol in mijn leven speelde en ik niet meer werkte of reisde, waren mijn oude namen echt niet meer van toepassing. Automatisch gingen veel van mijn blogs ook over mijn gezondheid, dus als ik het een persoonlijk blog wilde houden moest dat aspect wel een beetje terug komen in de nieuwe naam. Maar om altijd alleen maar over ziek zijn te schrijven? Nope. Waar wilde ik wel over schrijven? Avontuur! Ik miste mijn oude leven gigantisch, en probeer(de) daar zoveel mogelijk oude stukjes van terug te blijven vinden. Die kant van mijzelf kon niet zomaar achtergelaten worden en moest dus ook wat aandacht krijgen in mijn nieuwe blog naam. Zo ontstond De Hoestende Avonturier! Om te laten zien dat er twee verschillende kanten zijn die je hier tegenkomt. En ook om mezelf soms een beetje extra te pushen, om altijd de spannende, leuke, nieuwe dingen van het leven op te blijven zoeken.

Helemaal af en blij?

De naam ging eigenlijk pas ècht in gebruik toen ik mijn blog’s Facebook pagina aanmaakte. Daarvoor speelde ik er wel al mee, maar eigenlijk maar heel stiekem. Ergens weggestopt in een klein balkje van de browser. Bij het maken van mijn blog’s Facebook pagina vond ik ‘Sarah Smit’ zo lame, dat het tijd was om de nieuwe naam wat duidelijker de wereld in te gooien. Het webadres heet nog sarahsmit.nl maar misschien verander ik dat in de toekomst ook nog. Ook zou ik nog een beter logo en een mooie toepasselijke profielfoto willen. Er valt dus nog het een en ander te doen, maar ik ben heel blij met deze naam!


(Deze blogpost maakt deel uit van de door Hare Maristeit bedachte 30 Day Blog Challenge)

3 Comments

 • Reply
  Stella
  04/08/2016 at 7:36 pm

  Jeetje, wat een bijzonder verhaal eigenlijk! En wat heeft jouw blog leuke namen gehad, hihi. Maar, deze past (hoe stom dat eigenlijk ook is) inderdaad goed bij de huidige ‘staat van zijn’. Ik heb geen idee wat het is, dat met die lastige naam, maar ik ga zo gelijk even op het linkje klikken om te lezen. By the way: LEUK dat je reageerde op mijn blogje, want nu heb ik jouw blog ook ontdekt and I like it! Veel liefs, Stella.

  • Reply
   Sarah Smit
   05/08/2016 at 10:31 pm

   Leuk dat je hier ook even langs kwam om te kijken Stella! En zo lief je reactie :D Het is inderdaad een lastige naam haha, maar op dat linkje staat volgens mij wel een bondige en duidelijke uitleg. Liefs! x

 • Reply
  #5 - vijf bloggers die ik volg - De hoestende avonturier
  16/08/2016 at 1:44 pm

  […] heerlijk om door Sara’s website te snuffelen. Bovendien moet ik altijd even denken aan mijn Smileysarah online tijdperk als ik haar naam voorbij zie komen ;) – […]

 • Leave a Reply