Inspiratie

De avonturen van 2016

Blog afsluiting 2016Als ik het over De Gebeurtenissen Van 2016 ga hebben dan voelt het alsof ik ook belangrijke nieuwsberichten moet meenemen enzo. Maar dat ga ik dus niet doen, dat je dat vast weet. Aan het eind van 2015 schreef ik een blogpost over wat dat jaar me had gebracht. Netjes op tijd, in de laatste dagen van december, toen ik nog dacht dat ik van mezelf een georganiseerd mens kon maken. Die gekkigheid heb ik nu weer losgelaten (I mean…) maar een terug-kijk-blogpost blijft toch erg belangrijk voor mijn melancholisch hart.

–  reizen  –

Het jaar 2016 bracht me twee stedentrips. In mei stapte ik op de trein naar Berlijn om daar vier nachten bij Bowe te logeren. Hoera voor reizende huisgenootjes en dus vrije kamers! Het was de vierde keer dat ik in Berlijn was maar met deze stad met je nooit klaar. De tweede bestemming was Wenen. Halverwege mei verliet Vriend’s moeder voor het eerst haar Australië om ons hier op te zoeken samen met haar schoonzus. Hoe stoer! Iets daarna stapten we met z’n vieren op het vliegtuig naar Oostenrijk. Ik kwam daar voor het eerst en vond Wenen een prachtige, grootse stad. Majestueus, gezellig en hip tegelijkertijd. Mensen kleden zich er mooi, opera is nog relevant, café cultuur is aan, en bovendien viel het me op dat honden overal mee naar binnen mogen. Een stad naar mijn hart!
Berlijn vliegveld

–  huis  –

Hier hoef ik eigenlijk niet veel meer over te vertellen volgens mij. Al mijn recente blogposts gingen hier al over! Snel gezegd: we zijn van Haarlem Noord naar Haarlem Zuid(-ish) verhuisd, en dan bijna in het centrum, en dat maakt mij heel gelukkig! Ook Vriend en zelfs het beest hebben het hier duidelijk naar hun zin. Het is de eerste plek waar we voor onbepaalde tijd kunnen zitten en wat we dus veel meer eigen kunnen maken. Met het huis zelf gaat het goed, langzaam tikken we af wat nog moet gebeuren. En als ik ‘we’ zeg bedoel ik vooral Vriend. Maar ik denk heel hard mee, I promise.

Huis klussen

–  cystic fibrosis / taaislijmziekte  –

Mijn gevoel zegt dat het daarmee best goed is gegaan in 2016, maar toch waren er 3 ziekenhuisopnames en dus 3 keer drie weken van antibiotica infusie. Eèn van die opnames was voor iets wat ik nog niet eerder had meegemaakt, namelijk de embolisatie naar aanleiding van de heftige longbloedingen (goed getimed als altijd, op Weense citytrip en tijdens het bezoek van Vriend’s Australische mams). Mijn longfunctie is een aantal procenten naar beneden gegleden ten opzichte van het begin van vorig jaar, maar ik ga eerst maar eens kijken of dat blijvend of tijdelijk is voordat ik er conclusies uit ga trekken. Oja, ook ben ik voor het eerst naar het transplantatiecentrum in Groningen geweest voor een orienterend gesprek, maarrrr dat stond al langer op de planning, kwam niet plotseling opeens, en er wordt voorlopig nog niets verder mee gedaan, voordat je schrikt.

Alles bij elkaar dus misschien een iets minder rustig jaar. Op de momenten zelf heb ik dat ook wel beseft en gevoeld hoor, maar na een tijdje ben je er toch weer minder mee bezig. Thanks, struisvogel brein!
Cystic Fibrosis ziekenhuis

–  blog  –

Qua blog heb ik het regelmatig posten goed volgehouden en zelfs nog iets verbeterd. Waren het in 2014 slechts 9 blogposts die hun weg hier naartoe vonden, zo waren dat er in 2015 82, en in 2016 wel 97. Waar een mens zijn tijd mee vult… ;) Ik heb zo een vermoeden dat het dit jaar weer wat zal afnemen, maar misschien verandert die blog laksheid over een week ook wel weer helemaal. Waar ik in 2016 heel blij van werd zijn de nieuwe looks van deze website! Ik wilde al super lang alles veranderen en ben hier helemaal blij mee. Er valt altijd nog wel wat te puzzelen en te verbeteren en soms zou ik willen dat het allemaal in 1 keer perfect was, maar gehaaste spoed is zelden goed enzo.

Als ik kijk naar de meest populaire blogposts van afgelopen jaar hebben die allemaal met Cystic Fibrosis te maken. Voor en nadelen van een PEG sonde staat met stipt op nummer 1. Op nummer 2 staat Van Wenen naar het AMC  en de derde plek is voor Vlog: ziekenhuis jaarcontrole voor Taaislijmziekte. Leuk die laatste, want dat vloggen is iets waar ik nieuw mee ben begonnen in 2016! Eerder maakte ik wel eens een filmpje van een vakantie ofzo, maar dat was een voorzichtig begin van hoe ze nu gaan. Heel leuk om de filmpjes te maken en dubbel leuk dat er ook naar wordt gekeken.

Netflix tips zoals Drie van de beste series op Netflix doen het hier trouwens ook goed en dat is mooi om te zien, want daar heb ik natuurlijk eeuwig tips voor. Waar mijn innerlijke nerd ook blij van werd was mijn Moestuin Serie. En iets wat ik dit jaar voor het eerst uitprobeerde waren de winacties, en ook het meedoen aan een blog challenge. Er bestaan daar heel veel van en ik denk dat ik deze langzaam aan nog wel af ga maken, en ook vaker zal aanhaken bij (kortere) anderen. Iets wat ik nièt meer doe is het Ploggen, het maken van de foto dagboekjes. De laatste was in Augustus en sindsdien is het doodgebloed en ik weet ook niet of ze nog terugkomen.

Hebben jullie een favoriet soort blogpost? Ben je fan van gezondheid updates of juist lifestyle spul, en dan tekst, foto’s, film of alles door elkaar heen? Of boeit het je niet en denk je Saar, zolang jij er op zet wat je wilt ben ik blij? Willen we meer of minder? Vind ik leuk om te weten! Bloggen doe je voor jezelf blablabla maar toch he, tòch ook niet!

Blog afsluiting 2016

– en verder –

Verder zijn er hoogstwaarschijnlijk allerlei gebeurtenissen die ik hier vergeet te melden, en wil ik ook snel nog laten weten dat het alles goed gaat met Vriend, zowel voor hemzelf als met ons samen, dat het Beest de tijd van d’r leven heeft, en dat ik mensen zoek om mijn voor-kerst-gekregen Robinson spel mee uit te proberen. (wat, valt dat buiten het onderwerp van deze blogpost?) Wat ook in deze samenvatting van avonturen vermeld mòèt worden is dat mijn broertje dit jaar trouwde met de liefde van zijn leven. Wat zijn ze stoer, lief en mooi samen, en wat ben ik blij dat ze elkaar hebben gevonden (en daarvoor mag ik vast wel even Zusjelief’s foto voor gebruiken).

Lisa Smit fotografie

Wat waren jullie hoogtepunten en misschien ook dieptepunten van 2016? Heel blog-land heeft die vraag waarschijnlijk vorige maand ook al aan je gesteld. Maar mocht je nou net als ik wat achterlopen met de samenvatting van het jaar, gebruik dan vooral dit moment om je hart te luchten!

Tot snel ;) x

2 Comments

 • Reply
  Karlijn
  26/01/2017 at 5:50 pm

  Prachtige trouwfoto! Ik mis in dit overzicht wel onze thee/koffie kransjes. Beetje een gemiste kans Saar ;) X

  • Reply
   Sarah Smit
   01/02/2017 at 10:31 am

   Oh god dus DAT was ik vergeten! Ik neem ‘m mee voor volgend jaarverslag ;D Laten we vooral doorgaan met IG foto’s maken van de koffie in dat geval. X

  Leave a Reply